vakantiehuis

Project Vakantiehuis: Het slopen is begonnen

Sinds augustus 2018 zijn wij de trotse eigenaren van een heus vakantiehuisje aan de rand van het Zuidlaardermeer. Het klinkt zo heel wat, maar stel je er verder niet te veel bij voor. Het is klein met slechts drie kamertjes waaronder een slaapkamer waar amper een tweepersoonsbed kan staan. Toch zijn we er heel erg blij mee, vooral vanwege de plek. Lekker beschut, rondom in het groen en in een omgeving die ons enorm aanspreekt. Voordat we er echt helemaal van kunnen genieten, moet er nog wel het nodige gebeuren. Vandaag dus een update van ons Project Vakantiehuis!

Hoe en waarom Project Vakantiehuis?

Vorig jaar deelde ik hier al het hoe en waarom achter ons vakantiehuis. Op dat moment deden we er niet zoveel aan, behalve de tuin wat opknappen en de ergste zooi uit het huisje halen. Het huisje was namelijk van een hoogbejaarde man wiens dochter het huisje inclusief de inventaris verkocht. Voor ons geen probleem, maar het betekende wel dat we heel wat rotzooi en oude meuk hebben weggegooid. Inmiddels zijn we dus een aantal maanden verder en is het campingseizoen (april tot oktober) begonnen en willen we er natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van kunnen genieten. Daarvoor moet er nog wel het één en ander gebeuren en dat proces is inmiddels gestart!

We zijn begonnen te slopen!

Project vakantiehuisje

vakantiehuisje

Okay, nu niet direct denken dat we het hele vakantiehuisje hebben gesloopt met de bedoeling om er een nieuw vakantiehuis voor terug te plaatsen. Zo ver reikt ons budget helaas niet, dus we proberen er het beste van te maken. Het huisje is namelijk zo’n 40 jaar oud en dat betekent dat er her en der wel wat gebreken zijn. Zo was onder meer het dak niet meer in een beste staat, of beter gezegd, het lekte op verschillende plekken. Dus ja, of dak repareren of dak vervangen?

Het werd dus het dak vervangen. Afgelopen week is dat gebeurd en inmiddels zit er een nieuw, goed geïsoleerd dak op waar we zelf erg blij mee zijn. We hoeven dus niet langer in de weer met het plaatsen van potjes om eventuele lekkage op te vangen.

Niet alleen het dak, ook tussenwandjes zijn gesloopt

vakantiehuisje

Zoals gezegd bestond het huisje uit drie kleine ruimtes, maar dankzij een tip van een goede kennis hebben we besloten om er één grote ruimte van te maken. In het kader van ‘als we toch aan het slopen zijn, dan kan dit er ook prima bij’., Wat we toen aantroffen, ging echter ons voorstellingsvermogen te boven, namelijk een raamwerk van ikweetniethoeveel latjes. Het geheel is inmiddels zo goed als weg en dat zorgt er in ieder geval al voor dat het geheel een stuk ruimer oogt. Nu alleen nog bedenken hoe we straks alles gaan indelen, maar dat is iets van latere zorg.

Hoe nu verder?

vakantiehuisje

Nou, ten eerste moet het dak natuurlijk nog worden afgewerkt, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. Daarnaast moet het raamwerk er natuurlijk nog volledig uit én dan hoop ik dat ik in de tussentijd kan beginnen met het verven van de kozijnen. Dat wat nu geel is wordt straks namelijk blauw! En ja, dan moet er binnen natuurlijk nog het nodige gebeuren. Ondertussen hebben we er al een aantal keren heerlijk buiten gezeten, dus wat dat betreft zijn we klaar voor een heerlijke zomer in eigen land!

15 comments

 1. Helena

  Erg gaaf Wanda… al is het een hoop werk, maar kan me voorstellen dat het meer dan de moeite waard is en dat jullie daar heel veel plezier gaan hebben 🙂

  Beantwoorden

 2. Anette

  Van drie kleine ruimtes één grote ruimte maken, slim! Ik heb ooit een programma gezien dat mensen een soortgelijk huisje hadden gekocht en niet wisten hoe ze dit moesten inrichten om t optimaal te benutten en toen is dit door Jan des Bouvrie helemaal top gedaan! Dus even googlen voor inspiratie:-)
  En ik zou ook gekozen hebben voor n nieuw dak ipv repareren, je blijft anders aan t oplappen en nu weet je zeker dat t goed is en dat je geen lekkages meer krijgt.
  Leuk jongens zo’n project ? Geniet ervan!

  Beantwoorden

 3. Yova

  Slopen van je bugelow is zeker zwaar werk om te doen. Het word slopen. Jullie zijn al bezig. Straks word het mooi als het klaar word. Heel veel succes ermee om te slopen.

  Beantwoorden

 4. Saskia

  Dat gaat helemaal goed komen zie ik al. Van het weekend ook weer lekker aan de klus geweest. Hoop volgend weekend weer wat metertjes op te schieten.
  Alle kleine beetjes helpen en iedere minuut er in gestoken zie je het opknappen 🙂

  Beantwoorden

 5. Saskia

  Lekker bezig dus! Ik ben erg benieuwd… Succes met het opbouwen/opknappen!

  Beantwoorden

 6. Villasappho

  Het moet eerst een puinzooi worden voor het is opgeruimd. Heel veel succes, jullie maken er vast een mooie extra eigen plek van.

  Beantwoorden

 7. Nicole Orriëns

  Poeh, dat is nog een hele klus zeg! Maar zo wordt het huisje natuurlijk wel steeds meer ‘eigen’ en echt van jullie. Ik vind het er erg leuk uitzien!

  Beantwoorden

 8. Manon Ruitenberg

  Heerlijk zo’n vakantie huisje !! Lekker in het groen.

  Beantwoorden

 9. Henk

  Ik moest bij je blog meteen denken aan zo’n typisch ‘ik vertrek’ aflevering?. Dat ze hele dak slopen, leidingen moeten worden vervangen, stroomaansluiting niet deugd, etc?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, daar lijkt het soms wel wat op haha

   Beantwoorden

 10. Balou

  Gaaf een eigen vakantiehuisje! Veel succes met het klussen??

  Beantwoorden

 11. An

  Wow, dat klinkt als een hele onderneming. Veel succes en plezier ermee!!

  Beantwoorden

 12. Francis | Mamazetkoers

  O wat een werk maar wanneer dit klaar is kan het enorme genieten beginnen! Succes nog.

  Beantwoorden

 13. Manon

  Ik ben super benieuwd hoe het er uit ziet als het klaar is.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.