Openluchtmuseum Het Hoogeland Warffum Groningen

5x Leukste uitjes in Groningen

Met de meivakantie voor de deur en de nodige lange weekenden in het vooruitzicht heb je misschien wat meer tijd om naar het hoge noorden af te reizen. De meesten van jullie zullen ongetwijfeld wel weten dat Groningen een leuke winkelstad is, maar wat heeft de provincie Groningen nog meer te bieden? En wat zijn ook leuke uitjes voor gezinnen met jonge kinderen? Vandaag deel ik dan ook mijn persoonlijke top vijf van leukste uitjes in Groningen!

– Groningen is meer dan een winkelstad

Groninger Museum (bron: Urban Capture)

Natuurlijk, Groningen is bij uitstek een hele leuke stad om te winkelen. Niet alleen zijn alle grote ketens vertegenwoordigd in de binnenstad, ook vind je er verschillende leuke boetiekjes waar je naar hartenlust kunt struinen. Neem wat dat betreft ook vooral een kijkje in bijvoorbeeld de Folkingestraat of de Kromme Elleboog waar mijn favoriete winkel Dille & Kamille is gevestigd.

Scheepvaartmuseum Groningen

street art Ebbingekwartier Groningen

Maar de stad heeft veel meer te bieden dan alleen winkelplezier. Wat te denken van bijvoorbeeld Het Groninger Museum met volop aandacht voor kunst of Het Noordelijk Scheepvaartmuseum waar je alles te weten komt over de scheepvaart in vroegere tijden? Geen geld voor het museum? Geen nood, in Groningen ligt de kunst gewoon op straat want in de binnenstad vind je op meerdere plekken prachtige street art. Wil je gewoon een leuke stadswandeling maken? Ook dan biedt Groningen volop mogelijkheden, want zo telt de stad maar liefst 32 hofjes die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Een stukje rust midden in de stad. Ook Het Noorderplantsoen of Het Stadspark zijn dan zeker de moeite waard.

– Terug in de tijd in vesting Bourtange

Vesting Bourtange Groningen

vesting Bourtange Groningen

Eén van de grootste attracties van de provincie Groningen is ongetwijfeld de vesting Bourtange. In deze vesting kun je heerlijk rondslenteren terwijl je het gevoel krijgt terug te gaan in de tijd. Alleen het aangezicht van de vesting maakt een bezoek al waard, datzelfde geldt ook voor het gezellige marktplein waar je diverse cafeetjes vindt en leuke winkeltjes. Mocht je er toevallig op een zondag zijn, dan kun je ook nog eens genieten van een demonstratie van het kanonschieten.

– Het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum

Openluchtmuseum Het Hoogeland Warffum Groningen

Openluchtmuseum Het Hoogeland Warffum

Absoluut een leuk uitje met kinderen is Het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, waar kinderen op een educatieve manier kunnen ervaren hoe de mensen vroeger leefden. Zo vind je er onder meer een oude klaslokaal, maar ook volledig ingerichte boerderijen die het leven laten zien uit de negentiende en twintigste eeuw. Het museum is vrij compact, maar toch kun je er met gemak een middagje vertoeven.

– Wandelen rondom de Fraeylemaborg in Slochteren

Fraeylemaborg Slochteren

Landgoed Fraeyelemaborg herfst

In de provincie Groningen vind je meerdere borgen waaronder de Fraeylemaborg in Slochteren. Niet alleen kun je hier de borg bezichtigen, maar kun je ook in het bos achter de borg een prachtige wandeling maken. Een wandeling die in elke jaargetijde de moeite waard is. De wandeling door het Overbos is zo’n 4 km lang en dus prima te doen met kinderen. Onderweg kom je trouwens ook nog leuke educatieve elementen tegen terwijl je ondertussen kunt genieten van de prachtige natuur.

– Ontspanning in Fontana in Bad Nieuweschans

Fontana Bad Nieuweschans

Voor wie liever gaat voor een dagje welness is Fontana in Bad Nieuweschans het ideale uitje. Hier vind je meerdere sauna’s, maar ook thermaalbaden waar badkleding verplicht is. Daarnaast kun je genieten van een neveldouche in Het Stoomhuis terwijl ook de Lavendelkamer voor de ultieme ontspanning zorgt. Ook zijn er diverse behandelingen mogelijk en kun je een dagje welness zelfs afsluiten met een overnachting in het hotelcomplex.

Welk uitje lijkt jou het leukste?

14 comments

 1. lodi

  Inderdaad als ik naar Groningen ga is het om te winkelen, maar ik wil zeker ook nog eens naar vesting Bourtange, mijn ouders zijn hier geweest en waren hier ook zo enthousiast over. Goede tips.

  Beantwoorden

 2. An

  Ooh, ik zet Groningen op mijn lijstje. Dat museum alleen al!

  Beantwoorden

 3. Mei Qi

  Super leuk! Ik ben nog nooit in Groningen geweest, maar daar moet ik snel eens heen 🙂

  Beantwoorden

 4. Janet

  Wat een leuke uitjes zeg. Verder dan winkelen, uit eten of stappen ben ik nog niet gekomen in Groningen. Een dagje Wellness is altijd goed!

  Beantwoorden

 5. Balou

  Nog nooit in Groningen geweest, maar het winkelen en de wellness klinken erg goed?

  Beantwoorden

 6. Melanie Hoogvliet

  Oooh wat ziet groningen er ontzettend gezellig uit! Ik denk dat ik hier ook eens naar toe moet.

  Beantwoorden

 7. Melissa

  Heelijk ontspannen in een bad lekker! Maar shoppenis ook altijd leuk.

  Beantwoorden

 8. fairhups

  wat heeft Nederland toch veel mooie plekken om te bezoeken! vroeger kwam ik vaker in Groningen en wat ik vooral ook vond is dat er zo’n relaxte sfeer is!

  Beantwoorden

 9. Anette

  Een dagje bubbelen en shoppen natuurlijk! Heerlijk ?
  Ik ben pas 1x in Groningen geweest en ik vond het een leuke, relaxte stad! Dus ik zal beslist nog eens die kant op gaan.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Je bent altijd welkom meid!

   Beantwoorden

 10. Skincarebynaomi

  Leuk, nooit gedacht dat je zulke aparte en leuke dingen kon ondernemen in Groningen. Ik wist wel dat je daar goed kon shoppen en wat een prachtige streetart. Iets wat veel te vaak weggestopt wordt!

  Beantwoorden

 11. Xarifa

  Bourtange is heel leuk! Daar zou ik nog wel een keer naar terug willen

  Beantwoorden

 12. Nadia

  De Freylemaborg, mijn schoonouders wonen om de hoek en het is er heerlijk wandelen! En na een wandeling lekker naar Fontana… Heerlijk!

  Beantwoorden

 13. Lindaschrijfthetop

  Wat een leuke gebouwen met die knallende kleuren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.