Kiel Windeweer Groningen april

Dag April, Hallo Mei

Ligt het aan mij of vliegt dit jaar nog harder voorbij dan vorige jaren? Ook april zit er er inmiddels weer op, een maandje waarin het vooral draaide om ons vakantiehuisje. Dat betekende dus vooral klussen en slopen. Tussendoor probeerden we nog wat tijd vrij te maken voor andere leuke dingen. Kijken jullie gezellig met mij terug op de maand april?

Klussen & Slopen

vakantiehuisje

Nu het campingseizoen officieel is begonnen, willen we natuurlijk zo snel mogelijk ons vakantiehuisje klaar hebben. Toch moet er nog wel het nodige gebeuren voordat we er echt helemaal van kunnen genieten. Inmiddels hebben we het dak vervangen, want het oude dak vertoonde toch wel wat slechte plekken. Daarnaast kwamen we, dankzij een kennis, op het idee om de tussenwandjes eruit te slopen. Zodoende hebben we nu niet de beschikking over drie kleine ruimtes, maar één grote ruimte.

Nadeel daarvan was wel dat ook de vloer aangepakt moet worden. In de woonkamer lag namelijk vloerbedekking, in de keuken zeil en in slaapkamer laminaat. Dat willen we nu natuurlijk allemaal gelijk hebben, maar dat betekent helaas wel dat we nog even langer dan verwacht bezig zijn. Meer weten over ons vakantiehuisje? Dat kun je hier uitgebreid lezen!

Op tulpenjacht in Groningen

Kloosterburen tulpenvelden Groningen

Uithuizermeeden tulpenvelden Groningen

Dit jaar was ik er nogal vroeg bij, zelfs te vroeg eigenlijk, want het gros stond nog niet in bloei toen ik mijn rondje langs de mooiste tulpenvelden in Groningen maakte. Ondanks dat was het toch weer enorm genieten van al die prachtige bloemenvelden. Zo mooi dat ik hiervoor gewoon in mijn eigen provincie kan blijven en niet helemaal naar Noord- of Zuid-Holland hoef te rijden. Nog een leuke bijkomstigheid: hier in het hoge noorden kun je eigenlijk altijd wel ongestoord in je uppie van zo’n veld genieten. Heerlijk!

We genoten van een heerlijk Paasweekend

Paasweekend april

Met Pasen was ik in totaal maar liefst vijf dagen vrij. Drie daarvan spendeerden we aan het klussen bij ons vakantiehuisje. De laatste twee, beide Paasdagen, waren we ook bij het huisje, maar dan volledig in relaxstand. Op Eerste Paasdag besloten we om voor de verandering op de fiets te gaan. Al met al een afstandje van in totaal 30 kilometer. Op zich prima te doen natuurlijk, behalve als je zoals wij nooit fiets. Laten we het er maar ophouden dat we allebei ietwat last hadden van onze bips.

Op Tweede Paasdag pakten we dan ook de auto om opnieuw een dagje in de relaxstand door te brengen bij ons vakantiehuisje. Ook al is het nog lang niet klaar, we hebben er wel al een koffiezetapparaat en een waterkoker. Dus wat fris en wat lekkers mee met de nodige leesvoer en op die manier kwamen we met gemak de dag door.

Deze boeken las ik in april

11. Wolf – Jens Hendrik Jensen (het gebeurt me niet vaak, maar ik ben zowaar begonnen in het vierde deel van deze spannende thrillerserie met oorlogsveteraan Niels Oxen. Super spannend, dus inmiddels heb ik ook de andere delen gereserveerd, want ik ben ontzettend nieuwsgierig wat er is gebeurd met Niels Oxen waardoor hij zo is geworden zoals in deel 4…)

12. De Duivel van Florence – Lucretia Grindle (eerder las ik al Villa Triste en toen ik dit boek bij de bieb zag liggen, was ik direct nieuwsgierig. Opnieuw een spannende thriller waarbij je het gevoel hebt dat je ook zelf midden in Florence zit)

Dit was de foto met de meeste likes op Instagram

In april plaatste ik in totaal 21 foto’s op mijn Instagram account, voornamelijk van de tulpenvelden in Groningen. Niet zo verwonderlijk dus dat de foto met de meeste likes ook een foto is met tulpen.

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in april?

 • we genoten van onze eerste asperges in dit seizoen
 • ik scoorde maar liefst twee nieuwe spijkerbroeken
 • we boekten onze vakantie voor september; samen met mijn ouders gaan we terug naar de Saksische Schweiz (vorig jaar waren we daar ook in september, maar moesten toen op de derde dag plotseling terug naar huis, nu gaan we dus opnieuw)
 • ik ging sushi eten met een paar dames van kantoor, super gezellig en heel erg lekker
 • met mams liep ik een wandelroute in Annerveenschekanaal (niet zo bijzonder) en genoten we van een heerlijke lunch

Wat zijn onze plannen voor mei?

Nou, vooral ervoor zorgen dat ons vakantiehuisje zo goed als klaar is. Althans wat betreft de afwerking van het dak en de vloer. De rest (lees: verven, terras, tuin, inrichting) komt dan vanzelf wel. Verder hoop ik natuurlijk dat we weer heel wat mooie lentedagen krijgen. In april ben ik er slechts één keer op uitgetrokken met mijn camera, dus ik hoop in mei wel wat vaker op pad te kunnen gaan. Er staat sowieso nog een wandeldate met mijn nichtje gepland, dus dat komt vast goed.

En ja, mei betekent ook dat onze zomervakantie eraan zit te komen. Ik heb normaal altijd de eerste drie weken van juni en laat dat nu net achter het lange Hemelvaartweekend aankomen, dus dat betekent dat ik straks maar liefst 3,5 week zomervakantie heb! Overbodig te zeggen natuurlijk dat ik dus enorm veel zin in mei heb!

Wat zijn jouw plannen voor mei?

23 comments

 1. Beauty By Bibi

  Wat heerlijk om vijf dagen achterelkaar vrij te zijn! Ik zie dat je hebt genoten. Mooie Instagram foto ook! Ik ben je net gaan volgen op Instagram en heb de foto ook geliked! Fijn dat je zo een goed paasweekend hebt gehad. Nu weer er tegenaan! Mooi artikel!

  Beantwoorden

 2. Yova

  Het was bepaalde de tijd mooi weer geweest. Nu niet. Dag april. Het is weer mei geworden hard gegaan allemaal. Jullie hebben genoten van April. Leuk eens weer foto’s terug te zien. Je had ook druk gehad.

  Beantwoorden

 3. Shirley

  Voor mij zou 30 kilometer fietsen ook veel zijn. Ik vind het knap gedaan dus. Je zomervakantie komt inderdaad al dichterbij, wat gaat het snel opeens. Ik ga een weekje naar Berlijn en verder ben ik aan het solliciteren, aangezien ik mijn baan heb opgezegd om te verhuizen. Ik zit nu dus een beetje in de vakantiemodus.

  Beantwoorden

 4. Janet

  Niet normaal he hoe snel de tijd gaat.. ik vind het ook echt voorbij vliegen. Wat leuk dat jullie het vakantiehuisje aan het opknappen zijn, ik ben benieuwd naar het resultaat.

  Beantwoorden

 5. MC Kleuver

  Die tulpen zijn echt geweldig. Dat is namelijk mijn lievelingsbloem. De rest hoef ik niet, haha. Je hebt gelijk dat de tijd snel gaat. 33,33% van 2019 zit er weer op 😉

  Beantwoorden

 6. Anita

  Wat een heerlijke maand. Jij was te vroeg bij de tulpen, maar ik was gisteren in Flevoland te laat. Bijna alle velden waren al gekopt. Mijn plannen voor mei? Ik ga op e-bike persreis: een paar dagen fietsen langs het Vechtdal van Duitsland naar Zwolle. (en ik ben heel hard aan het duimen voor mooi weer 🙂 Fijne maand gewenst!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, wat een leuk vooruitzicht! Ik duim met je mee hoor!

   Beantwoorden

 7. Manon

  Leuk die updates over je huisje! En ik heb ook zo’n zin in asperges. Zondag ga ik ze eten!

  Beantwoorden

 8. Nicole Orriëns

  Ik heb eigenlijk niet zoveel concrete plannen voor mei. Ik hoop op een rustige maand!

  Beantwoorden

 9. Jessie | Business Blog School

  Ik vind 2019 ook érg snel gaan. En als ik dan lees dat het voor jou al bijna zomervakantie is… het lijkt alsof de kerstvakantie nog maar net achter ons ligt. Ik heb pas begin september vakantie, maar ik kijk wel uit naar mei. Want dat wordt qua werk een leuke maand.

  Beantwoorden

 10. Rory

  Momenteel genieten we van het mooie Ameland, in maart waren we een kort weekend op Texel en in juli gaan een familieweekend naar Vlieland. Volop genieten van de waddeneilanden dus. Erg fijn. Mooi van jullie vakantiehuis. Het lijkt mij superleuk om iets wat van jezelf is helemaal mooi te maken. Al lijkt het mij ook wel een grote klus.

  Beantwoorden

 11. Felice Veenman

  Villa Trieste vond ik ook een prachtig boek, goed te horen dat Lucretia Grindle een nieuwe heeft geschreven!

  Beantwoorden

 12. Henk

  Wanneer wil je je vakantiehuis helemaal klaar hebben?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik hoop dat het dak en de vloer eind deze maand klaar zijn, dan de rest in juni.

   Beantwoorden

 13. Saskia

  Leuke update en oh die tulpen foto’s<3 Heerlijk!
  Succes met het vakantiehuisje.

  De maand Mei (eind mei) is voor mij zwangerschapsverlof tijd… Pfhoe, eindelijk. Aangezien het steeds zwaarder wordt en ik ook nog eens drukke weken in het vooruitzicht heb, is voor mij de maand Mei vooral balans houden en veel rust nemen waar mogelijk is.

  Beantwoorden

 14. Mandy

  Wat een leuke foto’s ! Ik ga ook op zoek naar de tulpenvelden in Groningen, lijkt me zo fantastisch. Ook super dat het zulks mooi weer was he, genieten! Fijne mei gewenst

  Beantwoorden

 15. Manon

  Heerlijk toch nu het weer ook weer wat prettiger is!

  Beantwoorden

 16. Skincarebynaomi

  Jullie zijn al goed op weg met jullie huisje. Wanneer wil je het af hebben? Zo te zien ook er lekker op uit geweest. Mooi hè al die tulpen?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik hoop eind mei dat we kunnen beginnen met inrichten.

   Beantwoorden

 17. Heleen

  Vakantiehuisje, tulpen, asperges… Oh, dat is toch genieten! Mei is druk voor ons. Ik ben de 1e jarig, mijn partner de 8e en onze dochter de 13e. Gezellige drukte!

  Beantwoorden

 18. Maaike | Travelbliss

  Wat een leuke dingen heb je gedaan en als het klussen klaar is, kun je heerlijk genieten van je vakantiehuisje. De tijd vliegt inderdaad voorbij!

  Beantwoorden

 19. Danielle

  Wat gaan de maanden toch weel snel hé. Prachtige foto’s van de tulpen!

  Beantwoorden

 20. karin

  mijn plannen voor mei? Ik doe mee aan Mei Plasticvrij en hou een online dagboek bij . Eerlijk gezegd merk ik al dat het zoeken naar plasticvrije alternatieven bijna een dagtaak is 🙂
  Wat een mooie tulpenfoto heb je op instagram gezet!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.