Amersfoort

At the Moment #20: Amersfoort, Jeans & wandelplezier

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar geniet ik van?

Riep ik de vorige keer nog dat er weinig was om van te genieten, dat is deze keer gelukkig wel anders. Hoewel ik een pesthekel aan ruiten krabben heb, vind ik het toch minder als het zonnetje zich vervolgens laat zien. Dat maakt het dan toch een stuk draaglijker dat ik om 7 uur ’s ochtends met zo’n domme ijskrabber in de weer ben.

Verder geniet ik elke ochtend op weg naar mijn werk van de mooiste zonsopkomsten. Wat prachtig om te zien en ja, wat is het dan balen dat ik niet gewoon de auto even aan de kant kan zetten om een foto te maken. Ik moet toch echt eens op mijn vrije dag er vroeg uit om dat mooie plaatje vast te leggen.

Waar kijk ik naar uit?

Tja, misschien raar maar ik kijk enorm uit naar aankomende maandag. Wat er dan is? Nou, dan start de eerste testweek in de Formule 1 en zien we de heren eindelijk weer in actie.

Daarnaast staan er de komende weken ook genoeg leuke dingen op de planning. Onder meer een high tea met vriendinnetje T. op een heus landgoed en kunnen we zo langzamerhand ook beginnen met aftellen voor onze eerste echte vakantie dit jaar. Half maart gaan we namelijk een weekje naar de Moezel, even een weekje ontspannen en genieten.

Op wat voor leuks kijk ik terug?

De Koppelpoort Amersfoort

Nou, best wel veel dingen eigenlijk. Zo gingen we onze eerste weekendje van dit jaar weg en wel naar Amersfoort. Echt een ontzettende leuke stad. Meer weten hierover? Check dan onderstaande artikelen!

Verder ging ik gezellig met vriendinnetje D. badderen in Fontana inclusief een high tea en met nichtje J. naar onze zoveelste voorstelling van Jeans. En ja, ook werd er de afgelopen weken weer heel wat gewandeld. Onder meer in De Heemtuin waar we genoten van een heerlijk winters zonnetje. Oh ja, ik vierde ook nog mijn 44e verjaardag!

De Heemtuin Muntendam

Hoe staat het eigenlijk met mijn Bucketlist voor de winter?

Begin januari schreef ik over Mijn Bucketlist voor deze winter en dat het ook helemaal geen ramp is als ik niet alles kon afvinken. Maar ja, je stelt natuurlijk geen lijstje op als je helemaal niks kunt doorstrepen. Hoogste tijd dus om even een tussenbalans op te maken!

Nou, dan moet ik zeggen dat het me eigenlijk helemaal niet tegenvalt, want van de 8 dingen die ik noemde, kan ik inmiddels 4 afvinken. Alleen balend dat ik nog steeds geen begin heb gemaakt met mijn fotoboek van België… hopelijk lukt dat nog voor onze volgende vakantie begint!

Welk boek ligt er momenteel op mijn nachtkastje?

Okay, ik lees behoorlijk wat minder dan in het verleden maar toch heb ik bijna nummer vijf van dit jaar alweer uit. Nummer drie Heks van Camilla Lackberg is echt een aanrader, vooral als je de voorgaande delen ook hebt gelezen. Daarna was het de beurt aan Het Dameskoor van Chilbury over het wel en wee van de dames in een Engels dorpje tijdens de oorlog, ook een aanrader!

Momenteel ben ik bezig in Het beste wat we hebben van de Belgische schrijfster Griet op de Beeck. Opnieuw een boek dat me vanaf de eerste bladzijde raakt en wat ik maar moeilijk weg kan leggen. Het leuke is trouwens dat dit het eerste deel van een trilogie is, dus kom maar met de volgende twee delen!

Bij welk nummer gaat de radio wat harder?

Dat is dan toch wel bij het nieuwe nummer van Justin Timberlake. Wat weer een heerlijke beat, daar kun je toch niet bij stil bij blijven zitten of wel?

Ik zeg, zet het geluid van je pc maar wat harder en bler lekker mee!

En hoe is het met jou?

17 comments

 1. Helena

  Gewoon lekker bezig met school, griep, werk, thuis, vriendin, vrijwilligerswerk, huis, griep, school, werk haha.. en dus weinig tijd (gun ik mezelf hoor) voor leuke uitstapjes. Des te meer geniet ik van jouw verhalen en komt er steeds meer op mijn -nog-te-bezoeken-lijstje te staan, maar dat is niet erg. Wat in het vat zit… behalve dan natuurlijk A’foort, want daar woon ik naast en heb ik gewoond, maar hoe leuk om te lezen wat jij ervan vond en wat jullie allemaal hebben gezien; dank je wel!

  Beantwoorden

 2. Enigma

  Leuk, deze vraag-en-antwoord-blog ! Ook ik was deze morgen met de ijskrabber in de weer en vind het zalig om de lucht te zien kleuren. Ik krijg bovendien elke morgen een gratis luchtspektakel in de vorm van een zwerm spreeuwen die bij het ochtendgloren acrobatentoeren komt doen boven mijn achtertuin, alvorens neer te strijken in de hoge bomen wat verderop. Fijn om zo op de eerste rij te kunnen zitten bij een gratis luchtshow !

  Beantwoorden

 3. Bregtje

  Het gaat goed! Lief dat je het vraagt 😉 Hoe vond je Jeans? De moeite waard? Ik ben ook een echte boekenwurm. Alleen de laatste tijd te moe voor ‘s avonds. Alternatief, luisterboeken in de auto. Heerlijk!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, Jeans was weer super! Erg leuke nummers, echt een top avond gehad.

   Beantwoorden

 4. Patricia Schmitz-Heres

  Eindelijk weer de start van de Formule 1. Daar moet je toch altijd weer veel te lang op wachten haha. Ik kan normaal best wel genieten van het weer nu. Hoef zelf niet ontzettend vroeg de deur uit en in elk geval niet te krabben, maar moet wel vaak mijn zoontje naar school brengen. Maar nu even helemaal niets, want ik zit sinds vandaag helaas thuis met een longontsteking. Dus maar even pas op de plaats nu.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ook formule 1 fan? Leuk! Goed oppassen met een longontsteking want daar kan je lang last van hebben.

   Beantwoorden

 5. Peggy

  Goed hier! Leuk artikel! Zelf druk met werk en zodra ik thuiskom weer verder met freelance werk ;).

  Beantwoorden

 6. Anette

  Dat is zeker een lekker nummer van Justin Timberlake! Zo leuk dat wij er deze zomer bij zijn…we hebben kaarten voor zijn concert!! ???

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Serieus? Geweldig joh! Ik ga eigenlijk nooit meer naar concerten maar voor hem had ik nog wel een uitzondering willen maken.

   Beantwoorden

 7. Eva

  Gewoon lekker genieten van alle kleine en grotere momenten. Heerlijk. Leuk artikeltje

  Liefs, Eva
  http://www.dark-rebel.com

  Beantwoorden

 8. Grassiella

  Wat een persoonlijk, leuk en vlot geschreven artikel. Ik zou Amersfoort wat vaker moeten bezoeken. Fijn dat je ook even vraagt hoe het gaat. Hier gaat het er drukjes maar positief aan toe.

  Liefs,

  Grassiella

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Leuk om te horen!

   Beantwoorden

 9. Sabine

  Heerlijk allemaal! Zeker een high-tea. Al zo lang niet gedaan. Ook Amersfoort vond ik erg leuk om te ontdekken via jouw blog. Bij mij zijn mijn ouders op bezoek, zo gezellig! Heerlijk nummer trouwens weer 😀

  Beantwoorden

 10. Saskia

  Leuk artikel met een hoop leuke dingen, leuk! 🙂 Met mij gaat het goed, bijna jarig en morgenavond ons feestje. Zoveel zin in!<3

  Beantwoorden

 11. Janet | thatonetime

  Wat een leuke dingen allemaal, vooral de high tea (geef mij lekker eten en ik ben klaar 😉 ).. Dat nummertje van Justin Timberlake is inderdaad lekker!

  Beantwoorden

 12. sammie

  Lekker nummer! Ik kende het nog niet 🙂
  Het zonnetje maakt de winter inderdaad een stukje dragelijker, al kijk ik wel heel erg uit naar de lente.
  Gezellig aan de high tea is altijd een goed idee 🙂

  Beantwoorden

 13. Marcella

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik ben blij dat je je zo goed vermaakt en je geniet. Geen winterdip meer dus, heel goed!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.