Hotel Post Lech

Wel of niet naar Lech? Ik zeg gewoon doen!

Lech doet bij jullie vast wel een belletje rinkelen, toch? De plek waar veel wintersportliefhebbers in de winter naar toe gaan, zo ook onze Koninklijke familie. Dat is niet de reden dat wij er naar toe gaan hoor. Voor ons is eigenlijk de route er naar toe een stuk leuker dan het dorpje zelf. Lech is namelijk helemaal niet groot en telt alleen wat restaurants en terrasjes. Toch moet je het gewoon gezien hebben als je in de buurt van Lech op vakantie bent. Waarom? Dat vertel ik je nu!

Op weg naar Lech via de Flexenpass

Afgelopen september waren we twaalf dagen in Vorarlberg, onze favoriete regio in Oostenrijk. Vanuit Bürserberg, onze uitvalbasis, maakten we diverse uitstapjes waaronder dus naar Lech. Niet onze eerste bezoek aan dit wintersportdorpje, maar toch gingen we ook deze keer weer op pad naar Lech. Vooral omdat we de route er naar toe gewoon super vinden om te rijden.

Vorarlberg

Continu rijdend door kleine gehuchten, links en rechts omgeven door bergen en genietend van mooie vergezichten. Alsof je door een ansichtkaart rijdt. Vaste prik is natuurlijk onze stop bij een kiosk waar je normaal moet dringen voor een plekje. Ook nu was het behoorlijk druk, vooral met motorrijders. Niet zo gek op zich, want we waren er op een zonnige zondag.

Bij deze kiosk heb je weliswaar geen uitgebreide kaart, maar de bediening is vriendelijk en het uitzicht is prachtig. Altijd een genietmomentje voor ons in ieder geval.

Lech: pracht en praal of niet?

Lech Vorarlberg Oostenrijk

Lech Vorarlberg Oostenrijk

Hotel Post Lech

Ik vind dat eigenlijk nog wel meevallen. Natuurlijk zijn er veel dure hotels en restaurants. Wat dacht je van een bordje soep voor € 12,= bij Hotel Post of een overnachting in dit hotel in december voor € 576,= per nacht? Los daarvan, is het gewoon een prachtig pand om te zien, met voor het terras een mooie oude koets.

Zo zijn er meer van dit soort prachtige panden, maar los van de rondrijdende duur uitziende auto’s heeft Lech wat mij betreft totaal niet de allure van bijvoorbeeld Monaco of Saint Tropez. Het lijkt eerder op een kneuterig dorpje waar toevallig wat duurdere hotels zitten. Saillant detail is dat je hier juist veel oude houten schuren en typische Oostenrijkse huizen vindt vanwege de strenge bouwnormen die in Lech gelden.

Wat kun je doen in Lech?

Formarinsee
©Pixabay

Natuurlijk vind je hier ook weer kabelbanen en doordat Lech niet omringd is door mega hoge bergen is het ook een ideaal gebied voor wandelaars en montainbikers. In de winter trekt het inderdaad vele toeristen omdat de pistes ook geschikt zijn voor skiërs die iets minder ervaren zijn.

Voor ons is Lech eigenlijk gewoon een tussenstop tijdens het rijden van een mooie rondrit in de bergen. Een plaatsje waar je even op je gemak door heen slentert, de mooie auto’s bewondert en eventueel op een terrasje neerstrijkt. Of eventueel iets buiten het centrum zodat je in ieder geval iets minder kwijt bent voor een kop koffie.

Wij wilden eigenlijk met de bus vanuit Lech richting de Formarinsee, één de mooiste bergmeren van Oostenrijk. Dat is er helaas niet van gekomen omdat we al wat aan de late kant waren, dus daar moeten we zeker nog een keertje voor terug.

Ben jij al eens in Lech geweest?

10 comments

 1. Lodi

  Ik ben er nog nooit geweest en ken het ook echt van het skiën van de koninklijke familie, maar als je daar wel beelden van ziet, dan zie je al hoe mooi het is, ik ben dol op bergen en deze beelden zijn alleen al super stoer, ik kan me goed voorstellen dat het hier in de zomer ook goed vertoeven is en dan gewoon ergens anders logeren 😉 en wel lekker hier wandelen.

  Beantwoorden

 2. rachel

  ik zit zo je blogpost te lezen en kan eigenlijk wel janken, kijk hoe we er nu bij zitten, in de kou en regen en in een covid mini lockdown…dan wil je toch gewoon vluchten hierheen!!

  Beantwoorden

 3. Krystle/Batboy

  Een bordje soep voor 12€ jeetje! Maar ik ben er nog nooit geweest, ziet er werkelijk prachtig uit!

  Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  dat moet dan wel een heeeel lekker bordje soep zijn, en een abosluut fantastisch bed 🙂

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns

  Nee nog nooit, maar het ziet er mooi uit.

  Beantwoorden

 6. Lindaschrijfthetop

  Ik ben er nog nooit geweest. Nu zou ik het risico niet nemen. Maar de foto’s zijn prachtig.

  Beantwoorden

 7. Tessa

  Lech ziet er erg pietoresk uit, zoals je dorpjes in Oostenrijk verwacht

  Beantwoorden

 8. corrina

  Ik ben er nog nooit geweest, maar zo te zien en lezen is het een aanrader

  Beantwoorden

 9. Caroline

  Nee, nog nooit in Lech geweest en zou nu in deze lockdown tijden het liever overslaan, maar als al die corona narigheid is ingedamd zou ik er graag eens gaan kijken.

  Beantwoorden

 10. Marcella

  Lech stond niet op ons lijstje, maar de Formarinsee wel. Die bleek echter lastig te combineren met de Silvretta pas, dus we sloegen ‘m over. Een volgende keer kom ik graag voor beide terug!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.