Borgerswold

At the Moment #44: herfst, wandelen & coronaperikelen

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Inmiddels heb ik er alweer twee werkweken op zitten na onze vakantie in Oostenrijk. Best wel wennen eigenlijk. Ten eerste de wekker, maar ook dat je ’s avonds toch wel weer wat vroeger naar bed moet. Ook de hele dag weer naar een beeldscherm zitten turen, is wel even wennen. Plus het gevoel dat je niet meer baas bent over je eigen tijd, maar geacht wordt tussen half 9 en 17.00 uur je werk te moeten doen.

Het kost mij altijd zo’n twee weken om weer in dat ritme te komen, dus nu de derde werkweek begint, zal het ongetwijfeld wel goed gaan komen.

At the Moment herfst

En verder probeer ik er zo veel mogelijk op uit te gaan. Lekker wandelen in de natuur, want hoewel ik normaal totaal geen liefhebber ben van wandelen in het bos, zoek ik het in de herfst juist op. Heerlijk om door die vallende bladeren te stampen en ondertussen te genieten van die mooie herfstkleuren.

Waar geniet ik van?

Mikey

Dat brengt me dus direct bij mijn tweede punt. De herfst. Hoe tegenstrijdig het voor mij ook is, want ik kan er heel slecht tegen dat de dagen weer korter worden én de kans op slecht weer toeneemt, ik vind de herfst wel een gezellige tijd. Lekker onder mijn kleedje op de bank met Mikey op schoot. Beetje tv kijken of lezen.

En ja, de herfst vind ik ook hét seizoen bij uitstek voor mooie wandelingen. Ik ben er dan ook al een paar keer op uitgetrokken deze herfst. Met René wandelde ik een route van 5 kilometer bij Schipborg en met mijn moeder bij De Heemtuin in Muntendam en bij Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren. Ook ging ik nog in mijn uppie naar Park Borgerswold in Veendam. Niet alleen de herfstkleuren vind ik prachtig om te zien, maar ook de paddenstoelen met rood met witte stippen. Ook dit jaar staan ze weer volop in mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin.

bomen De Heemtuin Muntendam

Landgoed Fraeylemaborg Slochteren

Borgerswold

Ook duik ik weer vaker de keuken in om nieuwe gerechten uit te proberen en geniet ik van de lekkere stamppotten. En ja, natuurlijk geniet ik ook nog lekker na van onze vakantie in Oostenrijk. Momenteel ben ik bezig met het fotoboek van deze vakantie en heb ik nog een aantal blogs op de planning hierover staan. Lekker nagenieten dus!

Waar kijk ik naar uit?

Tja, dat is wel een dingetje, want ik zie best wel op tegen de komende maanden. Normaal hebben we in deze periode altijd wel wat op de kalender staan, zoals bijvoorbeeld weekendje Parijs en Kassel, theater en diverse kerstmarkten in Duitsland. Nu met corona zijn logischerwijs veel dingen geannuleerd, maar dat zorgt er wel voor dat er weinig over blijft om naar uit te kijken.

Daarnaast hoop ik ook echt dat we niet nog verder in een lockdown terecht gaan komen. Natuurlijk moeten de besmettingen omlaag en wil ik ook dolgraag van dat virus af, maar ik hoop toch zo dat we er met zijn allen voor kunnen zorgen dat een totale lockdown ons bespaard blijft.

En jij? Waar kijk jij naar uit?

8 comments

 1. Krystle/Batboy

  Ja, om weer in het ritme te komen vind ik ook altijd lastig, echt weer even wennen! En stamppot daar heb ik ook zin in haha

  Beantwoorden

 2. Simone

  Wandelingen zijn in de herfst het fijnst, met al die mooie kleurtjes!

  Beantwoorden

 3. Lindaschrijfthetop

  De omschakeling naar de herfst vind ik ook altijd moeilijk. Later kan ik wel genieten van de mooie kleuren.

  Beantwoorden

 4. Frederique

  Ja het is altijd weer even wennen, omschakelen. Waar ik naar uitkijk? Sja, ik houd niet van de winter, laat staan van een corona-maatregelen-winter maar ik kijk toch uit naar de kerstdagen, vind ik altijd wel gezellig met de kids in huis en naar mijn nieuwe baan die volgende week begint.

  Beantwoorden

 5. Dhini

  Heerlijk in de natuur wandelen. Hopelijk geen regendagen. Zin in!

  Beantwoorden

 6. corrina

  Ik stort me op de freubel en ren graag in het rond met me hardlooppakkie. En verder volgen we zoveel mogelijk de regels

  Beantwoorden

 7. Neeltje

  Ik vind het ook echt jammer dat ik een soort van niets heb om naar uit te kijken, maar ja… voor nu moet het maar even zo. Nu lekker veel bloggen, foto’s maken etc.

  Beantwoorden

 8. Melanie Hoogvliet

  oooh wat hebben jullie een lieve poes! Mijn katten maken mij ook echt gelukkig. Ik snap dat er momenteel niet zoveel is om naar uit te kijken maar ik hoop dat je toch een paar mooie maanden krijgt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.