route zeven bruggetjes

Terugblik juli 2018: Eat, sleap & repeat

Bam, dat was juli ook alweer. Een maand waarin het gewoon abnormaal warm was. Mij te warm eerlijk gezegd en waarin het voor mijn gevoel alleen maar draaide om eten en slapen en oh ja, vooral veel werken en Formule 1! Tussendoor probeerden we nog een beetje wat te ondernemen maar het was eigenlijk op dat gebied een vrij rustige maand. Ongewoon voor ons doen maar zoals gezegd, door de hitte waren we eigenlijk redelijk lamgeslagen. Zo erg zelfs dat ik deze blog erover schreef!

Maar goed, wat deed ik dan wel in juli behalve veel zuchten, zweten en slecht slapen?

Ik wist niet te ontsnappen uit mijn eerste Escaperoom

Samen met mijn afdeling gingen we naar de oude dierentuin in Emmen waar we ons geheel vrijwillig lieten opsluiten. Verdeeld over drie kamers was het onze taak om binnen een uur te ontsnappen. Slechts één groep is dit gelukt, de anderen (waaronder ook mijn clupje) moesten met behulp van de ‘bewakers’ worden bevrijd. Het was zeker een leuke ervaring en heel gek, maar je wordt er toch ook wel aardig fanatiek van! Vooral als je ziet dat de klok doortikt en je er bijna bent!

Eenmaal bevrijd zijn we nog even gezellig met z’n allen voor een drankje neergeploft op een terras in het centrum.

We gingen een dagje naar mijn ouders op de camping

Ootmarsum Twente Nederland

Mijn ouders bleven ook dit jaar in Nederland en wel in het prachtige Tukkerland op een camping in Denekamp. Reden genoeg om ze gezellig op te zoeken en samen een middagje naar Ootmarsum te gaan. Echt een ontzettend leuk stadje met een gezellig pittoresk centrum. Niet alleen verkenden we het centrum, ook namen we een kijkje in het Openluchtmuseum van Ootmarsum en gingen we dus even terug in de tijd.

Absoluut een aanrader om eens een middagje naar Ootmarsum te gaan. Waarom? Check dan mijn artikel Op ontdekking in Ootmarsum!

Gezellig bijkletsen & tapas eten in Strandpaviljoen De Leine

Strandpaviljoen De Leine

Samen met vriendinnetje T. was ik op zoek naar een leuke tent om een middagje te kunnen vertoeven. Gezien het mooie weer waren we het er al snel over uit dat het ergens aan een meer moest zijn. Ik stelde strandpaviljoen De Leine in Kropswolde voor en zo geschiedde.

Een heerlijk middagje waarbij we lekker hebben bijgekletst over van alles en nog wat terwijl we genoten van het uitzicht & een heerlijke schaal vol tapas!

Had ik al gezegd dat het warm was in juli?

warm

Ondanks de kleine tafelventilator plakte ik op de meeste dagen nog aan mijn bureau vast en verliet ik het pand dagelijks met een knallende koppijn. Het is gewoon niet mijn type weer maar ja, helaas heb ik er geen invloed op want anders zou ik de temperatuur inregelen op een graadje of 25 met misschien een keertje een uitschieter naar de 30 in het weekend.

Welke foto scoorde de meeste likes op Instagram?

In juli plaatste ik in totaal 20 foto’s, grotendeels nog van onze vakantie in de Elzas en Vorarlberg. Simpelweg ook omdat ik amper op pad ben geweest met mijn camera. Onderstaande foto van mijn favoriete meer de Lünersee kreeg veruit de meeste likes. En ja, daar ben ik het ook volledig mee eens. Meer weten over de Lünersee? Dat kan! Ik schreef er namelijk dit artikel over!

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in juli?

 • we vierden de 46e verjaardag van mijn vriend
 • we fietsen de route van de Zeven bruggetjes en fietsen door natuurpark Borgerswold

Route 7 Bruggetjes

 • de overwinning van Max in de GP van Oostenrijk
 • mijn doel om 50 km in juli te lopen heb ik niet gehaald maar wel kwam ik tot 40,2 kilometer, toch ook netjes?

Wat zijn onze plannen voor augustus?

In augustus heb ik normaal wat meer vrije tijd in de weekenden want de Formule 1 heeft een zomerstop en begint pas eind augustus weer. Dat betekent voor ons ook dat we weer naar België gaan! Het had nog even wat voeten in aarde (lees: ons vaste huisje was bezet) maar uiteindelijk hebben we alsnog een huisje gevonden voor die week. Dat betekent dus ook dat ik eind augustus nog een paar dagen vrij ben!

Verder hoop ik vooral dat het wat minder warm wordt zodat ik weer puf en zin heb om naar buiten te gaan. Daarnaast staan er nog een paar leuke samenwerkingen op stapel waar ik jullie hopelijk in augustus meer over kan vertellen!

Ga jij nog op vakantie in augustus of ben je net geweest?

14 comments

 1. Kool Family

  Escaperooms heb ik nog nooit gedaan, maar schijnt echt heel tof te zijn. Oostenrijk wordt alsmaar populairder vind ik en deze foto is ect een plaatje. Fijn overzicht!

  Beantwoorden

 2. Nicole Orriëns

  LOL. Eigenlijk wel grappig dat je niet kon ontsnappen uit de escape room. Waar kwam dat door? Was het te moeilijk?

  Beantwoorden

 3. Marcelina de Boer - Walma

  Haha herkenbaar van die escaperoom. Het is mij ook niet gelukt. Toch wil ik het best vaker doen ?

  Beantwoorden

 4. Kim

  Dat was een leuke maand! Op naar wederom een warme leuke maand in augustus 😉

  Beantwoorden

 5. Mrs. T.

  Wij zijn nu op vakantie. Heb sinds kort instagram een plaats daar onze belevenissen op. Ben jou net gaan volgen daar.

  Beantwoorden

 6. Rory

  Gek genoeg gaan we nog meer de hitte in volgens mij, namelijk naar Gran Canaria. Aan de andere kant schijnt daar altijd wel een lekker zuchtje wind te zijn heb ik mij laten vertellen. Ik ben blij met het lekkere weer, maar met de piek vorige week (37 graden!) hebben kleuter en ik een middag gewoon op de grond gelegen omdat het te warm was om wat anders te doen. Vlak erna gingen we voor een familieweekend naar Vlieland. Daar kelderde de temperatuur toevallig naar een graad of 22 met veel regen. Dat was dan weer een beetje jammer. En inmiddels terug is het weer warm… Erg warm…

  Beantwoorden

 7. Maaike - www.travelbliss.nl

  Wat een leuke dingen heb je gedaan. Ik zat in juli heerlijk in Zuid-Afrika waar het winter is en met zo’n 25 graden overdag een perfecte temperatuur. Deze tropische temperaturen vind ik maar niks dus zou het liefst weer op vakantie gaan naar een wat koelere bestemming ?

  Beantwoorden

 8. karin

  ik heb toevallig van de week de film ‘Escaperoom’ gezien, denk niet dat je mij daar nog binnen krijgt 🙂 Die foto van instagram is inderdaad prachtig, wat een kleur heeft dat meer! Ik krijg meteen zin om er in te duiken.

  Beantwoorden

 9. Yova

  Het was voor jou leuke maand gehad. Leuk gedaan. Eten ziet ook heel mooi uit. Je foto’s is geweldig te zien. Voor ons is vandaag de laatste dag vakantie. Hard gegaan. De ene foto van jou met blauwe water is zeker heel mooi!!!!!

  Beantwoorden

 10. Saskia

  Ziet er heel erg gezellig uit vooral dat bijkletsen & tapas <3 Ik wil ook nog steeds ooit een keertje een escape room doen, lijkt me zo tof! Fijne Zondag<3

  Beantwoorden

 11. Amy

  Ik heb ook wel eens zo’n escape room gedaan. Je wordt er inderdaad behoorlijk fantasie door, vooral door de tijd die je ziet wegtikken.

  Beantwoorden

 12. Sabine

  Hé Stadskanaal, daar wonen mijn oom en tante. Ben er maar 1 of 2 keer geweest trouwens… Ik ga niet op vakantie, maar hier is het ook alles behalve zomer haha 😛 Wel fijn dat jullie nu met droog weer kunnen fietsen! Fijn augustus gewenst!

  Beantwoorden

 13. Naomi

  Heel herkenbaar de escaperoom

  Beantwoorden

 14. Lindsey Beljaars

  Hihi ik heb eens http://www.escaperoomhetfort.nl gedaan en wel ontsnapt! Een escaperoom vind ik zelf ontzettend leuk om te doen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.