Lac d'Alfred Elzas Frankrijk

Je vakantie filmen met je smartphone? Check dan deze 4 tips voor beginners!

Steeds vaker gebruiken we onze smartphone om bepaalde momenten vast te leggen. Ook wel logisch natuurlijk aangezien we onze telefoon vaak standaard binnen handbereik hebben. Ook tijdens vakanties leggen we steeds vaker onze herinneringen vast met onze smartphone. Ik betrap mezelf er ook steeds vaker op dat ik net zo snel even een videootje maak als een foto. Gewoon omdat bewegend beeld nu eenmaal meer laat zien dan een stilstaande foto. Toch valt het nog niet altijd mee om een leuke video te maken. Gelukkig heeft Sim Only provider Simyo in samenwerking met videomaker Grietje Evenwel  een aantal belangrijke tips op een rijtje gezet zodat we straks allemaal een leuke video als herinnering aan onze geweldige vakantie hebben!

Tip 1: Blijf rustig

Een foto kun je natuurlijk vaak wel opnieuw maken maar bij een video is dat vaak wat lastiger. Vooral als je bijvoorbeeld een belangrijk moment zoals een aanzoek of een evenement wilt vastleggen.  Opnieuw doen is dan natuurlijk geen optie. Het beste is dan ook om eerst goed te kijken wat je wilt gaan filmen en pas op record te drukken als je weet hoe je het scenario in beeld wil brengen. Het belangrijkste is dan ook dat je gewoon rustig blijft.

Tip 2: Hou je smartphone altijd met 2 handen vast

Hoe vaak schieten we niet even snel een foto uit de losse pols? Met filmen betekent dat automatisch een bewegend beeld en dat is juist wat je wilt voorkomen. Voor een mooi, smooth beeld (als je bijvoorbeeld een persoon of object volgt) kun je dan ook het beste je smartphone met twee handen vasthouden. Nog beter is het om je ellenbogen tegen je lichaam te houden of ergens op te leunen voor meer stabiliteit.

Tip 3: Loop naar je onderwerp toe

Met een fototoestel zijn we vaak gewend om in te zomen en hoewel deze functie ook wel op je smartphone zit, is dat toch niet zo’n goed idee. De lens in je telefoon is namelijk niet geavanceerd genoeg om ook ingezoomd een scherp beeld te leveren. Je kunt dan ook beter niet je zoomfunctie gebruiken omdat dit zorgt voor een korrelig beeld. Loop gewoon naar je onderwerp toe en begin dan pas te filmen.

Tip 4: Film met het licht mee

Houd altijd rekening met het licht als je gaat filmen, over het algemeen film je met het licht mee voor het mooiste beeld. Film je tegen het licht in, dan zie je alleen donkere silhouetten en geen details. Wil je een bijzondere lichtinval? Check dan deze blog vol fotografietips zodat je weet op welke momenten van de dag je het best kunt fotograferen of filmen.

Meer weten & zien? Check dan onderstaande video!

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.

14 comments

 1. Stefaan BlogVivant

  Leuke tips! al denk ik dat een smartphone leuk is voor foto’s maar voor beeldmateriaal niet goed genoeg? Zou zonde zijn van alle tijd en dan thuis komen en op tv merken dat de kwaliteit echt niet goed is! Maar voor kleine dingen die je wil vastleggen zeker goede tips thx!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het ligt natuurlijk ook aan je telefoon en wat je uiteindelijk zelf verwacht. Maar tegenwoordig zijn veel telefoons uitgerust met een prima camera waarmee je ook goed kunt filmen. Zeker voor gewoon zo even iets leuks vastleggen, is een telefoon erg geschikt.

   Beantwoorden

 2. saskia

  Eigenlijk best logische tips, maar niet iedereen weet dit. Ik probeer de laatste tijd ook wat vaker te filmen, zegt toch net even wat meer dat een kiekje.

  Beantwoorden

 3. Jouvence

  Handige tips, ik gebruik mijn telefoon vrijwel nooit om te filmen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik doe het de laatste wel steeds vaker, gewoon omdat het dan net wat beter de sfeer van een bepaald gebied of stadje weergeeft.

   Beantwoorden

 4. Balou

  Handige tips, dankjewel! Ik maak ook veel foto’s en video’s met mijn Iphone, maar toch zou ik ook wel een goede camera willen…

  Beantwoorden

 5. Felice Veenman

  heel handige tips zeker voor iemand zoals ik die eigenlijk al niet eens kan fotograferen

  Beantwoorden

 6. Yova

  Ik gebruikt met mij camera. Niet via mobiel. Het is wel handig tips van jou. Maar ik denk de meeste dit wel weten hoe moeten doen. Fijne dag.

  Beantwoorden

 7. Nicole Orriëns

  Dat zijn handige tips. Je wilt natuurlijk wel dat zo’n filmpje ook een beetje presentabel is.

  Beantwoorden

 8. Karel

  Handig artikel. Niets zo vervelend als een filmpje met schokkende beelden.

  Beantwoorden

 9. Leslie

  Heel leuke tips. Zelf film ik nog niet zo vaak, ben al blij als ik niet vergeet mijn smartphone boven te halen voor een foto LOL

  Beantwoorden

 10. Deborah

  Stuk voor stuk handige tips!
  Vooral dat met twee handen vasthouden! Het is op het moment niet te zien maar wanneer je terug kijkt wordt je zeeziek wanneer je met 1 hand iets aan het filmen bent haha.

  Beantwoorden

 11. karin

  ik maak eigenlijk nooit filmpjes, vraag me niet waarom; Ik vergeet vaak zelfs foto’s te maken, niet zo handig voor een blogger 🙂

  Beantwoorden

 12. Saskia

  Fijne tips! Ik maak op reizen eigenlijk weinig filmpjes… Foto’s deste meer 😉 haha.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.