Markstein Route des Cretes Vogezen

Help, ik kan niet tegen deze hitte!

Echt, ik weet het, we mogen niet klagen want het is eindelijk volop zomer maar toch… deze hitte is mij gewoon te. Ik functioneer nog prima tot een graadje of 25 maar daar boven gaat het rap een stuk minder. Lam, gesloopt, futloos, energieloos, het zijn maar een paar termen om te beschrijven hoe ik mij voel. Heb jij er ook zoveel last van of ben ik de enige die zucht onder deze temperaturen?

Zomer betekent voor mij gewoon werken

Okay, dat is natuurlijk direct een groot nadeel. Want als vakantieganger, vooral in Nederland, wil je natuurlijk gewoon lekker weer. Dat snap ik en gun ik iedereen ook. Als hardwerkende thuisblijver is het direct een ander verhaal natuurlijk. Elke ochtend moet ik mijzelf uit bed slepen nadat ik voor mijn gevoel net een uurtje daarvoor in slaap ben gevallen na weer een warme nacht.

Eenmaal op het werk wil het ’s ochtends vaak nog wel maar ’s middags trekt de warmte echt in het gebouw en plak ik continu vast aan mijn bureau. Ja, veel water drinken is dan het advies maar veel water drinken betekent ook vaker naar de wc en dat betekent dus ook continu aan de wandel. Dat laatste is normaal geen probleem maar op een gegeven moment wil je eigenlijk niks liever dan gewoon met de beentjes omhoog achter je pc zitten wachten tot de klok 17.00 of 17.30 uur aangeeft.

Zoals gezegd, betekent de zomer voor mij gewoon werken. Vrij nemen is lastig want doordat het gros in de schoolvakantie moet, is de bezetting in sommige weken wat krap.

Tropenkleding op kantoor geoorloofd

Say what? Ja, tropenkleding mag en dat betekent dus dat een nette korte broek en dergelijke is toegestaan. Allemaal heel erg leuk hoor maar voor je mij in een korte broek ziet dan moet er echt wel heel wat gebeuren. Zelfs in mijn vrije tijd loop ik niet in een korte broek, wel in een kuitbroek hoor maar om daar nu in naar het werk te gaan? Nee, dat gaat me gewoon een stap te ver. Puur omdat ik mij zelf daar niet prettig genoeg in voel om daarmee op mijn werk te verschijnen.

Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

Dus ja, wat moet je dan aantrekken met deze extreme temperaturen? Inderdaad, ik draag vaak iets van linnen, dat zit gewoon lekker en is ook nog eens luchtig. Maar goed, mijn voorraad is niet oneindig dus dat betekent veel wassen en voor mijn gevoel steeds in hetzelfde rondlopen.

Thuis maakt de airco overuren

We wonen op een bovenetage en dat betekent dat we in het verleden regelmatig de 30 graden in huis hebben aangetikt. Veel te warm natuurlijk maar dat is nu gelukkig verleden tijd. We hebben een airco waardoor we het er kunnen uithouden. Toch is zo’n airco ook niet alles. Ik krijg er namelijk ontzettend droge ogen van maar de airco uitzetten, is geen optie want het is of droge ogen of wonen in een sauna.

De hitte verlamt mij helemaal

Ik voel me gesloopt na zoveel slechte nachten op rij, na de zoveelste dag die tegen de 30 graden loopt. Totaal geen energie meer om wat dan ook maar te gaan doen. Daarbij komt ook nog eens dat je de afgelopen dagen eigenlijk totaal niet buiten kon zijn, althans ik niet in ieder geval.

Montafon Vorarlberg Oostenrijk

Van mijn mooie Bucketlist voor de zomer komt op deze manier dan ook niet veel terecht. Zonsopkomst fotograferen? Pff, ben al lang blij als ik eindelijk tegen de ochtend in slaap val. Veel fietsen? Nou, ook dat komt er niet van, tis me gewoon allemaal te veel van het goede. Meer ontdekken van mijn eigen provincie? Nou, dan moet het eerst wel even een paar graadjes koeler worden hoor. Wel heb ik het fotoboek van onze vakantie naar de Elzas/Vorarlberg gemaakt, dat dan weer wel.

Ik mis mijn gewone prak

Oftewel, normaal eten in plaats van de gemakkelijke hap. Ik probeer het nog zo gezond mogelijk te houden door in ieder geval veel salades te eten. Alleen zijn het nu wel vaker kant- en klare salades in plaats van lekker zelf gemaakt. De puf ontbreekt me gewoon waardoor het makkelijker is om zoiets op tafel te zetten. Ook mis ik mijn lekkere pastagerechten of een bord heerlijke zelfgemaakte nasi. Het is mij gewoon allemaal teveel van het goede om na een dag werken nog de keuken in te duiken.

En jij, kun jij wel tegen deze hitte of snak je net als ik naar wat verkoeling?

20 comments

 1. Lindsey Beljaars

  Ik kan me vinden in jouw artikel. De puf ontbreekt mij ook om de keukenprincess uit te hangen…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, erg he? ik heb ook minder trek, dus dat scheelt dan wel weer maar mis wel het gewone eten met dit warme weer…

   Beantwoorden

 2. Nicole Orriëns

  Ik ben net als jij, en vind het drie keer niks. Je kunt helemaal niet je normale leven leiden door die hitte.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Inderdaad! Ik hang ook maar wat rond in huis en weet soms gewoon niet waar ik het moet zoeken. Zo jammer, want de zomer is voor mij ook juist de periode om er lekker op uit te gaan maar dat is me met dit weer gewoon te veel.

   Beantwoorden

 3. Shirley

  Ik heb er ook wel last van. Op zich functioneer ik nog wel een tandje lager. Maar in mijn huis is het boven de 30 graden en het koelt er nu niet snel af. Gelukkig heb ik wel een ventilator, maar ik word toch altijd een beetje gaar wakker. Op mijn werk is het ook best wel warm inmiddels, maar wel een stuk beter te doen dan bij mij thuis.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Boven de 30 graden… pfff… ja, dat gaar wakker herken ik wel hoor. Dat breekt me ook echt wel op nu.

   Beantwoorden

 4. Naomi

  De hitte was echt te erg gelukkig is het nu wat afgekoeld

  Beantwoorden

 5. Koen

  Alvast een ideetje voor volgend jaar. Pak em beet … half februari 2019. De rayonhoofden komen nog net niet bijeen maar het blijft maar grijs en miezerig. De temperaturen schommelen weken tussen -5c en +5c. De eerder half ontdooide sneeuw vriest weer op … lees dan je stukje van vandaag er eens op na. Daar kun je je dan lekker aan opwarmen …

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Haha… Nou, deze hitte is me gewoon te van het goede… graadje of 25 vind ik prima.

   Beantwoorden

 6. Marjolein

  Ik kan me ook vinden in je verhaal. Ik ben dol op de zomer en de zon, maar de natuur en ook ikzelf ondervind er nu even wat last van inderdaad.

  Beantwoorden

 7. Marjolein

  Ik kan me ook vinden in je verhaal. Ik ben dol op de zomer en de zon, maar de natuur en ook ikzelf ondervind er nu even wat last van inderdaad. Gelukkig hebben we op kantoor airco, thuis helaas nog niet

  Beantwoorden

 8. Marjolein

  De hitte is wel heftig he! Ik kan me ook vinden in je verhaal. Ik ben dol op de zomer en de zon, maar de natuur en ook ikzelf ondervind er nu even wat last van inderdaad. Gelukkig hebben we op kantoor airco, thuis helaas nog niet

  Beantwoorden

 9. Maaike

  Deze temperaturen zijn veel te hoog als je moet werken. Een graadje of 25 is prima.

  Beantwoorden

 10. Irma

  Ik vind 22/23 graden net lekker, maar de tropische temperaturen van vorige week was voor mij ook echt wat te veel 😛

  Beantwoorden

 11. Danielle

  Zo herkenbaar dit, ik krijg ook niks uit mijn handen met dit weer. En ben dan ook redelijk lichtgeraakt. Geef mij maar een behoorlijk aantal graden koeler.

  Beantwoorden

 12. Amy

  Wat misschien kan helpen voor de droge lucht is zo’n luchtbevochtiger, die heb je al voor relatief kleine prijsjes. Ik vind de zomer zelf heerlijk en geniet er volop van. Het enige dat ik wat vervelend vind is dat de warmte echt in de stenen van het huis is gekropen waardoor het voor mijn gevoel warm blijft.. en dat slaapt gewoon niet zo lekker.

  Beantwoorden

 13. Sabine

  Snap je helemaal, ik kan ook niet tegen de hitte. Hier is het gelukkig nog steeds zo’n 15 graden, heerlijk. Als ik wil ga ik even 3 daagjes naar de warmte, dat is wél heerlijk. Even opwarmen, maar dan ben ik ook weer blij als ik thuis ben. Helaas kan dat in Nederland niet zo makkelijk… Veel succes in de hitte 🙂

  Beantwoorden

 14. Saskia

  Heel herkenbaar, hoewel ik op werk me wel zodanig kan kleden dat het te doen is… Ben blij dat de temperaturen iets minder gaan worden aankomende dagen… Die hitte is niet aan mij besteed.

  Beantwoorden

 15. Sammie

  Dagen zoals vandaag (37 graden) zijn mij ook iets TE, maar verder geniet ik volop van deze zomer. Wij hebben dan gelukkig wel airco op het werk anders zou ik het een stuk minder aangenaam vinden. Thuis is het wel erg heet, dus zitten wel veel buiten en kijken bijna geen tv. Ook lekker 🙂 maar de minder hete dagen komen er aan!

  Beantwoorden

 16. Marcella

  Ik leef voor mooi weer met een zonnetje, maar 35 graden is mij ook echt te warm. In de ochtend na het douchen alweer kletsnat van het zweet zijn, ontzettend duf en er komt weinig uit mijn handen. Oef. Maar goed, de lang verwachte regen is er nu ook nog niet, dus ik ben benieuwd of het gaat afkoelen…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.