Frigiliana Costa del Sol gezonder leven

Project Gezonder Leven: Hoe deed ik dat aan de Costa del Sol?

Dit jaar staat in het teken van een viertal projecten, waaronder Project Gezonder Leven. Niet zozeer met het doel om af te vallen, hoewel dat natuurlijk een leuke én zeer welkome bijkomstigheid is, maar vooral om mij gezonder en fitter te voelen. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor thuis, maar ook zeker voor onze vakantie. Hoogste dus om te kijken hoe ik hier tijdens ons weekje Costa del Sol mee om ben gegaan!

– Let ik op mijn voeding tijdens een vakantie?

tapas Frigiliana gezonder leven

Heel eerlijk? Niet altijd, want het is tenslotte ook vakantie en daar horen voor ons absoluut de nodige terrasjes met wat lekkers bij. Toch is het wat mij betreft een stuk gemakkelijker om het gebak te laten staan in Spanje dan bijvoorbeeld in landen als Duitsland en Oostenrijk. Tijdens ons weekje Costa del Sol zag ik slechts één keer een ober met gebak voorbij komen en gingen we inderdaad overstag. Voor de rest heb ik het niet gezien, mistte ik het ook totaal niet en bestonden onze terrasjes vooral uit koffie met eventueel een broodje of salade of tapas erbij. Nog een heerlijk voordeel van Spanje is de heerlijke verse jus d’orange waar ik normaal gesproken vaak voor een cappuccino ga.

Qua avondeten heb ik er niet specifiek op gelet, maar het voordeel van Spanje is natuurlijk de ruime keuze aan visgerechten en aangezien ik daar zelf gek op ben, heb ik bepaald niet het idee dat we ongezond gegeten hebben tijdens onze vakantie. Win-win situatie dus!

– Hoe zit het met onze portie beweging?

Nerja Costa del Sol Spanje gezonder

Daar kan ik heel kort en bondig over zijn. We hebben heel wat kilometers gewandeld aan de Costa del Sol. Niet alleen in Nerja, onze uitvalsbasis, zelf, maar ook in de omringende dorpen waar we zijn geweest. Daarnaast is deze regio van Zuid-Spanje niet bepaald vlak en moest er ook flink worden geklommen of de nodige trappen worden bedwongen wat natuurlijk ook zorgt voor de verbranding van wat extra calorieën.

Nadeel was wel dat we de eerste dagen best veel last hadden van onze spieren. Conditioneel was het geen enkel probleem, maar dat klimmen en klauteren hebben we wel geweten!

– Stond ik altijd ‘aan’ tijdens onze vakantie?

Frigiliana Costa del Sol gezonder leven

Gezonder leven betekent voor mij niet alleen gezonder eten en meer bewegen, maar ook minder online zijn om op die manier meer rust en ontspanning te kunnen pakken. Ik vertelde al dat internet tijdens mijn vakantie niet echt een must is, maar dat voor mij de vakantie vooral draait om rust en genieten.

Zo stond overdag grotendeels mijn bundel uit en was ik hooguit tijdens de lunch een kleine 10 minuten online om zodoende even snel wat foto’s naar het thuisfront te kunnen versturen of even snel op Instagram Stories te kunnen gooien. Verder maakte ik alleen gebruik van de wifi in ons appartement, maar was ik geen enkele avond alleen maar online. Dit werd mij natuurlijk ook wel gemakkelijk gemaakt doordat we laat uit eten gingen en vervolgens nog vaak een rondje door Nerja liepen en dus niet de hele avond in het appartement zaten. Wordfeud bijvoorbeeld heb ik slechts twee keer gespeeld om te voorkomen dat de tijdsduur voorbij was en dagelijks maakte ik slechts één rondje op Facebook en Instagram. Tijdens dit weekje las ik trouwens één boek uit, daar waar ik thuis minimaal twee weken over een boek doe.

Kortom, deze vakantie is het op zich prima gelukt om ‘gezonder’ te leven. Daarnaast werd ik elke dag uitgerust wakker en zorgde de zon voor de nodige vitamine D. Nu nog een leuk resultaat op de weegschaal!

Snaai jij meer of minder tijdens je vakantie?

10 comments

 1. Beau | Het Beste van de Kweker

  Helemaal eens! Om gezonder te leven hoef je inderdaad echt niet alleen gezonder eten te eten. Er zijn zoveel meer aspecten zoals minder internet etc.

  Beantwoorden

 2. Marlies

  Gezonder leven is voor mij ook een totaalplaatje. Het is vooral ontspannen en ontprikkelen, daar past minder online zeker bij.

  Beantwoorden

 3. Lizzie

  Ik denk dat ik wel meer eet, maar aan de andere kant ook weer meer beweeg.. Maar eten is wel iets wat ik graag doe, dus daar besteed ik wel uitvoerig tijd aan tijdens n vakantie haha.

  Beantwoorden

 4. Skincarebynaomi

  Leuk om te lezen, ik eet niet veel anders op vakantie.. Wat makkelijker en soms wat uitgebreider lunchen, maar wij gaan bijna nooit uiteten en ook dan grijp ik niet snel naar zoete dingen. Bewegen is altijd extreem veel want ik hou van actieve vakanties.

  Beantwoorden

 5. Daphne - verdraaidmooi

  Ik eet heel anders op vakantie. Thuis pak ik bijna nooit tussendoortjes. Op vakantie leef ik op tussendoortjes haha.

  Beantwoorden

 6. Maaike | Travelbliss

  Op vakantie heb je minder de neiging om te snaaien en beweeg je veel meer dus dan leef k veel gezonder dan thuis. Bovendien is het allemaal wat meer ontspannen dus minder stress…haha…zou dus gewoon non-stop op vakantie moeten 😉

  Beantwoorden

 7. Nadia

  Ik snaai veel meer ! Zeker in het buitenland als er allemaal lekkere dingen zijn… Je moet tenslotte alles een keer geproefd hebben 😉

  Beantwoorden

 8. Dhini

  Ik heb er zin in om heerlijk op vakantie te gaan. Lekker chillen, lekker eten, lekker relaxen en genieten.

  Beantwoorden

 9. Sabine

  Ik eet vooral in Nederland veel meer. Dan wil ik brood, roggebrood, kaas, hagelslag/vlokken en stroopwafels en het liefst zo veel mogelijk. Vorig jaar was ik daardoor 5 kilo aangekomen na familiebezoek aan Nederland. Daar schrok ik zo van dat ik er nu meer op let. Afgelopen bezoekje aan NL ben ik ‘maar’ 2 kilo aangekomen. Dat is oké, die enkele keren dat ik Nederlands kan eten dan wil ik daar ook van genieten. Tijdens andere vakanties/reizen let ik er wel meer op en beweeg ik ook veel. Maar vooral thuis sport ik 3 of 4 keer per week best wel intensief en zo houd ik mijn gezondheid goed op peil. Ik heb inmiddels besloten tijdens reizen offline te gaan, dat is erg goed bevallen de laatste keer en daarna veel meer energie om weer aan de slag te gaan.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Offline tijdens vakantie bevalt mij ook erg goed, helemaal offline ben ik niet, maar wel stuk minder actief dan thuis.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.