Lloret de Mar waslijn fotografie

Project Fotografie: Wat wil ik gaan doen?

Vorig jaar lanceerde ik al mijn Project Fotografie, maar doordat Project Vakantiehuis zoveel tijd in beslag nam, is dit project nooit van de grond gekomen. Daar wil ik dit jaar verandering in gaan aanbrengen. Alleen hoe en wat? Ik heb daarover nog geen concrete plannen, wel wat ideetjes en deze ga ik nu alvast met jullie delen! En ja, ik kan je alvast verklappen dat ik daar ook jouw hulp bij nodig heb!

Waarom vind ik fotograferen zo leuk?

Tja, ik vind het gewoon leuk om dingen vast te leggen. Mooie panden, een mooie boom, een landschap die er voor mij uitspringt, een doorkijkje die je hebt ontdekt en die weer tot iets moois heeft geleid. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik kan er vaak wel wat mee. Voor mij is het ook gewoon een stukje ontspanning en combineer ik het natuurlijk met mijn andere hobby, namelijk wandelen.

Twee vliegen in één klap, of eigenlijk drie want ook Project Gezonder Leven krijgt hierdoor een impuls natuurlijk.

Wat doe ik vervolgens met al die foto’s?

Een groot deel belandt gewoon ergens in een mapje op de computer en kijk ik eigenlijk nooit weer naar om. Daarom maak ik in ieder geval van elke vakantie een fotoboek zodat het voor anderen ook leuk is om te zien waar we zoal zijn geweest zonder dat ze door een mapje met honderden foto’s moeten scrollen. Verder zien jullie hier natuurlijk ook de nodige foto’s voorbij komen en mocht je nog meer willen zien, dan ben je van harte welkom op mijn Instagram account.

Af en toe komt er een leuke samenwerking voorbij waarna er vervolgens een foto op canvas of hout ergens in huis komt te hangen. Altijd een leuke aanvulling voor in huis.

Wat vind ik vooral leuk om te fotograferen?

Sibenik Kroatië fotografie

Plitice meren

Dat zijn vooral straatjes of steegjes met mooie oude panden, maar ook landschappen, vergezichten en natuur. Ik heb persoonlijk veel minder met portretten, vind het ook lastig om een persoon mooi vast te leggen, maar hoef een portret ook niet aan de muur te hebben hangen. Doe mij dan maar een mooi landschap.

Wat wil ik dit jaar gaan doen op het gebied van fotografie?

Ik wil, los van mezelf verder ontwikkelen op dit gebied, vooral plezier hebben aan fotografie. Je zult mij niet met tassen vol lenzen zien sjouwen of statieven zien verplaatsen. Dat doet het hem niet voor mij, ik wil gewoon lekker foto’s maken zonder al die extra toeters en bellen, maar het lijkt me wel leuk om iets meer te leren over fotografie en op die manier andere mogelijkheden te ontdekken.

Daarvoor zit ik te denken aan het volgen van een fotografiecursus via I go Groningen. Voor mij dé ideale manier om erop uit te gaan in mijn eigen provinciestad en tegelijkertijd meer te leren over de mogelijkheden van mijn camera.

Fotograferen op basis van een thema

Zadar Forum Dalmatië fotografie

Bichlbach badeendjes

Regelmatige bezoekers van mijn blog of instagram hebben mijn badeendjes weleens voorbij zien komen. Standaard gaat er eentje of soms twee mee op onze vakanties. Het levert leuke plaatjes op, maar vaak ook leuke gesprekken met voorbijgangers die natuurlijk ietwat vreemd opkijken als ik ineens een badeendje uit mijn tas tover. Ook straks in Spanje mag er weer eentje mee.

Maar daarnaast zit ik te denken om bijvoorbeeld elke maand erop uit te gaan en foto’s te maken die met elkaar te maken hebben. Zoals bijvoorbeeld bijzondere deuren, bijzondere gevels, bomen, opvallende kleuren, noem maar op. De precieze invulling hiervoor heb ik nog niet helemaal helder voor ogen en daarvoor heb ik jullie hulp dus nodig!

Wat wil jij graag terugzien van onze vakantie in Spanje?

Lloret de Mar waslijn fotografie

Binnenkort vliegen we naar de Costa Blanca waar we gaan genieten van een weekje zon. Natuurlijk gaat mijn camera mee en zal ik de nodige foto’s gaan maken. Ook mijn badeendjes zijn gezellig van de partij en zullen regelmatig ergens worden gefotografeerd, maar het lijkt me daarnaast leuk om met een ander onderwerp c.q. thema aan de slag te gaan. Dus niet alleen maar de geijkte standaard toeristische foto’s, maar iets anders.

Daarom ook mijn vraag aan jullie: wat zou jij graag terug willen zien van onze vakantie in Spanje? Ik snap dat het lastig is, maar ik wil gewoon thuiskomen met een serie foto’s die ik anders niet had gemaakt, maar nu dankzij jullie wel. Zo heb ik bijvoorbeeld een keer wat foto’s van waslijnen gemaakt zoals hierboven in Lloret de Mar. Heel simpel, maar het geeft vaak wel een mooi of grappig beeld van het normale stadsleven.

Jullie tips zie ik graag terug in de reacties!

20 comments

 1. Skyblog

  Je wilde nog vakantie huisje dit jaar nog veranderen. Ik ben benieuwd ernaar. Je doet heel goed om te fotograferen. Je doet ook van alles. Het is goed zo Wanda. Je moet zelf goed gevoel hebben wat jij mooi om te fotograferen. Je foto’s maken maakt jij echt schitterend. Spanje zijn wij ook wel eens geweest. Even kijken.Mallorca en Benidorm en Ibiza. Daar is ook heel mooi.

  Beantwoorden

  1. Alexandra

   Ik houd ook van landschappen, pittoreske straatjes. En in de witte dorpen van Spanje kun je vast mooie foto’s maken.

   Beantwoorden

 2. lodi

  Zonsondergangen vind ik zelf heel mooi, mag gewoon van af je appartement hoor, ik weet niet of je deze mee gaat maken, maar anders mag je van mij hier wel foto’s van maken 🙂 ik vind fotograferen ook erg leuk en doe het met veel plezier

  Beantwoorden

 3. Alexandra

  In Spanje heb je vaak mooie deuren of ramen met bloembakken. Heerlijk sfeertje en vooral genieten van je vakantie.

  Beantwoorden

 4. rachel

  ik ben zelf fotograaf en smalle straatjes en strand fotos zijn toch wel mijn favoriet en van gebouwen

  Beantwoorden

  1. Helena

   De eendjes zijn helemaal te gek. Maakt het speels en uniek ?

   Beantwoorden

 5. Monique

  Ik hou van mooie huizen en mooie straatjes te fotograferen. En natuurlijk gewoon een mooi landschap of een weerspiegeling in water van iets.

  Beantwoorden

 6. Henk

  Ik zou weleens een serie over Spaanse treinstations willen zien. Zijn vaak van die mooie vervallen bv stations, heel fotogeniek!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is wel een uitdaging, want we reizen bijna nooit met de trein. Wel een hele leuke optie

   Beantwoorden

 7. Nicole Orriëns

  Wat leuk dat je zulke duidelijke doelen voor jezelf hebt wat betreft fotograferen. tips heb ik niet, want zelf doe ik echt maar wat….

  Beantwoorden

 8. Manon

  Waarom maak je geen aparte insta account aan voor de badeendjes? “Rubberduckieswhotravelaroundtheworld” of “thejetsetlifeof2rubberduckies”

  Of een kortere naam haha

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is inderdaad wel een leuk idee!

   Beantwoorden

 9. Sherry

  Super gaaf ik ben zelf ook echt gek op fotograferen. Met name de natuur en portretten zijn erg leuk om te doen.

  Beantwoorden

 10. Sherana | Reisenergie.nl

  Fotograferen is ook heel leuk! Op vakantie geniet ik er altijd van om foto’s te maken vanaf uitzichtpunten, maar ook foto’s van het strand, het eten, smalle straatjes en lokale mensen vind ik geweldig!

  Beantwoorden

 11. Villasappho

  Eerlijk gezegd ben ik nooit zo geïnteresseerd in vakantieverhalen- en foto’s, simpelweg omdat ik er waarschijnlijk toch nooit kom en als ik er heenga dan zoek ik tegen die tijd de info wel op.

  Ook valt me op (niet bij jou ) dat mensen op vakantie opeens wel foto’s maken voor hun blog maar de rest van het jaar vooral foto’s gebruiken van stocksites.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is mij idd ook opgevallen bij een aantal bloggers. Zelf maak ik in 95% altijd zelf de foto’s

   Beantwoorden

 12. Saskia

  Ik vind die foto’s met die eendjes altijd ZO leuk<3

  Beantwoorden

 13. hippiemeisje

  Ik ben ook graag bezig met fotografie…
  Maar ook ik zou eens moeten ruimen, want ze komen al 10 jaar inderdaad gewoon in een mapje op de computer om er niet meer naar om te kijken. en dat is eigenlijk jammer, al ben ik ook niet iemand die per definitie foto’s van vroeger moet gaan bekijken, ik vind het vaak nogal confronterend

  Beantwoorden

 14. Sherry

  Fotograferen blijft erg leuk. Ik hou van natuurfoto’s zoals stranden.

  Beantwoorden

 15. Mandy

  Wat grappig! Ik en mijn zus deden zoiets altijd met een teddybeer en we hadden daar ook een instagram account van, super genant vond ik dat altijd om foto’s van die beer te maken hahah!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.