Dag Februari, Hallo Maart!

Februari de kortste maand van het jaar en toch voelt deze maand voor mij altijd enorm lang. Ook nu hang ik de vlag uit dat deze maand er weer op zit, want op de valreep begon mijn accu toch nog te pruttelen en snak ik, net als jullie ongetwijfeld, naar wat zon. Dat laatste komt voor mij aardig dicht bij, daarover later meer, maar voor nu eerst een terugblik op februari!

Februari begon met een lekkere & gezellige high tea

High tea Emshotel Delfzijl moment

High Tea Emshotel Delfzijl moment

Vriendinnetje T. stelde een high tea voor bij het Emshotel in Delfzijl en ja, daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen! Wat volgde was een overheerlijke high tea op een super mooie locatie. Heerlijk bijgekletst onder het genot van heel veel lekkere dingen. Na afloop hebben we nog een poging gedaan om iets van deze calorieën er af te lopen, maar door de stevige wind hebben we het al vrij snel voor gezien gehouden.

Koukleumen bij het IJsbeeldenfestival in Zwolle

Nachtwacht IJsbeeldenfestival Zwolle

Echt fan van de kou zijn we niet, maar toen ik via Social Deal een leuke aanbieding zag voor het Nederlands IJsbeeldenfestival in Zwolle kon ik het niet laten. Dus gingen René en ik naar Zwolle op een regenachtige donderdag en zochten we vrijwillig de kou op.

Wat volgde was een reis door de tijd met indrukwekkende ijssculpturen die ons mee namen naar de middeleeuwen, de Industriële Revolutie tot nu. Absoluut de moeite waard om een half uur tot drie kwartier in de kou rond te lopen.

Voorjaar in De Heemtuin

Voorjaar De Heemtuin moment

Op één van die zeldzame mooie dagen in februari ging ik samen met mijn moeder weer aan de wandel in mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin in Muntendam. Ook nu was het weer ouderwets genieten, zeker toen we al de eerste tekenen van het voorjaar zagen.

Wat gebeurde er verder nog in februari?

History Museum 40-45 Grootegas februari

 • het stond al langere tijd op ons lijstje, maar nu kwam het er eindelijk van. We bezochten namelijk Het Victory Museum in Grootegas en leerden we weer het nodige over de oorlog en de bevrijding in onze eigen provincie.
 • ik vierde mijn 46e verjaardag en werd flink verwend met bonnen en bloemen
 • ik had een gezellige koffiedate met M. die ik tot dat moment alleen nog maar online kende, maar met wie het direct goed klikte. Binnenkort gaan we een keertje wandelen en waarschijnlijk geocaching. Zin in!

februari

 • op mijn werk werd het ASR Vitality programma gelanceerd en aangezien ik natuurlijk mijn eigen Project Gezonder Leven heb, lijkt me dit een mooie stimulans om nog meer in beweging te komen. Als extra stimulans trakteerde ik mijzelf alvast op een Activity Tracker en ging ik voor de Garmin Vivomove HR. Erg blij mee!
 • door de storm sneuvelde ons tuinhekje bij ons vakantiehuisje. Jammer, maar stond toch al op de nominatie om vervangen te worden.
 • op mijn werk vond een interne verhuizing plaats. Van het koudste plek naar het warmste plekje, maar ook van boven naar beneden én van een mooi uitzicht naar geen uitzicht. Het is nog even wennen.
 • ik kreeg voor mijn verjaardag een cadeaukaart van de Primera en kocht daar het eerste deel van de zeven zussen serie van. Heel benieuwd wat ik daar van ga vinden. Jullie toevallig al gelezen?
 • februari was ook de maand van het theater, zo ging ik met mijn nichtje naar Jeans (top), Sara Kroos (super) en Hendrik Groen (indrukwekkend).

Welk artikel werd het beste gelezen in februari?

Rothenbach Route des Cretes Vogezen

Februari is duidelijk de maand waarin er massaal inspiratie wordt opgedaan voor een volgende vakantiebestemming. Opnieuw was namelijk mijn artikel over De mooiste autoroute in de Vogezen het best gelezen artikel. Mocht je nog geen bestemming hebben voor deze zomer, wellicht helpt het lezen van onderstaande artikel je dan een eind op weg! Wij hebben ons in ieder geval goed vermaakt in de Vogezen in Noord-Frankrijk.

Wat zijn mijn plannen voor maart?

Maart begint direct goed, want net als vorig jaar gaan we weer een weekje naar de zon. Vorig jaar was het de Costa del Sol, dit jaar gaan we naar de Costa Blanca. We verblijven in één van de mooiste stadjes, namelijk Altea, en zullen van daaruit verschillende uitstapjes gaan maken. Overbodig te zeggen natuurlijk, maar we hebben er onwijs veel zin in om het grijze, grauwe en natte Nederland even voor een weekje achter ons te laten.

Heel flauw wil ik jullie niet maken, maar het is er momenteel rond de 22 graden, dus dat wordt een weekje optimaal genieten!

Verder hoop ik dat we in maart eindelijk weer verder kunnen met ons vakantiehuisje en dat we lekker aan de wandel kunnen gaan, maar hoop ik vooral dat mijn accu weer volstroomt door ons weekje zon!

Wat zijn jouw plannen voor maart?

9 comments

 1. rachel

  je hebt weer een lekkere maand achter de rug 😀 de plannen voor maart zijn hier meerdere keren in de tattoo shop zijn want ik heb 2 afspraken staan!

  Beantwoorden

 2. Beau Bewust

  Wauw… 22 graden, wat heerlijk zeg (stiekem toch wel een beetje jaloers!). In maart wil ik veel tijd aan mijn website gaan spenderen en minimaal 3 nieuwe blogs per week schrijven. Geniet van je vakantie!

  Beantwoorden

 3. Joany

  Wat een leuke uitstapjes heb je gemaakt in februari. Je hebt me geïnspireerd om ook eens naar leuke uitjes te gaan kijken op social deal ?

  Beantwoorden

 4. Henk

  In maart hoop ik de kamers waar we afgelopen weken laminaat hebben gelegd van nieuwe kasten te voorzien. En verder hoop op eidnelijk eens wat zonnige dagen…

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns

  Ik heb voor maart geen specifieke plannen, maar ik ben wel benieuwd of het echt lente gaat worden en ik weer kortere rokken aan kan met blote benen!

  Beantwoorden

 6. Saskia

  Wat een heerlijke terugblik met fijne foto’s! Op naar een prachtig Maart <3

  Beantwoorden

 7. Anette

  Mijn plannen voor maart? Net als jij gaan vriendlief en ik de zon opzoeken en zullen we twee weken onder de Mexicaanse zon verblijven. Ook staat een uitgebreide lunch met vriendinnen op de agenda, bijkletsen met vrienden die net terug zijn uit Nepal en nog een leuk strand tuniek bestellen ?

  Beantwoorden

 8. Maaike

  Wat heb je een leuke dingen gedaan. Ik heb nog niet echt plannen voor maart. Ben meestal van de spontane acties 😉

  Beantwoorden

 9. Skyblog

  De zeven zussen zag ik ook ergens anders. Het moet zeker spannend boek zijn. Ijspaleis is zeker echt schitterend om te zien. Lekker uitleven. Maart staat weer voor de deur. Voor ons is deze week anders. Leuke verhalen en je foto’s. Jullie gaan binnenkort naar vakantie. Heerlijk!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.