Best of nine Instragram 2017

De mooiste Instagram foto’s van 2017

Een terugblik wat zeker niet mag ontbreken in 2017! Namelijk mijn mooiste of beter gezegd de foto’s met de meeste likes op Instagram in 2017.

In totaal plaatste ik het afgelopen jaar 265 foto’s wat goed was voor 24.623 likes. Een gemiddelde van ‘slechts’ 92 likes. Ik zeg inderdaad bewust ‘slechts’ want ik had gehoopt op een gemiddelde van meer dan 100 likes. Het is in ieder geval een stijging van 33% ten opzichte van 2016 dus dat is dan wel weer netjes, toch? De absolute topper was trouwens goed voor 148 likes.

Dit is mijn best of nine van 2017!

Best of nine Instragram 2017

Twee dingen vallen mij direct op. Namelijk, net als in 2016 scoort een foto van een tulpenveld de meeste likes. En ten tweede… alleen de eerste en de laatste foto zijn niet van onze vakantie naar Portugal in maart!

# 1 Tulpenvelden in Uithuizermeeden

Onderstaande foto maakte ik in mei ergens nabij Uithuizermeeden en was dus goed voor maar liefst 148 likes. Sowieso scoorden mijn bollenvelden goed, niet alleen op Instagram maar ook op mijn blog waren de artikelen hierover populair. Mijn blogpost Tulpenvelden in Groningen was namelijk ook het best gelezen artikel over 2017!

Tulpenvelden Groningen best of nine Instagram

# 2 Kaap St. Vincent, het zuidelijkste puntje in Portugal

Tijdens onze vakantie naar Portugal in maart verkenden we met onze huurauto de prachtige omgeving van de Algarve. Ook trokken we er een hele dag voor uit om het zuidelijkste puntje van Portugal te ontdekken. Hier genoten we van de onstuimige oceaan, van het prachtige uitzicht vanaf Fortaleza de Sagres en natuurlijk vanaf Kaap St. Vincent zelf. Echt genieten!

Cap de St. Vicent Portugal Instagram

# 3 / 4 en 8 Praia da Marinha

Portugal oftewel de Algarve betekende ook genieten van de grillige kustlijn. We bezochten diverse strandjes waar we genoten van prachtige uitzichten en ons iedere keer weer verbaasden over de grillige rotsformaties. Eén van de mooiste stranden was wat ons betreft Praia da Marinha in Carveiro. Ik plaatste hiervan verschillende foto’s en maar liefst drie belanden uiteindelijk in mijn best of nine!

Praia da Marinha stranden

# 5 Genieten van het uitzicht bij Algar Seco

Een absolute wow-moment beleefden we tijdens onze wandeling langs de kust in Carvoeiro. Op onze laatste dag besloten we nog een wandeling langs de kust te maken en kwamen uiteindelijk bij Algar Seco uit, oftewel een soort van open rots met een prachtige venster op de oceaan.

Algar Seco best of nine Instagram

# 6 Zonsondergang op het strand van Alvor

Het afgelopen jaar plaatste ik meerdere foto’s van zonsondergangen maar deze aan het eind van de middag op het strand van Alvor viel het beste in de smaak! Ik moet ook bekennen dat het echt genieten was. We waren er zoals gezegd aan het eind van de middag en zagen de zon langzaam maar zeker steeds wat verder verdwijnen in de oceaan. Echt een prachtig schouwspel waar we geen genoeg van konden krijgen!

Alvor Best of nine Instagram

# 7 Uitzicht op het strand van Carvoeiro

Tijdens onze vakantie aan de Algarve was het vissersdorpje Carvoeiro onze uitvalbasis. Een klein plaatsje met een gezellig centrum en een eigen strand. Hier genoten we ook menig avond van een prachtige zonsondergang maar ook overdag bood het strand een mooi aanblik!

Carveiro Portugal at the moment

# 10 Mijn favoriete doorkijkje in Borgerswold

Leuk dat een foto van mijn eigen omgeving ook uiteindelijk in de best of nine is beland! Ik wandel regelmatig in dit natuurgebied en maak altijd van dit doorkijkje een foto. Het is eigenlijk wat mij betreft het mooiste plekje om foto’s te maken in Borgerswold.

Borgerswold lente

Dit waren de 9 favoriete foto’s van 2017! Opvallend dus dat vooral Portugal zo goed heeft gescoord terwijl we daarna ook nog naar de Ardennen en Spanje zijn geweest!

Wat is jouw favoriete foto?

20 comments

 1. Willem Meester

  De foto’s van Portugal vind ik persoonlijk het mooist. Succes met het verhogen van je likes.

  Beantwoorden

 2. Joost Poppinga

  Doe mij maar Uithuizermeeden! Ik ben echt gek op tulpen! Je maakt prachtige foto’s!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je wel! Leuk om te horen!

   Beantwoorden

 3. Cynthia

  Ik vind nummer 7 erg mooi! Maar nou ben ik ook een strandliefhebber! Mooie foto’s!

  Beantwoorden

 4. Frederique

  Veel water ook. Helder water werkt volgens mij altijd goed ☺️

  Beantwoorden

 5. Bryan

  Amai prachtige locaties! Die van Portugal is toch mijn favoriet hoor.

  Beantwoorden

 6. Sammie

  Grappig dat er zoveel Portugal foto’s in je top 9 zijn! Zijn allemaal prachtige foto’s trouwens 🙂

  Beantwoorden

 7. Ferry

  Hele mooie foto’s. En altijd onthouden: likes is gelukkig niet het enige dat telt! Mooie top 9. Leuk dat ons eigen landje dan toch bovenaam staat.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Je hebt op beide fronten helemaal gelijk!

   Beantwoorden

 8. Sabine

  Prachtige plaatjes meid! Je verdient veel meer likes! Mijn favoriet… ik denk de derde foto, zo mooi! Maar eigenlijk zijn ze allemaal mooi 😀

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je Sabine!

   Beantwoorden

 9. Morgaine

  1, 5 en de laatste, dat zijn mijn favorieten van wat je hier laat zien dan 😉

  X

  Beantwoorden

 10. Nicole Orriëns

  De foto van de tulpenvelden is mijn favoriet. Werkelijk prachtig. Daar kun je zo een ansichtkaart van maken zeg!

  Beantwoorden

 11. Rory

  Gek genoeg – al voor je vraag welke we de mooiste vonden – keek ik spontaan meteen naar de foto van het tulpenveld. Ik weet niet of het aan de kleur ligt van de tulpen of het doorkijkje wat heel speels oogt. Maar dat is mijn favoriete foto!

  Beantwoorden

 12. Saskia

  Prachtige foto’s, vooral die zonsondergang<3

  Ik wens je een prachtig (reis/blog)jaar toe in 2018!

  Beantwoorden

 13. ivonne

  Een prachtig overzicht geworden Wanda. Ik krijg helemaal zin om op vakantie te gaan. Ik ontdekte al veel van Portugal, maar het zuiden moet nodig eens op mijn verlanglijst!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zo willen wij nog eens naar het noorden van Portugal, dat moet ook erg mooi zijn.

   Beantwoorden

 14. Kimberley

  Wat een prachtige foto’s zeg en wat heb je het allemaal mooi gedaan op je blog! Een duimpje omhoog.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk om te horen!

   Beantwoorden

 15. Marcella

  Mooie top 9! Leuk dat er ook een aantal geweldige foto’s van Nederland in staan. Je foto van de tulpenvelden is gaaf! Op naar gave foto’s in 2018!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.