Algarve Portugal

Hoe besteedde ik in 2017 mijn vakantiedagen?

Met de kerstdagen voor de deur is het natuurlijk de hoogste tijd om terug te blikken. Eerder deelde ik al mijn meest gelezen artikelen van 2017, vandaag vertel ik je precies waar ik in 2017 mijn vakantiedagen aan kwijt was!

Met mijn 28 uur heb ik recht op 17,5 vakantiedagen. Daarnaast heb ik nog bijna 1 dag extra vanwege het feit dat ik de 40 ben gepasseerd en bouw ik vaak extra vakantiedagen op door over te werken.

Maart: Portugal & 2 dagen Fontana (5 vakantiedagen)

Onze eerste trip maakten we dit jaar al in maart en wel naar het zonovergoten Algarve in Portugal. Een heerlijke streek en echt een aanrader voor wie in de winter alvast wat zon wil zien en voelen. Wij verbleven zelf in Hotel Mirachoro in Carveiro en van daaruit maakten we met onze huurauto diverse uitstapjes naar onder meer het zuidelijkste puntje Cape St. Vincent, het middeleeuwse stadje Silves en genoten we van de diverse mooie stranden.

Praia da Rocha at the moment

Na deze heerlijke week wist ik het zeker. Ik ben gewoon in het verkeerde land geboren! Wil je weten welke conclusies ik nog meer trok na ons weekje Portugal? Check dan dit artikel!

Cape St Vincent Portugal

Ook in maart, een 2-daagse baddersessie met vriendinnetje D. in Fontana in Bad Nieuweschans. Ook hier troffen we het enorm met het weer en voelden we ons heerlijk loom onder het maartse zonnetje.

April: een weekendje Zuid-Limburg (1 vakantiedag)

Het komt niet vaak voor dat we een weekendje weggaan in eigen land maar dit jaar maakten we er bewust weer eens tijd voor vrij. Okay, Zuid-Limburg is voor ons Grunnigers natuurlijk nog steeds een behoorlijk eind rijden en voelt zowat aan als buitenland. Qua landschap deed me dan ook erg denken aan de Ardennen in België en had ik eigenlijk totaal niet het idee dat ik in Nederland was.

Valkenburg Zuid-Limburg

Epen Zuid-Limburg

We bezochten onder meer het Drielandenpunt in Vaals, namen een kijkje in Valkenburg, raakten onder de indruk van de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, aten overheerlijke asperges & Limburgse vlaaien en gingen op zondag nog snel even naar Tongeren in België voor een antiekmarkt om op de terugweg nog even te stoppen in het leuke plaatsje Thorn waar ik tot mijn grote schaamte nog steeds niet over heb geschreven (note voor mijzelf: artikel schrijven over Thorn…)

Juni: zomervakantie in de Belgische Ardennen (10 vakantiedagen)

Doordat we in maart al een weekje naar de Algarve waren geweest, besloten we om het in juni voor onze twee weken zomervakantie dichter bij huis te zoeken. Het werd de Ardennen, vooral omdat we er daarvoor vaak alleen maar een weekend vanwege de Formule 1 waren en dan gewoon geen tijd hebben om meer van deze prachtige streek te zien.

Dinant Ardennen

Nu waren we er dus twee volledige weken en boy o boy wat troffen wij het met het weer. Sterker nog, het was gewoon de jackpot! Twee weken met alleen maar zon, of beter gezegd, een heuse hittegolf van zowat twee weken lang! Het was warm, op het tropische af, maar ondanks dat we eigenlijk totaal niet goed tegen de warmte kunnen, genoten we iedere dag weer van deze regio.

Les Crestelles_Ardennen

We maakten diverse leuke uitstapjes naar onder meer La Roche en Durbuy, het kasteel van Bouillon en reden een prachtige route door Gorges de Petit Fays, maar gingen ook een dagje naar Monschau in Duitsland en raakten onder de indruk van het Müllertal in Luxemburg en van Parc Furfooz.

Met weemoed namen we na twee weken dan ook afscheid maar gelukkig wisten we toen al dat we vrij snel weer terug zouden komen!

Augustus: Formule 1 weekend in België (2 vakantiedagen)

Amper twee maanden later gingen we weer naar ‘ons huisje’ in Hotton, maar deze keer stond alles in het teken van Max Verstappen en consorten. Okay, we gingen een dagje eerder zodat we op de woensdag nog even naar La Roche konden gaan maar van donderdag tot en met zondag draaide alles om de Formule 1.

GP België Formule 1

Ondanks dat Max in rondje acht al uitviel, was het toch weer heerlijk genieten in de Ardennen!

Oktober: weekje zon aan de Costa Brava (4 vakantiedagen)

In oktober stond er nog een reisje met mijn ouders gepland maar waar heen? Lange tijd was Duitsland de uitverkoren bestemming tot mijn ouders aangaven ook weleens te willen gaan vliegen. Al vrij snel viel toen de keuze op de Costa Brava in Spanje. Vanuit Eindhoven vlogen we op Girona waar we met onze huurauto vervolgens naar Camping Internacional de Calonge gingen.

Begur Sa Tuna Costa Brava Spanje

Sant Elm kustroute Costa Brava Spanje

Hier genoten we nog van een heerlijk weekje zon en maakten we weer diverse uitstapjes in de omgeving. Zo bezochten we onder meer het middeleeuws stadje Pals, liepen we een deel van de Camino de Ronda en ben ik ervan overtuigd dat ook jij toch echt eens naar de Costa Brava moet gaan! Staat het nog niet op je lijstje, dan geef ik je bij deze 10 redenen om direct een ticket te boeken!

December: Kassel & Hannover Münden (1 vakantiedag)

Traditiegetrouw gaan we in november/december vaak nog even naar Kassel. Hier gaat mijn vriend naar de beurs terwijl ik in mijn uppie door de stad zwerf. Kassel betekent ook dat we daar onze eerste kerstmarkt van december bezoeken en dat we al een heel klein beetje in de kerststemming komen.

De Orangerie Karlsauwe Park Kassel

Doordat Kassel inmiddels voor ons redelijk bekend terrein is, zochten we voor de tweede dag een ander leuk stadje. Dat werd uiteindelijk Hannover-Münden waar we genoten van al die prachtige schots en scheefhangende vakwerkhuizen. Echt een stadje waar je je terug in de tijd waant!

vakwerkhuizen Hannover Münden Duitsland

Zo, dat waren dan onze reisjes in 2017! Al zeg ik het zelf, het waren stuk voor stuk ontzettende leuke bestemmingen. Dit jaar helaas dus geen Oostenrijk (voor de nieuwkomers op mijn blog, dat is toch wel onze favoriete land). Wel tot twee keer toe een Zuid-Europese bestemming. Nog een helaas, we bezochten geen nieuwe bestemming. Althans, zowel de Algarve als Zuid-Limburg als de Ardennen als de Costa Brava als Kassel waren geen nieuwe bestemmingen. Ter plekke ontdekten we natuurlijk wel weer nieuwe plekjes maar geen nieuw land en geen nieuwe streken.

Naar welke van mijn bestemmingen zou jij echt nooit gaan?

 

 

20 comments

 1. Bryan

  Portugal staat ook mijn planning. Kijk er wel naar uit! Ook de rest ziet er fijn uit! Jij hebt je vakantiedagen goed besteed! 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wanneer ga je naar Portugal? Ook naar de Algarve? Echt een heerlijke bestemming!

   Beantwoorden

 2. Lodi

  De vakantie dagen goed gebruikt zo te zien. Hier willen e al jaren naar Oostenrijk, maar door ets slechte weer laten we het leek keer toch zitten en gaan dan naar Italie of Frankrijk.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wij gaan vaak in juni of september naar Oostenrijk maar dan altijd heerlijk weer gehad.

   Beantwoorden

 3. Marjolein

  Je hebt de dagen goed besteed zo te lezen, heerlijke terugblik op een fijn jaar. Je hebt mooie avonturen beleefd!

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  De Costa Brava hoeft van mij echt niet. Maar ik ben niet zo’n reiziger in het algemeen moet ik bekennen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Omdat het zo massaal is?

   Beantwoorden

 5. Saskia

  die dagen heb je prima besteed.
  Waar ik nooit naar toe zou gaan? Zuid Limburg! hihi. Ik woon er, dus daar op vakantie, nah, hoeft voor mij niet. Amerikaans kerkhof is inderdaad erg indrukwekkend. Die stilte die daar hangt….

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Prachtige regio om er in het weekend op uit te trekken. Dat vind ik hier wel een probleem.

   Beantwoorden

 6. Sabine

  Goed besteed die vakantiedagen! 😀 Ik zou overal heen gaan, behalve naar Formule 1 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Goh, wat jammer haha

   Beantwoorden

 7. Rory

  Heel eerlijk? Eigenlijk spreekt alles mij wel aan. Toch heb ik zo mijn voorkeuren. Onze voorkeur gaat voor een lange vakantie altijd uit naar het Zuiden (het liefst Azië, maar sinds ons dochtertje is geboren doen we dat nog even niet. Te lang vliegen voor een klein kind vind ik. Overigens is ze 5 jaar.). Bestemmingen die we aandoen? Na vier jaar Nederland (Schiermonnikook en Ameland) met veel regen gaan we inmiddels naar Portugal (Olhos d’Agua) en Griekenland (Rhodos). Voor komende zomer weten we het nog niet.

  Beantwoorden

 8. Nesrin

  Wauw zo veel gezien! Als er een moet kiezen wat zou dan jouw nummer van 2017 zijn?

  Ik zou graag een keer naar Portugal willen.

  Beantwoorden

 9. Morgaine

  Wat jouw vraag betreft, allemaal wel, ja zelfs de F1, moet je denk ik een keertje hebben mee gemaakt 😀

  X

  Beantwoorden

 10. Ilona Izabella

  Leuk zo’n overzicht van reizen in een jaar. Bijzonder he, hoe zelfs een vakantie in eigen land soms compleet als het buitenland kan voelen?
  Er is geen enkele bestemming waar ik niet heen zou gaan hoor. Volgens mij zou ik echt overal wel naartoe willen.

  Beantwoorden

 11. Me over ME Travel

  Leuke vraag! Het antwoord is voor mij niet zo moeilijk, F1 in België! Ik ga ieder jaar naar Abu Dhabi om de race te zien, dat ligt lekker dichtbij. En omdat er waanzinnig goeie concerten na afloop worden gegeven.

  Beantwoorden

 12. Anita

  Je hebt je vakantiedagen goed besteed. Leuke bestemmingen! Ik ben ook in de Ardennen en in Limburg geweest en in plaats van de Costa Brava bezocht ik dit jaar de Costa Blanca 🙂

  Beantwoorden

 13. Saskia

  Wat een super fijne besteding zeg van je vakantie dagen<3 Erg leuke en toffe bestemmingen. Dank voor het delen van de foto's. Of ik er ook een beetje bij was 😉

  Beantwoorden

 14. Marcella

  Leuk om te lezen hoe jij met je vakantiedagen om gaat. Je had een fijn reisjaar!

  Beantwoorden

 15. Leen

  Costa Brava is zo’n plek waarvan ik denk ‘meeeih’, maar als ik jouw enthousiaste postjes erover lees en de mooie foto’s zie denk ik dat ik toch wat minder snel moet oordelen over een plek 🙂 🙂 Leuk om te zien hoe efficiënt je je vakantiedagen inplant om er toch maar het maximale uit te halen! Ik werk nu voor het eerst een volledig jaar 90% en heb dus ook maar 90% van mijn verlofdagen, maar ik heb er al heel efficiënt mee gepuzzeld zodat ik toch al zeker 6 keer op vakantie kan en misschien dat er dan tussendoor nog wel eens een (verlengd) weekendje af kan!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.