Hotel Mirachoro Praia Portugal

Wat kost een vakantie naar Portugal?

Portugal, eigenlijk dé ideale bestemming als je in de winter alvast wat zon wil proeven. Slechts 3 uurtjes vliegen vanaf Schiphol en dan sta je in zonnig Faro. Klaar voor een weekje zon. Heerlijk!

Maar wat kost zo’n weekje vakantie nu eigenlijk? Ik zet onze uitgaven voor je op een rijtje!

1. De tickets

Dankzij vriendinnetje D. werden we erop gewezen dat het verstandig is om zo’n half jaar van tevoren je vliegtickets te boeken. Dan zijn ze vaak het voordeligst. Wij boekten onze tickets via Transavia en besloten om naast onze handbagage nog 1 extra koffer met maximaal 15 kg bij te boeken. Totale kosten hiervan? € 230,= voor ons tweetjes. Hiervoor hadden we dan ieder 1 stuks handbagage van maximaal 10 kg en 1 koffer voor maximaal 15 kg en oh ja, we waren ook nog verzekerd van vaste zitplaatsen. Wel zo gezellig om naast elkaar te zitten, toch?

2. Ons hotel

Hotel Mirachoro Praia Portugal

Ook via vriendinnetje D. vonden we ons hotel. Zij waren er jaren geleden geweest en erg enthousiast over en toen op Booking.com dit hotel een scherpe aanbieding bleek te hebben, was de keuze snel gemaakt. Net als de boeking dus! Voor 8 dagen inclusief ontbijt telden wij in totaal € 250,= euro neer! Voor ons tweetjes inderdaad en oh ja, daar moet ik wel bij vermelden dat ik bij Booking.com een genius boeker ben en dus extra korting krijg.

3. Autohuur

Fiat 500 Sunny Cars Portugal

Eenmaal geland op Faro moet je natuurlijk richting je hotel. Openbaar vervoer is een optie maar een auto tot je beschikking te hebben, is wel net zo gemakkelijk natuurlijk. Dan ben je ook de rest van je vakantie lekker mobiel. Wij kozen voor het kleinste model met ergens de hoop dat we misschien een slag groter zouden krijgen maar mocht dat niet zo zijn dan was er ook geen man overboord. Hoewel, met een vriend van bijna 2 meter moet je natuurlijk wel rekening houden dat alle ledematen aan boord kunnen. Bij Sunny Cars kozen we voor een Peugeot maar bij aankomst in Faro stond er een spiksplinternieuwe Fiat 500 voor ons klaar. Het was even passen en meten met onze grote koffer maar de rest van de week scheurden we vrolijk rond in ons scheurmonstertje. Voordeel van Sunny Cars is trouwens dat alle bijkomstige kosten standaard gedekt zijn en je dus niet allerlei extraatjes hoef af te sluiten.

De kosten voor de hele week? € 110,= en oh ja, plus 1 tank benzine van € 40,= omdat we hem weer vol terug moesten brengen.

4. Eten & Drinken

Chef Antonio Carvoeiro Portugal

Voor de verandering zaten we dus in een hotel en dat betekende dat we de hele week uit eten moesten. In Portugal bepaalt geen straf. Ten eerste vallen de prijzen nog wel mee en ten tweede is de Portugese keuken echt een aanrader. Maar goed, het zorgt er voor dat zo’n weekje vaak duurder uitvalt dan gedacht. Vooral omdat we nog wel van de terrasjes zijn en het vaak ook niet bij 1 drankje houden. Ook qua eten gaan we niet voor de typische toeristische eettentjes maar zoeken we veel liever een leuk authentiek Portugees restaurantje.

Al met al was dit zo’n € 350,= in totaal. Zo’n € 50,= per dag dus.

5. Overige uitgaven

Museu de Portimao Portugal

Wat hebben we verder nog uitgegeven? Nou, excursies hebben we niet gemaakt. We hadden nog wel een boottochtje willen maken maar dat is er helaas niet meer van gekomen. Wat we nog wel hebben gedaan? Nou, we hebben nog 2 musea bezocht, Museu do Portimao over de sardientjesindustrie (gratis, want het was op een zaterdag), een museum over de slavenindustrie in Lagos (€ 6,=) en ook nog een hele bijzondere kerk met bijbehorende museum (€ 5,=) in Lagos. Oh, en we bezochten nog de burcht in het middeleeuws stadje Silves met een museum over de opgravingen in dat gebied (€ 5,=).

Silves Portugal

Verder spendeerde ik nog € 15,= aan porseleinen schaaltjes die ik gelukkig heelhuids thuis heb gekregen. Tenslotte schaar ik in dit rijtje ook maar de kosten van het parkeren bij Schiphol, ook nog eens € 47,=.

Totale kosten

Alles opgeteld komen we dus op zo’n € 958,= voor een weekje zon met ons tweetjes.

Valt je dat mee of tegen?

 

8 comments

 1. Mrs. T.

  Dat valt me eigenlijk best mee.

  Beantwoorden

 2. Flavie

  Dat valt best goed mee eigenlijk. Ik verschiet ervan dat het hotel zo goedkoop was!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat hadden wij ook hoor maar ik denk dat het vooral komt omdat we natuurlijk begin maart zaten, nog voor het seizoen natuurlijk.

   Beantwoorden

 3. Morgaine

  Dat valt me mee, maar wist ik al, gezien mijn ouders ook altijd buiten seizoen om boeken als het kan, en een aantal jaar terug net in Portugal zijn geweest ook, zij vonden er weinig aan, hahaha zo zie je maar 😉 Smaken verschillen, ikzelf? Ik weet het niet natuurlijk. Dit jaar gaan ze naar Scicilië trouwens, de Etna van dichtbij bekijken 😉

  x

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, je ouders vonden Portugal niet zo bijzonder? Ze zaten toen ook aan de Algarve dan? Grappig, dat smaken zo kunnen verschillen dan. Wij vonden het echt één van de mooiste streken waar we zijn geweest.

   Beantwoorden

 4. alice

  Wat een handig stukje. Ik wil deze zomer ook weg en weet eigenlijk niet wat de kosten daarvan zijn als je het zelf regelt. Ik maakte ook meteen een sprongetje toen ik de titel van jouw stukje las.
  Hartstikke bedankt.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk om te horen! Hopelijk kun je er verder mee bij je zoektocht naar een leuke betaalbare bestemming!

   Beantwoorden

 5. Marcella Molenaar

  Prima prijs! Ik heb al wel vaker gehoord dat Portugal prima te doen is, maar je bevestigd dit met jouw blog. Leuk om te lezen over jullie uitgaven! Ik denk dat de ticketprijzen nog wel wat stijgen als je later in het seizoen gaat, maar in ons geval is begin maart ook prima. Extra fijne prijzen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.