Blankenberge

Een dagje vrij dat voelt als spijbelen

Normaal neem ik alleen vrij in geval van vakanties, weekendjes weg of als ik iets leuks ga doen. Gewoon zomaar vrij nemen is er nooit bij. Met slechts 21 dagen is het altijd een kwestie van puzzelen en schuiven. Vaak krijg ik dan ook te horen dat ik dan minder vaak weg moet gaan, maar dat is natuurlijk niet aan mij besteed.

Toch ben ik vandaag zomaar vrij. Gewoon vrij om het vrij zijn. Er staat helemaal niks op de planning en toch trok ik afgelopen maandag mijn stoute schoenen aan en appte ik mijn teamleader met het verzoek of ik donderdag vrij kon krijgen. Dat kon, was geen probleem met de bezetting en dus ben ik vandaag gewoon vrij.

Of gewoon vrij…

Het voelt heel gek. Zomaar een dag vrij en dan ook nog de donderdag. Toch koos ik hier bewust voor. Ook wel een beetje door de omstandigheden trouwens, want mijn auto moet vandaag gekeurd worden maar los daarvan, was een vrije dag hard nodig.

Blankenberge

Heel simpel gezegd, de accu begint aardig leeg te raken. Maar liefst vijf maanden deed ik niet alleen mijn eigen werk, maar ook dat van een collega die met zwangerschapsverlof was. Na mijn vakantie in juni bleek dat mijn eigen werk grotendeels was blijven liggen. Wat volgde waren behoorlijk lange dagen. Dagen van half 8 tot 5 waren eerder regel dan uitzondering. Tel daar nog eens twee uurtjes reistijd bij op en jullie zullen ongetwijfeld begrijpen dat ik ’s avonds uitgeteld was.

Ook het potje met zin raakte steeds leger de afgelopen weken.

Mede veroorzaakt doordat er nog weer extra werk kwam door vakantievierende collega’s en het gebrek aan zon. Ik merk dat ik er daar toch wel erg gevoelig voor ben. Niet zozeer dat het nu mijn humeur direct sterk beïnvloedt maar wel dat de energie afwezig is. In de weekenden laad ik net voldoende op om dinsdag en woensdag door te kunnen komen maar door de hectiek van die dagen moest ik mij echt door de rest van de week heen slepen. Gevolg: slecht slapen en moe beginnen aan het weekend.

Dus besloot ik, in strijd met mijn vakantiedagen, toch vrij te nemen. Gewoon een dagje voor mezelf. Even geen werk, even geen dossiers, even gewoon niks. Hoewel, niks doen is natuurlijk ook niet aan mij besteed. Maar wel gewoon even uitbreken uit de dagelijkse sleur.

Zo heb ik net mijn haartjes geverfd en ga ik straks gewoon lekker buiten zitten lezen. Gewoon omdat het kan, gewoon omdat de zon schijnt, gewoon omdat ik bezig ben met een ontzettend spannend boek en gewoon omdat ik daar voor vandaag zin in heb.

Toch voelt het als spijbelen…

Want niet eerder heb ik zomaar een dagje vrij genomen. Ondanks dat is het eigenlijk best wel lekker, ‘spijbelen’ op je 42e. Een kwestie van hoe ouder hoe gekker of wijsheid komt met de jaren? Wie durft het aan?

8 comments

 1. Morgaine

  hahahaha ja ik ken dat gevoel nog wel vanuit het verleden, zomaar dat dagje vrij, het kan voelen als spijbelen als het zo ineens is en niet gepland omdat je toch iets op die dag hebt, dan is dat dagje vrij toch weer anders.

  Geniet ervan, en als ik een tip mag geven? Die kreeg ik afgelopen dinsdag, men zegt dat er genoeg zon is voor vitamine D, maar dat is er dus niet, en ik ben gestart met mijn Vitamine D weer in te nemen en ik voel mij NU al een stuk beter, 2 dagen verder…. Gewoon van het kruidvat 😉 Met calcium. Google maar eens, maar let niet op wat men schrijft over dat je maar 20 tot 30 minuten nodig hebt, als je meerdere links aanklikt zie je dat zelfs mensen die zich bedekken tegen de zon extra nodig hebben.

  X

  Beantwoorden

 2. sammie

  Heerlijk zo’n dagje vrij, lekker van genieten!

  Beantwoorden

 3. Conny

  Ik doe dat ook zelden. Zeker nu, nu mijn mannetje 5 weken op zee is, zie ik daar zeker de noodzaak niet van in. Ben al blij dat ik nu die twee dagen weekend een beetje met een goed gevoel door kom…. Maar ik ken het gevoel. Ik heb dat ook als ik ziek ben (wat ik ook zelden ben). Lekker ontspannen ziek zijn zit er voor mij nooit in. Jammer eigenlijk. Geniet er toch maar lekker van. Ik benijd je….

  Beantwoorden

 4. Sabine

  Heerlijk een dagje vrij! Vroeger voelde het ook als spijbelen, maar inmiddels niet meer. Vrij is vrij en daar ga ik lekker van genieten. Jaren geleden dacht ik dat al dat werk ook echt zo snel mogelijk gedaan moest worden, maar inmiddels weet ik dat er niks gebeurt als het wat later is. Het is maar werk denk ik dan, lekker van je vrije tijd genieten is zo fijn 🙂

  Beantwoorden

 5. Deborah

  Aah ja, dat is heerlijk. Gewoon een dagje voor jezelf. Dat voelt bij mij altijd aan als een grote bonus!
  Soms heb ik dat gevoel ook op zaterdag. wanneer er niet gevoetbald wordt. Oh, ook daar kan ik van genieten. Omdat er dan even helemaal niks moet.

  Beantwoorden

 6. Miranda

  Dat zijn de lekkerste dagjes vrij toch? Als het voelt als spijbelen

  Beantwoorden

 7. Flavie

  Zalig zo’n dagen!! 🙂

  Beantwoorden

 8. LJ

  Ik ben zo iemand die haar verlof al minitieus ingepland heeft nog voor het jaar is begonnen, haha 🙂 Dus spijbelen lukt mij niet, want ik heb geen dagen meer op overschot. Hopelijk heb je een beetje rust gevonden!
  Leuke nieuwe lay-out hier, trouwens 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.