Landgoed Staverden oktober

Dag Oktober, Hallo November!

Oktober, de maand waarin ik traditiegetrouw op paddenstoelenjacht ga. Ook de maand waarin ik nog een weekje vrij was en we met mijn ouders op de Veluwe verbleven. Oktober, de maand waarin de herfst zich zowel van haar beste kant liet zien, maar ons ook trakteerde op regenachtige dagen. Kortom, het was een maand met van alles en nog wat. Hoogste tijd dus voor een terugblik én alvast een kijkje in de plannen voor november!

De eerste herfstwandeling in oktober

paddenstoelen Noordlaarderbos

Normaal ga ik altijd naar De Heemtuin in Muntendam voor mijn eerste herfstwandeling van het seizoen. Dit jaar viel mijn keuze echter op het Noordlaarderbos bij Noordlaren. In de winter was ik hier voor het eerst geweest en wist ik zeker dat ik terug wilde komen.

Dat deed ik dus samen met mijn moeder op een mooie herfstdag. Aan de ene kant waren we nog net wat te vroeg in het seizoen, maar toch waren her en der de eerste tekenen van de herfst al zichtbaar. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een mooie herfstwandeling in de provincie Groningen, dan is dit echt een aanrader!

Op paddenstoelenjacht in De Heemtuin

Paddenstoelen De Heemtuin oktober

Natuurlijk mocht De Heemtuin in oktober niet ontbreken, want dat is voor mij dé plek bij uitstek om paddenstoelen te spotten. Alleen dit jaar waren het er helaas een stuk minder dan voorgaande jaren. Althans, ik ben er twee keer geweest in oktober, maar beide keren was de oogst wat magertjes.

Gelukkig voor mij kwam ik niet helemaal met lege handen thuis, want her en der lieten de rood met witte paddenstoelen zich toch zien. En los daarvan, was het gewoon weer heerlijk genieten in dit prachtige natuurgebied zo lekker dicht bij huis!

Midweekje Veluwe

Ermelo oktober
Landgoed Staverden oktober

Ermelo oktober

Nationaal Park Hoge Veluwe oktober

Doordat ik nog wat vakantiedagen over had, besloot ik om in oktober nog een weekje vrij te nemen. De keuze viel daarbij al vrij snel op de Veluwe, want dat leek mij the place to be in de herfst. En ja, dat klopte helemaal! Samen met mijn ouders genoten we van een paar heerlijke dagen in de omgeving van Ermelo.

Natuurlijk hadden we ook ontzettend veel geluk met het mooie herfstweer, want we hebben zelfs nog op het terras gezeten. Maar ook verder was het op en top genieten op de Veluwe van de prachtige herfstkleuren. Jullie kunnen natuurlijk nog uitgebreide blogs verwachten, maar ik kan jullie alvast wel verklappen wat we zoal hebben gedaan. We hebben namelijk vooral veel gewandeld over de Ermelose heide en door de bossen bij Ermelo, maar ook zijn we op die bekende witte fietsjes door Nationaal Park Hoge Veluwe gecrost én hebben we een mooie wandeling gemaakt bij Landgoed Staverden, het kleinste stadje van ons landje.

Oh ja, niet helemaal op de route, maar we begonnen dit midweekje met een uitstapje naar de Orchideeën Hoeve en eindigden met een wandeling door de prachtige vestingstad Elburg.

Wat gebeurde er nog meer in oktober?

 • ik bestelde de kookboeken Lekker Makkelijk en Lekker & Simpel Vegarisch
 • we genoten van de overwinning van Max Verstappen in Amerika
 • we aten heerlijke pompoenensoep op de antiekmarkt in Cloppenburg
 • met vriendinnetje T. genoot ik van een ultiem dagje ontspanning bij Bad Nieuweschans
 • we keken Peaky Blinders helemaal uit, zo jammer dat deel 6 nog niet online staat bij Netflix

Wat zijn onze plannen voor november?

Tja, nog niet zoveel eigenlijk. November is altijd zo’n maandje in aanloop naar de drukke maanden december en januari. Meestal staat er dan ook nog een uitje op de planning naar een beurs in Kassel wat we dan combineerden met onze eerste kerstmarkt. Maar helaas, de beurs gaat niet door, dus geen tripje naar Kassel dit jaar.

Verder hoop ik gewoon dat we er nog zoveel mogelijk op uit kunnen gaan om te wandelen. Lekker genieten van de mooie herfstkleuren in de natuur. Daarnaast willen we ook nog dolgraag naar de nieuwe James Bond film. Iemand al geweest?

Dus nee, geen specifieke plannen voor november. Jullie wel?

13 comments

 1. lindaschrijfthetop

  De Veluwe is prachtig helemaal in de herfst. Ik ben gisteren het Haagse bos nog in geweest heerlijk er even uit.

  Beantwoorden

 2. Nienke van Oosten

  Wat heerlijk zeg! Omgeving Ermelo is prachtig 🙂 Wij hebben in november ook niet echt vast omlijnde plannen.

  Beantwoorden

 3. Felice Veenman

  heerlijk het is weer tijd voor lekkere herftswandelingen en pompoensoep, heee, dat geeft gelijk antwoord op de vraag: wat eten wijn vandaag

  Beantwoorden

 4. Kelly Buysse

  Zalig de herfstperiode! Met al zijn prachtige kleuren! Hier bij ons thuis wordt in november de Kerstboom al gezet. Lekker gezellig en knus 😍

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Zo te lezen was oktober een fijne maand. Ik had 2 weken vrij in oktober, dus ik heb ook veel leuks gedaan

  Beantwoorden

 6. Sandra

  Ja, de natuur is prachtig in de herfst, daar moet je van genieten!
  Morgen ga ik ook heerlijke pompoensoep maken

  Beantwoorden

 7. Rory

  Ik wil proberen meer te genieten van (in plaats van weerstand te voelen tegen) het herfst- en winterseizoen. Meer te cocoonen misschien. Aan de andere kant gaat het werk altijd door (zelfstandig ondernemer) ook in de avonden en weekenden. En dan heb ik nog de hele berg opruim waar ik tegenaan hik. Knopen doorhakken dus. Niet iets waar ik naar uit kijk, maar misschien wel goed om daar wat relaxter mee om te gaan.

  Beantwoorden

 8. Mandy

  Vorig jaar ben ik ook een paar dagen naar Ermelo geweest, prachtige omgeving. Ik kan ook altijd heel erg genieten van jouw foto’s op instagram. Leuk overzichtje weer! Fijne nieuwe maand.

  Beantwoorden

 9. Saskia

  Leuke foto’s! Hier ook niet echt plannen. Nu even een weekje vakantie, alleen met Noa. Dus ben ik van aan het genieten… Verder druk op mijn werk dus wil zoveel mogelijk opladen, relaxen en genieten.

  Beantwoorden

 10. Frederique

  De veluwe in oktober is ook wel erg fijn. Toch wel één van de hoogtepunten in Nederland.

  Beantwoorden

 11. Janet

  Wat leuk, heerlijk die mooie herfstfoto’s. En Peaky Blinders heb ik een tijdje geleden al gezien, het is zo’n toffe serie.

  Beantwoorden

 12. rachel

  je hebt een fijne maand gehad zo te lezen, hier is het kwakkelen met chronische holtes ontstekingen waardoor ik langdurig aan de antibiotica zit. maar lekker wandelen met de mooie kleuren buiten zou ik wel wat meer willen doen

  Beantwoorden

 13. Melanie Hoogvliet

  Ooooh Max die in Amerika won was geweldig die laatste minuten was het echt even billen knijpen zeg! Die kookboeken klinken goed.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.