tulpenveld Uithuizermeeden

Dag Mei, Hallo Juni!

En de laatste uurtjes van mei zijn inmiddels aangebroken! Opnieuw zo’n maand wat voorbij gevlogen is en waarbij ik echt moet terugkijken op mijn Social Media om nog te weten wat ik zoal heb uitgespookt! Ik zal het voor jullie maar even weer samenvatten!

Wat verscheen er zoal op mijn Blog?

Oeps, het gemiddelde holt achteruit… in mei verschenen er ‘slechts’ 14 blogs online inclusief dit maandoverzicht. Inspiratie genoeg, maar tijd is een ander verhaal. Of misschien gewoon te druk met andere dingen, dat zal het ongetwijfeld wel zijn. Maar goed, waar schreef ik zo al over? Nou, weer heel divers. Zo vertelde ik wat ik minder leuk vind aan de zomer, gingen we op zoek naar de tulpenvelden in mijn eigen provincie, lanceerde ik op vrijdag blogs over Zweden (1 & 2) en liet ik jullie kennismaken met een stukje ongerepte natuur en rust in Noordpolderzijl.

Mijn meest gelikete foto op Instagram…

Tulpenveld Spijk

Ik had het zelf ook wel al verwacht dat bovenstaande foto van het tulpenveld bij Spijk hoog zou scoren maar dat ie maar liefst 178 likes zou krijgen, ja, dat overtrof natuurlijk wel mijn verwachtingen! Ik moet zeggen dat ik zelf ook eigenlijk best wel een beetje trots ben op deze foto. Natuurlijk stond ik er bepaald weer niet charmant bij maar dat boeit me dan totaal niet, het gaat tenslotte om het plaatje en die is goed gelukt!

Hoe staat het met mijn doelen voor 2016?

't Zielhoes Noordpolderzijl

Nou, in mei ging het op zich best wel goed. Zo gingen we dus op ontdekking in de provincie Groningen en belanden we zomaar in Noordpolderzijl. Ergens had ik er wel van gehoord maar was er verder nog nooit geweest. Eigenlijk best wel een heel mooi gebied, mij te rustig om te wonen maar om zo af en toe op zondag rond te neuzen, dat wil prima natuurlijk! Al was het alleen al vanwege het gezellige café ’t Zielhoes met bijbehorende terras!

Heemtuin

Ook liep ik met mams nog een route door het prachtige natuurgebied De Heemtuin, dus ook aan mijn doel om Elke Maand Een Route te lopen, werd voldaan.

Over mijn verstandhouding met de weegschaal valt weinig nieuws te melden, nog steeds hetzelfde. Dat gelukkig dan weer wel…

Wat waren nu mijn hoogtepunten van mei?

Orvelte

Nou, dat was eigenlijk het hele Hemelvaartweekend. Eindelijk prachtig mooi weer en gewoon heerlijk 5 dagen vrij! Met Hemelvaart zelf gingen vriendlief en ik dus op pad in onze eigen provincie en later dat weekend gingen we gezellig bij paps en mams op de camping langs en maakten we nog een uitstapje naar museumdorp Orvelte in Drenthe.

Oh, en dat Max Verstappen de GP van Barcelona won! Man, man, man, wat heb ik die laatste rondjes met klamme handjes de live blog voor Racingnews365 verzorgd!

Waren er ook minder leuke momenten in mei?

Nou, dat wisselvallige weer mag van mij weleens rap een stuk stabieler worden. Hemelvaart top maar Pinksteren weer flop en tussendoor ook echt van alles en nog wat. Bepaald nog geen lekker stabiel lenteweer. En oh ja, daar hebben we hem weer, de crash van Max in de GP van Monaco!

Wil ik verder nog iets delen over mei?

Ja hoor, dat wil ik wel. Zo hebben we alweer kaartjes gekocht voor het nieuwe theaterseizoen. Met vriendlief ga ik naar de show van Hans Liberg en met nichtje J, naar de shows van Raymann en Jandino en ook hebben we nog kaarten gereserveerd voor Jeans. Alle shows zijn pas ergens in 2017 trouwens.

Wirtlerhaus Bichlbach

Verder kochten we treinkaartjes via de Hema en willen we met vrienden R & D in de zomer straks gezellig toeristje gaan spelen in Amsterdam. Werd er natuurlijk weer heerlijk geluncht met de dames van mijn afdeling en oh ja, werd ook alvast het huisje voor onze vakantie in september naar Oostenrijk geboekt!

Wat gaat er allemaal in juni gebeuren?

Ik had hier het liefst willen vertellen dat ik naar het concert van Adele in de Ziggo Dome zou gaan maar ondanks verwoede pogingen van mijn schoonzus is het helaas niet gelukt om daar kaartjes voor te krijgen. Jammer maar helaas…

Wat er dan wel gaat gebeuren in juni? Nou, heel veel, hoop ik! Zo is het aftellen geblazen voor onze vakantie naar Zweden en kan ik dus eindelijk dit land van mijn bucketlist gaan afstrepen. Ontzettend veel zin in natuurlijk en ook erg nieuwsgierig naar al het moois dat dit land ongetwijfeld te bieden heeft!

Wat zijn jullie plannen voor juni?

16 comments

 1. Morgaine

  Het zit er dik in dat ik volgende week aan de slag ben, zo niet, dan verder zoeken naar ‘werk’ in de vrijwilligerssector, dat hebben ze weer goed gepland zo exact 3 maanden dit traject precies in de zomertijd, hahaha

  Nou goed, een planning, ja ook een dagje Amsterdam nog ergens, gewoon als toerist foto’s maken etc. Verder, vaderdag toch? Staat er een BBQ met de hele familie gepland, omdat iedereen dan meestal wel kan, vandaar op die dag, de dag zelf doen we verder niets mee.

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Met vaderdag ben ik meestal op vakantie maar sowieso doen niet aan dat soort dagen, dus dat scheelt weer…

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Jeetje 178 likes! Super meid wat moet dat goed voelen! Heb je toch niet voor niets ondersteboven daar in het gras gelegen 😛 Mijn maand wordt vast weer hartstikke leuk, Jimmy jarig, misschien nog een weekendje weg. Het weer is hier geen issue gelukkig 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Inmiddels zelfs al 181! Ja, best wel trots op! Leuk, nog een weekendje weg! Weer de natuur in?

   Beantwoorden

 3. ~ Inge ~

  Leuk om deze blog even te lezen, ben ik zo toch een beetje bij! 😉 Prachtige foto’s van die Tulpen!! Van de maand mei heb ik maar weinig meegekregen, ook veelal binnen gezeten en heb ik niet veel van met mooie weer kunnen genieten! Orvelte is erg leuk om naar toe te gaan, een lieflijk plaatsje. Maar het liefst ga ik dan buiten het seizoen om, ik hou echt niet van drukte! Heerlijk joh dat je naar Zweden gaat! Wij hebben totaal geen idee of we überhaupt, niets gepland in elk geval….eerst maar even wat rustiger worden in de familie! 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Die drukte hoeft voor mij ook niet hoor! Wat dat betreft ben ik ook erg blij dat we buiten het seizoen op vakantie kunnen!

   Beantwoorden

 4. Sanne

  Ja die tulpen foto is echt mooi. Je verdient het met al die likes. Jammer dat je geen kaartjes hebt van het concert van adele. Misschien komt ze nog eens terug. Mijn plannen? Mijn doelen behalen en veel wandelen.

  Beantwoorden

 5. Ferry & Jacqueline

  Ik heb je verhaal helemaal gelezen afgelopen mei. Ik geniet altijd mooie tulpen van je. Wij hebben ook treinkaartjes gekocht. We kunnen gebruiken. Ik las van jou reacties bij ons dat Hema kaartjes had gekocht. Wij hebben ook gelijk kaartjes gekocht. Scheelt toch veel geld. Jammer dat geen kaartjes hebt van Adele. Zweden komt steeds dichterbij. Dag mei.

  Beantwoorden

 6. Sas

  Wat een leuk artikel. En wauw, die foto van dat tulpenveld is echt prachtig<33 Plannen voor Juni? Wat meetings met vriendinnen

  Beantwoorden

 7. Sheila

  Orvelte! Dat vind ik zo sfeervol. Sowieso vind ik Drenthe een hele mooie provincie.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Klopt, Drenthe is echt een prachtige provincie. Ik kom er elke dag omdat ik Drenthe werk maar het heeft zeker heel veel bijzonder mooie plekjes.

   Beantwoorden

 8. Daphne | Travelshot.nl

  Leuk overzicht! En die meest gelikete foto is inderdaad wel super tof! 🙂

  Beantwoorden

 9. Gerda Esser

  Wat weer een leuk verslag van maand Mei
  De foto van de tulpen vind ik ook heel erg mooi
  De andere foto’s ook hoor

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 10. Helena

  Leuk om te lezen; behoorlijk wat gedaan toch? Wens je in ieder geval een prachtige juni-maand toe; geniet van alle voorpret!

  Beantwoorden

 11. Marcella

  Leuk om terug te kijken naar de afgelopen maand. Ook mijn overzicht staat online. Je had een prima maand! Fijn dat ook het huisje voor september al vast ligt. Wij gaan in juni Leuven bezoeken. Zin in!

  Beantwoorden

 12. Flavie

  De foto van de tulpen is dan ook super… de vele likes zeker waard 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.