Bad Zwischenahn mei

Dag Mei, Hallo Juni

Helaas bleek de maand mei niet helemaal mijn maand te zijn. Dit kwam vooral door een ontsteking in mijn scheenbeen en een spontane allergische reactie waardoor ik minder mobiel was. Hierdoor was ik vooral aan huis gekluisterd, maar kon ik gelukkig nog wel de nodige hand- en spandiensten verrichten bij ons vakantiehuisje. Slechts twee uitstapjes maakten we in de afgelopen maand. Benieuwd welke? Lees dan lekker verder!

Project vakantiehuis: na het dak, nu de vloer

Project Vakantiehuis mei

Oh jongens, wat had ik nu graag geschreven dat ons vakantiehuisje klaar was, maar helaas, dat is dus nog niet het geval. Niet dat we de afgelopen maand niks hebben gedaan, maar het kost toch allemaal meer tijd dan verwacht. Of beter gezegd, het kost heel wat vrije tijd en dat is op zich niet erg, maar het zorgt er wel voor dat het allemaal wat langer duurt. As we speak zijn we nog druk bezig met het oliën van de planken wat onze nieuwe houten vloer gaat worden.

Als dit allemaal is gebeurd, dan kunnen we de vloer ook daadwerkelijk gaan leggen en kunnen we de boel binnen gaan afwerken. Lees: verven, inrichten en de keuken opnieuw installeren. Wordt vervolgd dus!

Op ontdekking in Appingedam

hangende keukentjes Appingedam

Een paar jaar geleden was ik al eens in Appingedam geweest, maar had ik er eigenlijk weinig foto’s van gemaakt. Hoogste tijd dus voor een nieuw bezoek aan misschien wel het mooiste stadje in de provincie Groningen. Op een zonnige zondagmiddag gingen we dan ook die kant op en genoten we van een mini stadswandeling door dit pittoreske stadje met zijn hangende keukens. Blijft een bijzonder gezicht om die keukentjes zo boven het water te zien hangen! Mocht je ooit een weekendje Groningen doen, plan dan ook zeker wat tijd in voor Appingedam, het is het absoluut waard!

Nog niet overtuigd?

Lekker lunchen

lunch mei

Ik maakte het zelfs zo bont dat ik maar liefst drie keer in één week ging lunchen. Eerst met mijn vriend bij het paviljoen bij de camping, vervolgens met een collega en ter afsluiting nog een keertje met mijn vriend in Gronau waar we even wat moesten ophalen. Kortom, Project Gezonder leven liep drastisch gevaar en schiet helaas nog niet zo op. Lekker en gezellig was het in ieder geval wel!

Een middag slenteren in Bad Zwischenahn

Bad Zwischenahn mei

Voor ons is Duitsland vlakbij en dat betekent dan ook dat we regelmatig even bij onze buren op visite gaan. Bad Zwischenahn is zo’n plaatsje waar we dan graag komen. Gewoon even rond slenteren in het centrum, even kijken bij het meer en flaneren langs de boulevard én natuurlijk mag dan een bezoek aan een Duits bakkerijtje niet ontbreken.

Normaal komen we vaak in de winterperiode in Bad Zwischenahn en ziet alles er nogal kaal en triest uit. We hadden dan ook al vaak genoeg gezegd dat we er een keertje met mooi weer naar toe wilden en dat is dus eindelijk in mei gebeurd. Nu stond alles volop in bloei, zaten de terrasjes gezellig vol en zag alles er heel gezellig en kleurrijk uit.

Nieuwsgierig geworden naar dit plaatsje?

De foto met de meeste likes op Instagram in mei

Mei was voor mij een rustig maandje waardoor er ook relatief weinig foto’s op Instagram verschenen. Slechts 15 foto’s plaatste ik, gewoon omdat ik simpelweg weinig foto’s heb kunnen maken. Hopelijk is dat de volgende maand anders Dit was in ieder geval de foto die de meeste likes kreeg.

Deze boeken las ik in mei

13. Bevroren vlammen – Jens Hendrik Jensen. In deze fantastische serie over Niels Oxen, een oorlogsveteraan met een hoop bagage begon ik vorige maand in deel 4. Ik was direct verkocht aan deze serie en besloot dan ook om deel 3 direct te reserveren bij de bieb. Misschien niet helemaal de juiste volgorde, maar goed, ook Bevroren Vlammen bezorgde mij heel wat uurtjes leesplezier!

14. Horen, zien, zwijgen – J.D. Barker. Hoe spannend kan een thriller zijn? Deze thriller bevat echt alles en sommige passages heb ik dan ook vol ongeloof gelezen. Een collega van mij las tegelijk met mij dit boek en was net als mij compleet overdonderend. Het verhaal laat ruimte voor een vervolg, dus ik hoop echt dat er een deel 2 komt!

15. Gebroken meisjes – Simone St. James. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wat lastig in het verhaal kon komen. Dat kwam misschien ook omdat ik in mijn hoofd boek 14 nog niet helemaal had losgelaten. Toch kreeg ook dit boek mij in zijn greep en werd ik opnieuw verrast door de ontknoping!

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in mei?

zonsondergang Zuidlaardermeer

 • de prachtige wolkenluchten
 • de prachtige zonsondergangen bij ons vakantiehuisje
 • Max Verstappen die een podium scoorde in de GP van Spanje en tijdens de GP van Monaco de enige coureur was die Hamilton onder druk kon zetten. Helaas viel hij dankzij zijn tijdstraf uiteindelijk buiten het podium, maar genieten van de race hebben we zeker!
 • op Hemelvaartsdag gingen we shoppen in Groningen waarbij René goed slaagde voor onze aanstaande vakantie

Wat zijn onze plannen voor juni?

Juni is al een aantal jaren mijn favoriete maand van het jaar. Waarom? Nou, omdat dat onze vakantiemaand is! Okay, ik heb helaas geen maand vakantie, maar met in totaal 3,5 week dankzij Hemelvaart mag ik natuurlijk ook niet klagen! Dus ja, als jij dit leest, geniet ik dus al van mijn zomervakantie! Nadat we eerder dit jaar op herhaling gingen in Spanje, maar wel een nieuwe regio, Costa del Sol, bezochten, gaan we nu helemaal voor een nieuw land!

Voor het eerst gaan we naar Kroatië en wel naar de streek Dalmatië. In totaal zullen we hier elf dagen verblijven en zullen we in ieder geval de beroemde Plitvice Meren gaan bezoeken. Echt heel benieuwd naar! Wil je meer weten over onze plannen in Dalmatië en waar we zullen verblijven? Lees dan: Op ontdekking in Kroatië.

In totaal ben ik dus 3,5 week vrij en dat betekent dat ik ook nog een dikke week thuis ben. Hopelijk kunnen we dan meters maken bij ons vakantiehuisje, maar wil ik er zeker ook nog even een dagje gezellig samen op uit. Maar voor het zover is, ga ik eerst nog aan de wandel met nichtje J. in het prachtige gebied rondom Lauwersoog. Kortom, ik heb zin in juni!

Wat zijn jouw plannen voor juni?

14 comments

 1. Anette

  Hallo vakantie ganger ?
  Onze plannen voor juni? Zaterdag uit eten bij een nieuwe bistro en volgende week 3 dagen naar onze zuiderburen; Brugge staat op de agenda! En natuurlijk meelezen met jullie avonturen in Kroatië ?

  Beantwoorden

 2. Saskia

  Lekker lunchen is altijd fijn! En goed bezig met het vakantiehuisje, zo benieuwd!
  De maand Juni gaat in het teken staan van rust en de voorbereiding op ons eerste kindje. Zo spannend <3

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Denk je wel dat je nog deze vakantie in je vakantiehuisje kunt wonen? Of gaat het de hele vakantie kosten om het netjes te maken?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, ik denk niet dat we in onze vakantie er al kunnen slapen, maar in juli zeker wel.

   Beantwoorden

 4. Laura

  Opnieuw een heel leuke maand gehad precies! Appingedam doet me een klein beetje denken aan mijn thuisstad Brugge, maar dan iets kleiner (denk ik!) ! Wel een hele leuke plek lijkt mij!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, Appingedam is wel heel veel kleiner dan Brugge, maar absoluut een stadje dat de moeite waard is

   Beantwoorden

 5. Henk

  Leuk om weer eens iets van Appingedam te zien. Was er een tijd terug voor een wandeling en toen vielen die huizen over het water me ook al zo op.

  Beantwoorden

 6. Francina van den Berg

  Onze plannen voor juni? Voorbereiden op onze Strategie & Business 7 Daagse die we in september gaan houden in Ibiza! Tussendoor natuurlijk hopen op wat heerlijke zonnestralen en lekker van het weer genieten!

  Beantwoorden

 7. Felice Veenman

  wat een prachtige zonsondergang! enne…ik wil in Duitsland ook altijd langs de bakker, kan niet wachten tot ik weer in Frankfurt ben, volgende maand

  Beantwoorden

 8. Janet

  Jammer dat het vakantiehuisje nog niet klaar is.. maar alles op z’n tijd! Mooie foto’s, vooral van de zonsondergang!

  Beantwoorden

 9. Mandy

  Balen dat jezelf even minder mobiel was! Maar ondanks dat heb jij volgens mij een prima maand gehad. Ik ga binnenkort ook weer eens naar Appingedam 🙂

  Beantwoorden

 10. Shirley

  Hele fijne vakantie, geniet ervan! Mijn plannen voor juni: solliciteren in (en om) mijn nieuwe woonplaats. Hopelijk een baan vinden, maar ook vakantieplannen vastleggen.

  Beantwoorden

 11. Rory

  Dat klinkt goed van de plannen in juni. Vervelend van je scheenbeen en de allergische reactie. Dat komt natuurlijk helemaal niet goed uit als je ook nog meters wilt maken in jullie vakantiehuisje met de opknap. Toch proberen rustig aan te doen. Erg benieuwd naar de vakantie want Kroatië staat al jaren op de wishlist maar het is er nog niet van gekomen.

  Beantwoorden

 12. Bryan

  Bij ons is het een drukke maar leuke week. Zo gaan wij naar Cuba, de Bahama’s en Jamaica. Zeer veel te doen dus.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.