Dag Maart, Hallo April!

Het eerste kwartaal van 2024 zit erop en dat betekent ook dat de lente is begonnen! Langer licht en hopelijk meer zonnige dagen. Ik ben er klaar voor! Nu was maart op zich ook niet zo’n verkeerde maand hoor. Alleen ben ik altijd blij als de klok weer een uurtje vooruit gaat, want zeker ’s avonds ben ik dan eerder geneigd om van de bank af te komen!

Maar goed, maart dus… een drukke maand met leuke afspraken. Een maand ook waarin ik van maar liefst twee leuke collega’s afscheid moest nemen na 23 jaar te hebben samengewerkt. Eentje vanwege vervroeg pensioen, de ander omdat ie toe was aan een nieuwe uitdaging. Kortom, er gebeurde weer van alles! Lees je gezellig mee?

Maart was een lekkere wandelmaand!

In maart benutte ik bijna elke gelegenheid (lees: droog/mooi wandelweer) om mijn wandelschoenen aan te trekken. Heerlijk om weer lekker de natuur in te trekken, camera bij de hand en op die manier het hoofd leeg te maken. Zo ging ik onder meer met mams wandelen bij het Gasselterveld.

Dit keer de witte wandelroute van 4,5 kilometer. Een gevarieerde wandeling door bos en grotendeels langs de waterplas. Wat blijft het toch een ontzettend mooi natuurgebied. Zo jammer dat je vanaf april moet betalen om er te parkeren, maar goed, dan maar in het najaar weer die kant op!

Natuurpad Norg

Daarnaast verzilverde ik ook mijn voucher voor een Wandel- en Luncharrangement bij Hotel Karsten in Norg. Ook weer zo’n aanrader, want niet alleen Norg is een super leuk brinkdorpje, ook de omgeving van de Norgerbossen leent zich prima voor een heerlijke wandeling.

Ook ging ik nog heerlijk aan de wandel bij Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren. Ondanks dat deze wandeling maar zo’n 3 kilometer is, is het wel altijd genieten! Zeker nu er overal sneeuwklokjes en narcissen bloeien.

Tenslotte gingen René en ik weer eens aan de wandel in het mooie Westerwolde, wat mij betreft het mooiste deel van Groningen. Een regio waar we eigenlijk veel te weinig komen en waar ik zeker dit jaar vaker naar toe wil gaan.

Kortom, voor project Wandelen een goede maand!

Wat gebeurde er verder nog in Maart?

 • genieten van de lente bij de Fraeylemaborg
 • genieten van de gerechten van Project Gezond, dit is een traybake met diverse groente, zoete aardappel en stukjes chorizo. Zo lekker!
 • een gezellige date met vriendinnetje M. met een lekkere lunch bij Het Goede Leven in Veendam
 • het campingseizoen is begonnen, dus waren we lekker bezig bij ons vakantiehuisje
 • Mikey is kampioen Chillen
 • ik had een afscheidsetentje van een collega met mijn oude team, gezellig!
 • ik deed mee aan de Paaspubquiz op mijn werk én mijn team won!
 • Verstappen viel uit bij de GP van Australië, balen
 • mijn vader werd 71 en dat werd natuurlijk gevierd
 • ik las 2 boeken en ben halverwege Het jaar van de Sprinkhaan (dikke pil). Niemand zit hier voor zijn zweetvoeten van Johan S (****) en Het Bloemenmeisje van Anya Niewierra (*****)
 • we boekten onze zomervakantie! Yeah 12 dagen naar het Lipnomeer in Tsjechië!

Wat zijn onze plannen voor April?

Nou, vooral lekker sporten én hopelijk lekker wandelen. Verder staat er een date gepland met oud-collegaatje M en ga ik high tea-en met mams, Tante Leen en nichtje J.

Ook staat er nog een wandel-en luncharrangement gepland in Bakkeveen. Nog even bedenken of we dan dezelfde route als vorig jaar gaan wandelen of toch voor een nieuwe gaan.

En ja, ik hoop vooral op mooie zonnige lentedagen zodat we lekker veel op de camping zullen zijn!

Wat zijn jouw plannen voor april?

14 comments

 1. Helen ten Napel

  Je benoemd mooie wandelroutes zeg! Hier in Zeeland hebben we ook mooie wandelroutes, in april staan er een paar op de planning…

  Beantwoorden

 2. Renata Feyen

  Oh, nu al sneeuwklokjes, das wel vroeg in het jaar. Ik hou ook van de eerste bloemen in de lente

  Beantwoorden

 3. Claire

  Dat is ook zo! Het eerste kwartaal zit er gewoon alweer op! Ben zo blij dat het lente is. En wat tof dat jullie je zomervakantie geboekt hebben!

  Beantwoorden

 4. sandra

  Wat een prachtige foto bovenaan je post, die ademt lente uit! Verder heb je duidelijk een fijne maand gehad.

  Beantwoorden

 5. Linda schrijft 't op

  Wat een leuk idee om er opuit te gaan en te gaan voor een wandel en lunch arrangement.

  Beantwoorden

 6. Jasmijn

  Wat heerlijk dat je zoveel hebt gewandeld! Heerlijk om op die manier te genieten van het weer. En nog gefeliciteerd met je vader!

  Beantwoorden

 7. Yova

  Wat heerlijk dat je zoveel gewandeld heb. Wat is daar mooie buurt om te wandelen. Krokussen ziet prachtig uit. Jullie hebben lekker van genoten. Gefeliciteerd met je vader. Paaspubquiz leuk dat gewonnen hebt. Max kan niet altijd winnen. Jammer. Fijne dag.

  Beantwoorden

 8. Jouvence

  Wat een fijne vooruitzichten! Ik ga in april een paar keer uit eten, lekker veel wandelen (trainen voor de 4Daagse), pizzarette doen en een gender reveal.

  Beantwoorden

 9. Eat Live Travel

  Heerlijk om zo lekker in de natuur te zijn! Je deelt altijd hele mooie plekken in Nederland. Zo te lezen staat er ook weer genoeg leuks voor april op de planning.

  Beantwoorden

 10. Tessa

  Ik ga deze maand officieel beginnen met mijn nieuwe opleiding. Onwijs spannend. Plus ik ga een Amerikaanse instagram vriendin voor het eerst ontmoeten

  Beantwoorden

 11. Amelie van Writings by Amelie

  Wat fijn dat je maandelijks een terugblik en vooruitblik doet.

  Beantwoorden

 12. Simone

  Wat een fijne maand was het! Ik word er al vrolijk van. Ik hoop dat ik deze maand voor het eerst in de tuin kan gaan zitten!

  Beantwoorden

 13. Jenn

  Heerlijk om zoveel te wandelen! Norg ken ik, heb ik ooit recreatiewerk gedaan. Prachtig gebied inderdaad, voor mij inmiddels wel veel te ver weg om even een wandeling te maken 🙂

  Beantwoorden

 14. Maayke

  Een wandel lunch klinkt leuk!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.