Natuurpad Norg

Tip: Wandeling over het Natuurpad in Norg

Sinds ik het wandelen (én fotografie) heb ontdekt, ben ik continu op zoek naar nieuwe natuurgebieden voor een mooie wandeling. Vorig jaar was ik daardoor al eens in Norg, maar vanwege het miezerige weer viel er weinig te genieten. Afgelopen weekend ging ik daarom ook op herhaling. De weergoden waren mij goed gezind, dus hoogste tijd voor een hernieuwde kennismaking met de bossen bij Norg!

Waarom juist Norg?

Nou, ik ben groot fan van Social Deal en zag een leuke actie voor een wandel- en luncharrangement bij Hotel Karsten in Norg. Ideaal dus, want ik wilde sowieso nog een keer terug naar Norg omdat mijn eerste ervaring enigszins in het water viel. Nu gecombineerd met een heerlijke lunch was dit de uitgelezen kans om opnieuw die kant op te gaan.

Vanuit Hotel Karsten kregen we ook nog een viertal wandelroutes voorgeschoteld, maar doordat we een beetje op tijd stonden (lees: kwalificatie Formule 1), en de kortste route vijf kilometer was, besloten we voor het alternatief te gaan. Oftewel, Het Natuurpad in de Langeloërduinen in de bossen van Norg.

Het Natuurpad in Norg

Natuurpad Norg

Tegenover Bospaviljoen De Norgerberg starten meerder gemarkeerde wandelroutes. Eén daarvan is het Natuurpad, een route uitgezet door IVN (Instituut voor Veiligheid en Milieu).  Volgens het IVN een gevarieerde wandelroute door zowel bos als dwars over de Langeloërduinen.

Een route van zo’n 3,5 kilometer, dus ook prima te doen met kinderen, zeker omdat de route ook nog verkort kan worden tot 2 kilometer.

Bossen en duinen

Natuurpad Norg

Natuurpad Norg

De route gaat grotendeels door de Norgerbossen en hoewel ik normaal niet zo’n fan ben van alleen maar wandelen in het bos, heeft deze wandeling genoeg leuks te bieden.

Zo kom je in het eerste deel de nodige attributen tegen die onderdeel zijn van de Het Struin- en Duin belevingspad van 1,5 kilometer. Een populaire wandeling voor gezinnen met kleine kinderen, maar dit is slechts een kleine overlapping met Het Natuurpad waardoor je alsnog in alle rust kunt genieten.

En genieten doen we zeker op deze zonnige zaterdag! Gelukkig staan er genoeg bankjes op de route zodat je ook even op je gemak kunt genieten. Genieten van de stilte, af en toe ‘verstoort’ door tsjirpende vogels of een ekster, maar vooral van deze eerste echte voorjaarsdag. Ik word altijd zo blij van dit soort genietmomentjes!

Natuurpad Norg

Langeloërduinen Natuurpad Norg

Na een tijdje moeten we er toch echt aan geloven en vervolgen we onze wandelroute. Het duurt dan ook niet lang of we staan midden in de Langeloërduinen. Hoewel duinen, dat is wat teveel gezegd, maar het is een leuke afwisseling zo in het bos.

Het is helaas het laatste deel van onze wandeling want in de verte zien we de parkeerplaats al opdoemen. Tijd om terug te keren naar Hotel Karsten in het centrum van Norg voor onze lunch.

Praktische informatie

 • gratis parkeren tegenover Bospaviljoen De Norgerberg (Langeloërweg 63 Norg)
 • meerdere gemarkeerde wandelroutes mogelijk
 • wij liepen Het Natuurpad, een genummerde wandelroute van 3,5 kilometer. Mogelijkheid tot inkorten tot 2 kilometer
 • zorg voor goede wandelschoenen, de route is volledig onverhard en het kan drassig zijn
 • niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen
 • horeca aanwezig tegenover de parkeerplaats of in het centrum van Norg

Wandel jij graag in het bos?

10 comments

 1. Claire

  Wat een schitterend wandelgebied! Dankjewel voor de tip! Die gaat ook op ons wensenlijstje.

  Beantwoorden

 2. Linda schrijft 't op

  Wat een heerlijke plek om te lopen te fotograferen. Daarbij kun je er ook gratis parkeren, dus wat wil je nog meer op zo’n zonnige dag.

  Beantwoorden

 3. Yova

  Jullie hebben heerlijk weer gehad in Norg. Norg hebben zeker mooie gebied om te wandelen. Goede tip. Maar helaas is niet te doen voor F…. Gratis parkeren is zeker meegenomen. Mooie foto’s.

  Beantwoorden

 4. Simone

  Wat een mooi gebied! Ik wandel zeker graag, maar liever als het nog iets warmer is. Dus ik wacht nog even met mijn wandelschoenen aantrekken 🙂

  Beantwoorden

 5. Heleen Schrijvershof

  Gaaf dat je het wandelen en fotograferen hebt ontdekt. Een fijne tijdsbesteding 😀 Toffe foto’s. Op mijn site kun je een gratis checklist downloaden over je camera-instellingen, misschien heb je er wel iets aan? 😀

  Beantwoorden

 6. Tessa

  Ik vind wandelen in het bos fijn, maar helaas heb ik geen groot wandelbos bij mij in de buurt

  Beantwoorden

 7. Eat Live Travel

  Het ziet er mooi uit zeg! Prachtig, ik ben ook gek op het voorjaar. Vind fluitende vogeltjes echt zo mooi. Is het ook toegankelijk voor honden?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Volgens mij wel, want we kwamen wel mensen met een hond tegen.

   Beantwoorden

 8. Heidi

  Ziet er leuk uit, mooie omgeving.

  Beantwoorden

 9. Corrina Wassenaar

  Goedemorgen
  Norg is inderdaad mooi gebied
  Het ligt vlakbij ons vakantie huisje in Hooghalen
  Hebben daar al eens gewandeld

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.