Wanda Borgerswold januari

Dag Januari, Hallo Februari!

Zo, de eerste maand van dit jaar zit er weer op! Persoonlijk heb ik helemaal niks met januari, met februari trouwens ook niet, maar zolang er geen berichten over sneeuw zijn, kan ik het nog wel bolwerken. Inmiddels weet ik dat ik juist in een maand als januari naar buiten moet gaan in plaats van op de bank te blijven hangen, maar dan moet het weer natuurlijk nog wel een beetje meewerken. Dat lukte de afgelopen weken op zich prima. Verder stonden er een aantal leuke uitstapjes op de planning, dus al met al was januari best een leuke maand. Benieuwd wat ik zoal heb uitgespookt?

Werk, werk en nog eens werk

Tja, elk jaar is het eigenlijk wel hetzelfde liedje, maar wordt het ook elk jaar weer drukker en drukker. Het aantal overuren voor dit jaar staat inmiddels al op veertien, dus mijn doordeweekse dagen bestaan vooral uit werken. ’s Avonds ben ik dan ook blij als ik op de bank neer kan ploffen, beetje tv kijken en vooral lekker veel lezen. Hoewel, regelmatig val ik tegen half 10 op de bank in slaap, dus veel programma’s zie ik maar voor een deel. Maar goed, het is nog even bikkelen, want de eerste vakantie staat inmiddels gepland, daarover straks meer!

Wandelen, wandelen en wandelen

Borgerswold Veendam Project Gezonder Leven

Dit jaar ga ik gewoon vrolijk verder met mijn Project Gezonder Leven en dat betekent dat ik niet alleen let op mijn voeding, maar ook dat ik moet bewegen. Ik heb nog even getwijfeld om weer naar de sportschool te gaan, maar mezelf kennende komt daar niks van terecht zodra het weer langer licht is en het zonnetje schijnt. Dan wil ik gewoon lekker naar buiten. In januari ging ik dan ook regelmatig een blokje om, zowel in mijn eigen woonplaats, maar ook in de weekenden trokken we er lekker op uit.

Roegwold Schildwolde moment

Zo ging ik onder meer weer naar mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin in Muntendam, maar ging ik ook in mijn uppie op ontdekking in Borgerswold in Veendam. En oh ja, met René liep ik nog Het Knuppelpad in natuurgebied ’t Roegwold in Schildwolde. Op zich een heel mooi gebied, maar het was die zondag bepaald geen lekker wandelweer, dus enigszins verkleumd kwamen we uiteindelijk weer thuis.

Een gezellige date in Zwolle

Zwolle januari

Altijd leuk om met vriendinnetje A. af te spreken, deze keer kozen we voor Zwolle. Niet zozeer om te winkelen, maar vooral om gezellig bij te kletsen, lekker te lunchen en maakten we nog een leuke stadswandeling langs de leukste winkeltjes van deze mooie Hanzestad.

Het lunchen had nog wel even wat voeten in aarde, omdat onze eerste keuze geen plek had, maar bij Meneer Jan hebben we uiteindelijk heerlijk genoten van ons 12-uurtje met een heel bijzonder soepje, namelijk soep van bokbier met oude kaas. Misschien geen combi die je zelf zou kiezen, maar het was echt heel erg lekker.

Groningen van bovenaf gezien

Groninger Forum Groningen

Klinkt heel spectaculair zo, maar we zaten helaas niet in een helikopter hoor. Nee, we stonden op het dakterras van de nieuwste attractie van Groningen, namelijk Het Forum. In dit pand vind je onder meer de bibliotheek, studiemogelijkheden, tentoonstellingen en koffietentjes, maar het leukste van dit Forum, is het dakterras. Je hebt er namelijk een prachtig uitzicht op de stad met onder meer die andere trekpleister, de Martinitoren!

Wij waren er gelukkig bij mooi helder weer en hebben dan ook zeker genoten van het uitzicht. Het pand zelf vind ik eerlijk gezegd nogal lelijk, maar het uitzicht is absoluut de moeite waard. Sowieso is de stad Groningen echt een aanrader, want het heeft ontzettend veel te bieden. Van stadsparken tot mooie pakhuizen, van vele horecatentjes tot prachtige hofjes. En dat allemaal in het centrum van de stad.

Meer weten?

Wat gebeurde er nog meer in januari?

Eexterveen januari

 • we boekten onze winterzonvakantie! Nog vier weken bikkelen en dan zoeken we heerlijk de zon op aan de Costa Blanca in Spanje. Overbodig te zeggen misschien, maar ik heb er onwijs veel zin in!
 • ook boekten we alvast een hotel in Parijs voor april. In oktober vorig jaar waren we hier voor een beurs en in april is die beurs weer, dus gaan we weer die kant op.
 • we willen natuurlijk natuurlijk dolgraag verder met ons vakantiehuisje, vooral als je daar dan toevallig bent op een zondag dat het zonnetje al zo lekker schijnt. Dan mag het voorjaar van mij snel komen hoor!
 • terugrijdend vanuit Zuidlaren gingen we via Eexterveen en spotte ik ineens een uitkijktoren en maakten we even een stop om te genieten van het prachtige uitzicht op het Drentse landschap.
 • de leesteller staat inmiddels al op drie en ook in nummer vier, Noordkaap van Nathalie Pagie, schiet ik al lekker op.
 • vanavond gaan we nog gezellig naar Jeans, onze eerste theaterbezoek van dit jaar.

Welk artikel werd het beste gelezen in januari?

Januari is vaak een wat rustiger maand op mijn blog, maar deze keer bleven de bezoekers lekker komen. Grappig om te zien dat blijkbaar de meesten dan wel nieuwsgierig zijn naar goede voornemens en doelen, want mijn artikel waarom ik mij verheug op 2020 werd massaal gelezen.

Voor wie het heeft gemist, maar toch wel zo nieuwsgierig is, hieronder staat de link naar het bewuste artikel.

Wat zijn mijn plannen voor februari?

Net als januari vind ik ook februari zo’n overbodige maand. Het voorjaar en de zomer zijn nog ver weg, de natuur is nog totaal niet in bloei en als het tegenzit, wordt het nog koud met van die vieze sneeuwprut. Nee, ook februari is niet aan mij besteed, maar om de maand een beetje leuk te maken, heb ik in ieder geval een aantal leuke uitjes om naar uit te kijken!

Emshotel Delfzijl
@De Leukste Deal

Zo trap ik februari af met een ongetwijfeld gezellige en heerlijke high tea met vriendinnetje T bij het Eemshotel in Delzijl. Staat er een koffiedate gepland met iemand die ik op dit moment alleen nog maar online heb gesproken. Verder ben ik in februari jarig en gaan we gezellig met mijn ouders en schoonvader hiervoor uit eten en staan er maar liefst twee theaterbezoeken op de planning, namelijk Sara Kroos en Hendrik Groen. Oh ja, we gaan ook nog naar het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Heel erg benieuwd naar.

Kortom, voor ik het weet, vliegt ook februari weer voorbij!

Wat zijn jouw plannen voor februari?

15 comments

 1. Annelore

  Wat gaat januari toch altijd snel hè! Ik heb er twee weken uit gelegen met griep, dus veel speciaals kan ik niet melden over januari:)

  Beantwoorden

 2. Stefaan De Winter

  Mijn plannen zijn aftellen naar Carnaval Aalst op 23 24 25 februari! Drie dagen alle remmen los!

  Beantwoorden

 3. Skyblog

  We hebben nog geen plannen. Maar het komt goed. Dag januari dan bijna dan. Februari alweer. Leuke foto’s eens weer te zien. Jullie vermaken zich wel. Echt uitgaande zijn jullie. Geniet maar van!

  Beantwoorden

 4. Alexandra

  Goed bezig zeg. Ik ga ook voor gezonder, maar vind het met dat donkere weer moeilijk om de deur uit te gaan, zeker als het ook nog regent. Gelukkig gaan we richting voorjaar. Ik verheug me al op zonlicht.

  Beantwoorden

 5. Henk

  Mijn plannen voor februari zijn het vervangen van de vloer op de eerste etage, dus daar zijn we wel paar weekends mee bezig

  Beantwoorden

 6. Lodi

  Hier wandelen we elke avond een rondje door het dorp, heerlijk, de jongste zoon loopt altijd mee. Zelfs als we eens geen zin hebben, zegt hij;’ kom op we gaan’ 🙂 Wat een heerlijk vooruitzicht, de winterzonvakantie! En plannen voor februari, heb ik nog niet echt, ja wat dingen voor mijn blog staan op het spel en eind van de maand hebben de jongens vakantie.

  Beantwoorden

 7. Ilona Wielinga

  Klinkt als een heerlijke maand! Ik zit dus echt te wachten op het echte winterse weer, I love it, haha.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh nee, ik moet er niet aandenken dat we nog sneeuw krijgen.

   Beantwoorden

 8. Felice Veenman

  dat knuppelpad lijkt me echt enorm leuk !! Zwolle heb ik laatst ook ontdekt, ik vond het ook een leuke stad om in rond te dwalen!

  Beantwoorden

 9. Nicole Orriëns

  Ik vond januari een wonderlijke maand, die vooral totaal niet winters was. Ik ben benieuwd wat februari gaat brengen.

  Beantwoorden

 10. An

  Actief zijn, veel lezen en wat meer bloggen. En hopelijk krijgen we enkele dagen zon:-)

  Beantwoorden

 11. Melanie Hoogvliet

  Dit klinkt als een heerlijke maand! Februari word voor mij een rustige maand werken aan mijn gezondheid

  Beantwoorden

 12. Anette

  Wat staan we toch altijd leuk op de foto samen ? Was weer een geslaagde date!
  Net als jij start ik februari ook met een high tea met vriendinnen, zal ik hopelijk wat meer wandelen als t weer het toelaat (ben een mooi weer loper) en gaan we ons meer verdiepen in Mexico en wat we allemaal willen gaan doen omdat dit ook steeds dichterbij komt ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, leuke foto hè? Was zeker heel erg gezellig. Ik wandel ook liever met mooi weer maar in het kader van gezonder leven moet ik ook met minder weer aan de wandel van mezelf

   Beantwoorden

 13. Saskia

  Hop en daar ging de eerste maand van 2020. Ik kijk erg uit naar deze maand (heb er zelf een artikel over geschreven haha). Afgelopen maand was best heavy met een zieke man en kind thuis.. Nu weer een beetje rust in huis (en in mijn hoofd) Fijne foto’s!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.