Jeans februari

Het theaterseizoen 2020: Hier ga ik naar toe!

Officieel loopt het nieuwe theaterseizoen al vanaf september 2019, maar voor mij begint het aankomende week met de show van Jeans. Enorm veel zin in, want een avondje theater valt wat mij betreft niet meer weg te denken uit mijn wereldje. Door de jaren heen heb ik een aantal shows of cabaretiers waar ik vaker naar toe ga. Simpelweg omdat ik ze dan zo leuk of zo goed vind. Ook probeer ik altijd wel wat nieuws te ontdekken, maar soms valt het aanbod op dat gebied wat tegen. Of heeft het totaal niet mijn interesse. Dit theaterseizoen staan er maar liefst vijf voorstellingen op de planning en misschien overbodig te zeggen, maar ik kijk enorm uit naar deze shows! Benieuwd welke het zijn en waarom juist deze shows? Lees dan lekker verder!

Jeans (31 januari)

Jeans februari

Vaste prik tijdens ons theaterseizoen, want volgens mij ga ik hier wel al vijftien jaar op rij naar toe. Soms zit er een wat minder leuke show tussen, maar over het algemeen is het altijd op en top genieten. Samen met mijn nichtje ga ik hier naar toe en voor ons is het dan echt een avondje uit inclusief even samen een hapje eten.

Voor wie Jeans nog niet kent: Jeans bestaat uit vier jongens en vier meiden die je meenemen op een enerverende muziekavond waarin zowel nummers uit de jaren zeventig als nummers uit de huidige top 40 de revue passeren. Allemaal voorzien van een eigen twist. Door de jaren heen heeft de crew nogal wat wisselingen ondergaan omdat Jeans vooral jonge talenten een kans biedt om avond na avond op het podium te staan. Tot nu toe hebben we ons er altijd goed vermaakt en ik verwacht dan ook wel dat dat deze vrijdag weer het geval zal zijn!

Sara Kroos (15 februari)

Volgens mij wordt dit de derde show waar ik samen met mijn nichtje naar toe ga. Ook soort van traditie aan het worden dus en dat terwijl ik bij de eerste show nog enigszins sceptisch was of ik het wel leuk zou vinden. Ik vond haar bij De Lama’s namelijk altijd erg irritant en zag een show van haar ook niet direct zitten.

Mijn nichtje echter wel en zo kwam het dus dat ik bij haar show terechtkwam en halverwege bedacht dat ze wat mij betreft tot de absolute top behoort. Haar shows gaan grotendeels over haar eigen leven die ze met een kritische blik analyseert en juist haar openheid daarin vind ik erg verrassend. Een avondje lachen dat je ook zeker aan het denken zet. Ik hou in ieder geval van dit soort humor!

Hendrik Groen (18 februari)

Hendrik Groen
@Geert Teis

De derde voorstelling in amper drie weken tijd inderdaad, maar ook tegen deze konden we geen nee zeggen. Wederom met mijn nichtje en dit keer dus een toneelstuk over het wel en wee van een groep bejaarden. De boeken waren al fantastisch, de televisieserie met onder meer André van Duin nog indrukwekkender, dus ik ben heel erg benieuwd hoe het wordt overgebracht op het toneel.

Het zal ongetwijfeld even wennen zijn om over het algemeen vrij jonge mensen op het toneel te zien terwijl het stuk over een stel bejaarden gaat. Maar dat beeld zal vast wel snel verdwijnen als het stuk eenmaal is begonnen.

De Aanslag (25 maart)

De Aanslag
@Bos Theaterproducties

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en dan kan het natuurlijk niet uitblijven dat ook in de theaters hier aandacht aan wordt besteed. Bij het door bladderen van het programmaboekje viel deze show ons direct op en hoefden mijn nichtje en ik dan ook niet te twijfelen. Hier moeten we gewoon naar toe!

Het verhaal zal ongetwijfeld bij de meesten wel bekend zijn, maar nog even in het kort: Het verhaal van de 12-jarige Anton Steenwijk speelt zich af tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog. In de hongerwinter van ’45 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van Anton zijn buren. De buren verplaatsen het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen de rest van zijn leven aan hem knagen. Anton komt er meer en meer achter dat er een zeer dunne scheidslijn ligt tussen goed en slecht. Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige niet ook onschuldig en de onschuldige ook schuldig?

Hello Dolly (10 april)

Vorige week keek ik nietsvermoedend naar de Musical Awards en zag ik ineens een optreden van Simone Kleinsma, mijn favoriete musicalartiest. Sindsdien borrelde het dat ik toch wel erg graag naar Hello Dolly wilde en wat blijkt? Het is een rondtrekkende musical die ook gewoon in Groningen komt. Vriendinnetje T. dacht er net zo over en binnen no time hadden we kaartjes geregeld inclusief een hapje eten in het theaterrestaurant.

Het verhaal in het kort: HELLO, DOLLY! vertelt het komische verhaal van Dolly (Simone Kleinsma), een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’, zoals De Liefde. Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor de rijke, norse ondernemer Horace (Paul de Leeuw/Jörgen Raymann) beseft ze dat deze man ideaal is voor…haarzelf!

Tja, wat kan ik hier nog aan toevoegen? Ik vind Simone Kleinsma een geweldig artiest die mij altijd enorm weet te raken. Ook in deze show zal ze dat ongetwijfeld weer doen. Een perfecte afsluiting van mijn theaterseizoen wat mij betreft!

Gaan jullie ook graag net het theater en zo ja, naar welke shows?

12 comments

 1. Henk

  we gaan ook zeer regelmatig naar het theater; In de buurt heb je er ene aantal en mooi dat ze heel verschillend zijn qua sfeer. de ene is strak modern, terwijl de ander veel meer het oude theatergevoel heeft. We hebben nog voorstellingen van onder andere Percossa, Frank Boeyen en Mart Hillen voor de boeg de komende maanden.

  Beantwoorden

 2. Skyblog

  Leuke vooruitzichten. Wij zij helemaal geen theater. Ik hou ik niet zo van. Ik wens je alvast veel plezier.

  Beantwoorden

 3. Mandy

  Ik vind theaters wel super leuk maar ga er amper heen! Wij hebben de leuke voorstellingen vaak niet in de buurt en vind t vaak ook wel prijzig

  Beantwoorden

 4. Mrs. T.

  Mooie dingen op het programma. Dit gaan wij zien (en zagen we al gedeeltelijk): https://www.triltaal.nl/2019/06/10/seizoen-2019-2020/

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is een mooi gevarieerd theaterseizoen voor jullie! Ben vooral erg benieuwd naar Lazarus.

   Beantwoorden

 5. Saskia

  Niets gepland… Naast vorig jaar de lama’s al heel erg lang niet geweest. Wel ooit eens naar Sara Kroos geweest, was leuk! veel plezier met alle voorstellingen.

  Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns

  Ik ga eigenlijk nooit! Ik ben onder de indruk van het grote aantal voorstellingen waar je naar toe gaat. Wel leuk zeg!

  Beantwoorden

 7. rachel

  wat een leuke lijst heb je!! dat word een hoop plezier hebben. ik ga er nooit heen want kan niet te lang zitten en heb er ook geen geduld voor, wel jammer want het is super leuk

  Beantwoorden

 8. Marleen

  Ik ga zeker graag naar het theater, vooral musicals en cabaret.

  Beantwoorden

 9. Sherry

  Wat een leuk lijstje. Ik ging er vroeger vaker heen nu wordt het vanwege tijdgebrek steeds minder. Ik mis het wel heel erg.

  Beantwoorden

 10. Villasappho

  Als ik al naar het theater ga dan het liefste Veghel en misschien Uden. Jeans een aantal keer gezien maar ik vind de kaarten erg duur geworden. Ik denk dat ik dit jaar misschien wel helemaal niet meer naar het theater ga.

  Beantwoorden

 11. Caroline

  Ik ga veel te weinig naar het theater. Ik ga graag naar een balletvoorstelling en ook door concertbezoek kom ik nog wel eens in een theater terecht.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.