At the Moment #62: Kerstmarkten, leuke dates & Netflix

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Nou, het is de drukste tijd van het jaar bij ons op kantoor, dus de afgelopen weken was het alle hens aan dek om zoveel mogelijk weg te werken voor de prolongatie. Dat is gelukkig aardig goed gelukt, nu hopelijk niet al teveel nawerk als straks de relaties hun nieuwe facturen gaan krijgen.

Daarnaast probeer ik ook zoveel mogelijk tijd voor mijzelf vrij te maken. Dus regelmatig tijd vrij maken om een boek te lezen, maar ook om eindelijk een slag te slaan in de stapel tijdschriften. Ook probeer ik elke werkdag uiterlijk om 22.30 uur in bed te liggen en dat lukt tot nu toe aardig goed. Ik merk dat ik daardoor energieker ben en ook uitgeruster wakker word.

Waar geniet ik van?

Eigenlijk vooral van het feit dat dit weer een ouderwetse december is! De afgelopen twee jaar vond ik december echt geen zak aan. Zo’n koude aanloop naar de kerstdagen, het voelde zo anders. Dit jaar wordt er gelukkig weer overal van alles georganiseerd en daar geniet ik dan ook volop van.

Zo ging ik met mams naar de sfeervolle kerstmarkt in vesting Bourtange, echt één van de leukste kerstmarkten in het noorden. Verder boekten we een hotelletje voor een nachtje Düsseldorf waar we samen met mijn ouders genoten van de acht verschillende kerstmarkten in het centrum. Om het feestje compleet te maken, gingen we op de tweede dag nog even aan in Centro Oberhausen waar we ook de kerstmarkt bezochten en een poging hebben gedaan om het overdekte winkelcentrum te bezoeken. Daar was het echter zo enorm druk dat we er zowat rennend uit zijn gevlogen… althans, als dat mogelijk was geweest. Nu schuifelden we naar de uitgang…

kerstmarkt Dusseldorf

Ook afgelopen weekend gingen we nog even naar Duitsland en wel naar Leer. Ook hier maakten we weer een rondje over de kerstmarkt. Het is niet eens zozeer om van alles te kopen, behalve eten natuurlijk, maar vooral het sfeertje trekt ons enorm aan.

Maar goed, inmiddels is kerst zowat in aantocht, dus Leer was onze laatste kerstmarkt van dit jaar.

Waar kijken we naar op Netflix?

Pas sinds september vorig jaar hebben we Netflix, dus lijkt het mij leuk om jullie op de hoogte te houden van wat we zoal hebben gezien. Tips zijn natuurlijk altijd welkom hoor!

Nu het ’s avonds weer eerder donker is én ik niet continu geconfronteerd wil worden met alle ellende in de wereld, is het weer tijd om lekker te Netflixen.

Waar kijken we momenteel naar?

 • Johan Falk (inmiddels begonnen aan seizoen 2 en het blijft een goede serie)
 • 1899 (nog maar 1 aflevering gezien, maar het smaakt naar meer, dus begin volgend jaar maar verder kijken)

Wat hebben we gezien?

 • Diario de un gigolo (aanrader! okay, veel sex, maar ook echt een goed verhaal)
 • Inside Man (tegenvaller)
 • From Scratsch (aanrader)
 • Hjem til Jul (kerstachtig, maar ontzettend leuk)
 • Dash & Lily (kerstachtig, maar leuk)

Het zou best kunnen dat ik nog een serie ben vergeten, want de afgelopen weken heb ik regelmatig Netflix aangeslingerd.

Waar kijk ik naar uit?

Nou, eigenlijk best wel naar mijn lange kerstweekend! Aankomende vrijdag is ons kantoor gesloten en dat betekent een lekker lang weekend. Plus dat ik mijn parttime donderdag van volgende week heb verplaatst naar de dinsdag na kerst, dus in totaal lekker vijf dagen vrij. Zin in!

Onze plannen met kerst? Eerste Kerstdag gaan we naar mijn ouders waar mijn moeder het voor- en hoofdgerecht verzorgt en ik het toetje, een heerlijke trifle van bokkenpootjes. Tweede Kerstdag hebben we een lunchdate met onze Brabantse vrienden in Groningen, dus gezelligheid alom!

Wat zijn jouw plannen met kerst?

13 comments

 1. Simone

  Wat een gezellige plannen met kerst! Wij gaan naar mijn schoonzus, waar ook mijn schoonouders komen en dan doen we de lootjes en pizarette. En we gaan de andere dag naar mijn ouders en wij verzorgen het toetje. Gek genoeg heb ik (net als vorig jaar eigenlijk) niet mega veel zin in de kerst. Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb er gewoon maar weinig zin in. Misschien is het alweer te lang te veel van hetzelfde.

  Beantwoorden

 2. Kristof

  Ziet er een leuke kerstmarkt uit! Als je trouwens Johan Falk goed vind dan moet je zeker verder op zoek naar andere scandinavische series. Ik heb er al heel wat gezien en ze zijn allemaal echt heel goed gemaakt.

  Beantwoorden

 3. Linda schrijft ' t op

  Wat heerlijk als je zo af en toe naar Duitsland kan gaan voor een kerstmarkt, vanuit de Randstad iets te ver weg

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Wauw maar liefst 62 kerstmarkten! Dat zijn er echt heel veel. Leuk zeg. En nu kan het ook allemaal weer na de coronajaren.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nee joh, geen 62 kerstmarkten, maar de 62e at the moment. In Düsseldorf waren 8 kerstmarkten, niet zulke grote hoor.

   Beantwoorden

 5. Anette

  Jaaa, onze date in Grunn! Heel veel zin in 🤗
  En dat toetje met bokkenpootjes klinkt goed:-) Wij schuiven overal aan dus geen gestress in de keuken maar vooral genieten.
  Hjem til Jul vond ik ook ontzettend leuk en laatst heb ik Julestorm gezien, aanrader! En natuurlijk het derde seizoen van Emily in Paris 🤩
  Tot gauw lieve Wanda!

  Beantwoorden

 6. Amina

  Een trifle van bokkenpootjes? Ok, ok, dat klinkt erg fijn 😜 Liefde voor bokkenpootjes! Lekker 5 dagen vrij, geniet ervan. Wij zouden het met familie vieren, maar ik ben ziek geworden en een van de gasten ook. Dus we komen later samen volgend jaar. Ik baal, maar gezondheid gaat voor. Liefs en fijne dagen!

  Beantwoorden

 7. Sherry

  Leuke plannen en blogpost. Helaas zijn mijn plannen gedwarsboomd. Ik ben ziek.

  Beantwoorden

 8. Janet

  Wat lekker dat je zo lang vrij hebt dit weekend, lekker genieten! Hele fijne feestdagen gewenst.

  Beantwoorden

 9. Tessa

  De kerstmarkt ziet er gezellig uit. Ik zou dit jaar naar de kerstmarkt in Antwerpen gaan. Is helaas niet door gegaan: de eerste keer vanwege slecht weer en de tweede keer werd ik ziek

  Beantwoorden

 10. Rory

  Wat hebben jullie leuke dingen gedaan! Gezellig zoveel leuke kerstmarkten. Wij hebben kerstavond gevierd met schoonfamilie, Eerste Kerstdag chill en Tweede Kerstdag naar de moeder van H in het verre noorden. Leuk! Vorig jaar keek ik Hjem til Jul, een mooie serie met meerdere lagen. En From Scratch was heel erg bijzonder! Een van de mooiste series die ik heb gezien. Tranentrekkend maar prachtig.

  Beantwoorden

 11. Saskia

  Heerlijk he, de maand December. Ik hou er ook zeker van. Leuke terugblik met hele fijne dingen.
  Op naar een mooi 2023!

  Beantwoorden

 12. Sanne

  Leuke kerstplannen. Hier was het vooral veel familie feestjes. Was echt blij toen ze voorbij waren. Daarna had ik lekker een weekje vakantie.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.