De leukste cijfertjes van 2022!

Hebben jullie ook het gevoel dat het jaar 2022 voorbij is gevlogen? Dat gevoel overheerst bij mij echt. Ik kan mij nog zo goed herinneren dat we vorig jaar met Oud & Nieuw ons afvroegen hoe lang de lockdown zou gaan duren. Wisten wij veel dat 2022 weliswaar qua coronabeperkingen een beter jaar zou worden, maar dat er ‘ineens’ een oorlog gaande zou zijn op ruim 2.000 km afstand van huis. Of dat termen als prijsplafond, hoe bespaar ik op gas- en/of energieverbruik, The Voice en Queen Elisabeth veelvuldig in Google zouden worden gezocht?

Kortom, 2022 was in alle opzichten een roerig jaartje, een jaar waarin er ongetwijfeld voor ieder van ons weer van alles is gebeurd. Leuke dingen, maar vast ook minder leuke dingen. Ondanks alles kijk ik zelf wel met een positief gevoel terug op het afgelopen jaar. Hopelijk geldt dat ook voor jou!

Traditiegetrouw blik ik natuurlijk terug op het afgelopen jaar. Deze keer doe ik dat echter op een ietwat andere manier. Dus pak een kop koffie of thee en lees lekker op je gemak hoe mijn 2022 is geweest!

Vakantie: 32 nachtjes van huis

Doordat corona steeds meer naar de achtergrond is verschoven, konden we dit jaar weer zonder beperkingen erop uit. Nog niet in de winter helaas, maar na maart was er op dit gebied weer veel mogelijk.

In maart gingen we een nachtje naar Bospark De Schaapskooi in Epe waar we samen met mijn ouders genoten van het prachtige voorjaarsweer.

Zeeland april

In april stond dan ons uitgestelde tripje naar Zeeland gepland, opnieuw prachtig weer waardoor we volop van het mooie Zeeland hebben genoten. Een provincie die voor ons onbekend terrein was, maar absoluut ons hart heeft gestolen. Ook de trip waarin Project Nederland het beste tot zijn recht is gekomen, hierover later meer.

In juni keerden we na een jaartje noodgedwongen afwezigheid terug naar ons favoriete vakantieland, namelijk Oostenrijk. Wat was het heerlijk om weer terug in de bergen te zijn én wat hebben we een hoop mooie plekjes ontdekt in het mooie Salzburgerland.

We gingen in juli een weekendje naar camping De Beek in Buurze waar mijn ouders van hun vakantie genoten. Ook een uitgesteld weekendje van 2021 nog trouwens.

September stond in het teken van een weekje Belgische Ardennen. Niet in onze vaste deel van de Ardennen, maar meer tegen de Franse grens aan, in de omgeving van Bouillon. Een weekje Bourgondisch genieten van al het moois dat de Ardennen te bieden heeft.

Ons laatste nachtje van huis vond plaats in Düsseldorf in december waar we ons onderdompelen in de kerstsfeer op de vele kerstmarkten in de stad. Een aanrader!

Wandelen: 1.572.253 stappen / 1.188 km

Nu ik het typ ziet het er best wel bizar uit. Ruim 1.500.000 miljoen stappen heb ik dus vorig jaar gezet. Goed voor zo’n 1.188 kilometer. Voor mij een hoop, voor een ander misschien een peulenschil. Ik ben er in ieder geval blij mee en wil dit jaar natuurlijk voor een nieuw record gaan.

Hallstatt Oostenrijk mooiste dorpje

De meeste stappen, 64.588, zette ik in de week van 6 t/m 12 juni, inderdaad tijdens onze vakantie in Oostenrijk.

In de week van 14 t/m 20 februari zette ik slechts 6.117 stappen. Dit had totaal niks te maken met mijn altijd op de loer liggende winterdip, maar met het feit dat we allebei geveld waren door corona.

Een uitgebreide terugblik op Project Wandelen volgt natuurlijk nog, maar ik kan jullie alvast verklappen dat dit Project een vervolg krijgt!

Boeken: 29 boeken / 11.784 pagina’s

Mijn doel van 30 boeken heb ik net niet gehaald, maar met een score van 29 boeken ben ik in ieder geval een heel eind in de buurt gekomen.

Volgens Hebban, waar ik keurig mijn gelezen boeken bij hou, stond dit garant voor zo’n 11.784 bladzijden. Ik las 10 boeken in het genre literatuur, 2 in de feelgood, 1 in de non-fictie sector en met maar liefst 17 boeken springt het genre thriller er echt boven uit.

Januari en mei waren de maanden waarin ik het meeste las, maar liefst 4 boeken in een maand. Februari en juni, hoe verrassend, las ik het minste, namelijk maar 1 boek per maand.

En voor de mede leesfanaten van deze drie auteurs las ik meerdere boeken in 2022: Helen Fields, Robert Bryndza en Eva Garcia Saenz de Urturi.

Instagram: 133 foto’s / 9000+ likes

Met Instagram heb ik nog steeds een haat/liefde verhouding. Ik vind het heerlijk om door mijn feed te scrollen, maar merk wel dat ik zelf steeds minder foto’s plaats. Deels komt dat doordat ik merk dat het bekende algoritme niet bevorderlijk is voor mijn aantal likes, maar ook omdat ik dit jaar gewoon minder foto’s heb gemaakt.

Het grappige is dat mijn BestofNine uitsluitend foto’s bevat van ons weekje Zeeland. Blijkbaar zijn we niet de enigen die onder de indruk zijn van deze mooie provincie.

De foto van het strand van Domburg (de eerste) leverde maar liefst 551 likes op, ook direct mijn record op Instagram tot nu toe.

Blog: 65 artikelen en net geen 50.000 bezoekers

In 2022 stond het bloggen op een wat lager pitje, want ik schreef slechts 65 artikelen in tegenstelling tot de 100 artikelen in 2021. Een verklaarbare reden heb ik niet, ik was niet te druk met andere dingen, had ook geen gebrek aan zin of inspiratie, maar het kwam er gewoon soms niet van.

Plus, in tegenstelling tot voorgaande jaren koos ik er nu ook bewust voor om tijdens vakanties geen artikelen te plaatsen. Gewoon echt even in het nu leven en dat is mij erg goed bevallen.

Over mijn bezoekersaantallen ben ik best wel tevreden, want met ruim 49.000 bezoekers betekent het in ieder geval dat een hoop mensen de weg naar mijn blog weten te vinden. Dus dank daarvoor!

Tot zover 2022, althans voorlopig want natuurlijk ga ik jullie nog deelgenoot maken van hoe het met mijn vijf Projecten van 2022 is afgelopen en welke Projecten in 2023 worden verlengd c.q. nieuw leven wordt ingeblazen.

Hoe was jouw 2022?

9 comments

 1. Judith

  Jeetje wat heb jij lekker veel gewandeld! Doel is dit jaar iig 2022 te verdubbelen

  Beantwoorden

 2. Jouvence

  Wat ontzettend leuk zo’n overzicht van het afgelopen jaar en wat heb je veel boeken gelezen!

  Beantwoorden

 3. Linda+schrijft+'t+op

  Ik zoek van mijn persoonlijke foto’s ook altijd de best nine op. Maar ik vind Instagram ook niet alles

  Beantwoorden

 4. Simone

  Wat een leuk overzicht! En wat heb je een hoop boeken gelezen. Ga je dit jaar weer voor 30 boeken?

  Beantwoorden

 5. Mrs.+T.

  Leuk overzichtje zo.
  Mijn jaaroverzicht staat ook weer online, dus je vraag heb ik al beantwoord. Soort van. 😉
  Alle goeds voor 2023!

  Beantwoorden

 6. Tessa

  Leuk om jouw jaar in cijfers te lezen. Je hebt flink wat stappen gezet

  Beantwoorden

 7. Janet

  Ik vind het lezen van 29 boeken in een jaar een prima score hoor! En de bezoekersaantallen van je blog gaan ook erg lekker, ondanks dat je daar minder artikelen hebt geplaatst. Op naar een net zo succesvol 2023!

  Beantwoorden

 8. Melanie Hoogvliet

  Wat een mooi overzicht! En wat een mooi aantal bezoekers op je blog. Ik droom ervan om zo’n aantal te bereiken. Bijna 30 boeken wat een mooie prestatie ik hoop dat je genoten hebt van elk boek.

  Beantwoorden

 9. Rory

  Hoeveel stappen?!? Mijn hemel, dan mag ik wel wat meer gaan wandelen volgens mij. Aan de andere kant doe ik mijn dingen weer op mijn eigen manier. Probeer ik iedere dag tussen het half uur en uur te sporten (online), mediteer ik veel. Sowieso het loopje heen en weer – twee keer op een dag – naar school. En elke vrijdag lopen vriendin en ik wel een paar uur rond en praten we al wandelend bij. Ook niet zo slecht dus. Het mooiste van 2022 vind ik dat er steeds meer kon en dat je dat op de een of andere manier nog meer waardeert dan eerst.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.