kerstmarkt Dusseldorf

Op ontdekking langs de kerstmarkten in Düsseldorf

Na twee jaar waarin er amper tot niks mogelijk was, gaat Düsseldorf dit jaar helemaal los. Met maar liefst acht kerstmarkten kun je je als bezoeker helemaal onderdompelen in de kerstsfeer. Nog de laatste kerstspulletjes kopen voor in je boom of nog dat ene cadeautje of gewoon de geur van Glühwein opsnuiven. Van een rondje schaatsen op de ijsbaan tot meezingen met de Duitse Schlagers of een ritje maken in een verwarmde reuzenrad. Alles is mogelijk in Düsseldorf!

Ook voor ons stond het al vrij snel vast dat als het weer kon, dat we dan naar Düsseldorf zouden gaan. Waarom? Omdat het sowieso een prachtige stad is, mega grote winkels, het sfeertje, maar vooral ook omdat mijn vader dolgraag naar deze stad toe wilde. Dus boekten we twee kamers bij Hotel Weidenhof en gingen we samen met mijn ouders voor een hernieuwde kennismaking met Düsseldorf.

Acht kerstmarkten in Düsseldorf

Waar de stad voorheen zes kerstmarkten telde, pakken ze dit jaar uit met maar liefst acht kerstmarkten. Eerlijkheidshalve moet ik daar wel bij vermelden dat het geen super grote markten zijn, maar dat het vooral bedoeld is om de mensenmassa enigszins te spreiden.

Nieuw dit jaar is de Kö-Lichter-Markt, deze markt vind je op de Köningsallee, oftewel de duurste winkelstraat van de stad. Hier vind je alle bekende merken, maar voor de meesten zal het ongetwijfeld beperkt blijven tot etalages gluren. Vanuit ons hotel was dit de eerste markt waar we terechtkwamen trouwens.

kerstmarkt Dusseldorf

Vanuit hier kun je zo de Altstad in wandelen waar je dan in de Marktstrasse en Flinger Strasse de Altstad Markt vindt. Vervolgens kom je dan bij het stadhuis waar je de Handwerker Markt vindt. hier vind je vooral kraampjes met handgemaakte spulletjes. Wandel dan vervolgens richting het water, de Rhein, waar je niet alleen kunt genieten van het uitzicht over het water, maar ook over de stad. Hier staat namelijk het prachtige Reuzenrad wat vooral ’s avonds een aanrader is! En ja, ook hier staan natuurlijk weer enkele kraampjes.

De overige kerstmarkten zijn:

 • Schadow Markt in de Schadowstrasse
 • Kö-Bogen-Markt op de Gustaf-Gründgens-Platz
 • Sternchen Mark op de binnenplaats van de Wilhelm Marx Huis
 • Engelchen Markt op de Heinrich-Heine-Platz
 • Märchen Markt op de Schadowplatz

Alle kerstmarkten hebben zo hun eigen sfeertje, maar overal vind je (handgemaakte) kerstspulletjes én kun je natuurlijk terecht voor een lekkere versnapering! Alle informatie plus een kaart van de locaties vind je hier.

Het Reuzenrad van Düsseldorf

reuzenrad Dusseldorf

Zodra ik ergens een reuzenrad spot, dan begint het enorm te kriebelen. Zo gingen we ook in Dresden al in het Reuzenrad en ook in Düsseldorf stond het hoog op mijn lijstje. ’s Middags hadden we er al even een kijkje genomen, maar ’s avonds ging het dan eindelijk gebeuren.

reuzenrad Dusseldorf

Samen met mijn ouders stapten we aan boord en hebben we genoten van het prachtige uitzicht. Aan de ene kant de stad en aan de andere kant de Rhein. Nu natuurlijk allemaal prachtig verlicht. Het ritje kost trouwens € 8,00 per persoon, niet goedkoop misschien, maar wat mij betreft wel de moeite waard.

Openingstijden kerstmarkten Düsseldorf

Dusseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf is elke dag geopend van 11:00 – 20:00 uur. Elke vrijdag en zaterdag gaan de kerstmarkten nog een uurtje langer open tot 21:00. Hou er echter wel rekening mee dat het in de weekenden ontzettend druk zal zijn.

Wij waren er zelf van vrijdag tot en met zaterdag. Op de vrijdag konden we overdag overal gemakkelijk bij komen en zelfs nog een plekje vinden om lekker te lunchen. ’s Avonds was het een heel ander verhaal, mede misschien door het WK Voetbal, maar alle restaurants en cafeetjes zaten vol, ook op de markt bij het stadhuis was het schuifelen geblazen.

Zaterdagochtend was het ook prima te doen, maar hou er dan wel rekening mee dat niet alle kraampjes om 11.00 uur ook direct geopend zijn.

Vervoer naar Düsseldorf

De stad zelf adviseert bezoekers om zoveel mogelijk met de trein te komen. Vanaf het station wandel je dan ook zo via de Schadowstrasse het centrum in en heb je direct je eerste kerstmarkt te pakken.

Wij kozen ervoor om met de auto te gaan en kregen van het hotel de tip om te parkeren in de parkeergarage aan de Kreuzstrasse. Hier kost een dagkaart € 23,=. Overal in en rondom de stad zijn parkeergarages, maar zeker in het weekend zal het lastig worden om midden in de stad een plekje te vinden. Hou er dus rekening mee dat je een eindje moet wandelen, in ons geval was dat zo’n zes minuten.

Gaan jullie nog een Duitse kerstmarkt bezoeken?

12 comments

 1. Krystle

  Oh wat een gezelligheid! Ik ga vrijdag naar een kerstmarkt in Duitsland, zo’n zin in. Ben nog nooit eerder naar een kerstmarkt geweest, maar lijkt me zo leuk.

  Beantwoorden

 2. Linda schrijft ' t op

  Wat een leuk tripje voor voor de kerst. En een keuze uit meerdere kerstmarkten ook al zijn ze klein lijkt me erg leuk

  Beantwoorden

  1. Claire

   Wat een prachtige foto’s!! Ik ben dol op Düsseldorf!! De kerstmarkten bezoeken staat nog op mijn wensenlijstje.

   Beantwoorden

 3. Simone

  Toevallig ben ik hier half november ook naar toe geweest. Maar we waren teleurgesteld dat de markten klein en ver uit elkaar lagen. Volgende keer toch ergens anders heen.

  Beantwoorden

 4. Tessa

  Ik ben twee naar de kerstmarkt in Dusseldorf geweest. Erg leuk vond ik dat toen en zou graag weer willen

  Beantwoorden

 5. Sanne

  Een kerstmarkt denk ik niet. Maar wel een paar steden in Duitsland. En als daar een kerstmarkt is, is dat mooi meegenomen.

  Beantwoorden

 6. Janet

  Wat heb je een mooi uitzicht vanuit het reuzenrad zeg, prachtig. De kerstmarkt lijkt me leuk om eens te bezoeken.

  Beantwoorden

 7. Liesbethblogt

  Je foto’s zijn wel uitnodigend zeg. Ik vind het reuzenrad zo duur niet eigenlijk maar dat parkeren wel;)

  Beantwoorden

 8. Caroline

  Zelf zoek ik het niet zo snel op, het is er vaak heel erg druk. Maar op de rustige momenten lijkt het me heel gezellig.

  Beantwoorden

 9. Sherry

  Wauw ik wil er ook graag heen. Super mooi dit.

  Beantwoorden

 10. Mirjam Hart

  Oh wat een heerlijk verslag. 9 jaar geleden was ik voor het laatst op de kerstmarkt in Dusseldorf. Onjwijs gezellig gehad met vriendinnen. Dit jaar wilde ik eigenlijk weer, maar het is er nog niet van gekomen.

  Beantwoorden

 11. Jouvence

  In 2022 niet naar een Duitse kerstmarkt geweest (in het verleden wel eens naar Essen, Oberhausen en Keulen geweest).

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.