At The Moment #49: Vakantieplannen, wandelen en fietsen

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Veendam wandelen

Tja, ik blijf mezelf maar herhalen, maar ook nu geldt nog steeds het bekende riedeltje. Namelijk: werken, eten, slapen en bij droog weer wandelen. Natuurlijk is er inmiddels iets meer mogelijk. Hoera! Maar dat betekent nog niet dat we direct overal heen vliegen. Winkelen doe ik nog steeds alleen en ook nog maar heel sporadisch.

Wat het wandelen betreft, vorige keer meldde ik dat ik maar liefst acht dagen op rij een ommetje had gemaakt. Dat record is in de afgelopen weken gesneuveld. Het staat nu op veertien dagen op rij wandelen! Benieuwd wanneer ik dat ga overtreffen, want hoe leuk ik wandelen ook vind, het moet ten eerste wel droog zijn en ten tweede natuurlijk ook leuk blijven. Maar goed, we zullen het gaan zien in de komende periode!

Verder probeer ik nog steeds iets te vinden om mijn verveling de baas te worden op dagen dat het slecht weer is. Al dat lezen, puzzelen en tv kijken gaat mij op den duur toch echt wel tegenstaan. Hebben jullie daar geen last van dan? Ik wil gewoon het liefst zoveel mogelijk naar buiten, maar de weergoden zijn ons deze lente nog niet echt goed gezind. Mooie dagen worden te vaak afgewisseld met periodes van regen helaas.

Waar geniet ik van?

tulpenveld Beerta Groningen

Vooral van die zeldzame dagen dat de zon zich wel laat zien. Dan merk ik aan alles dat mijn accu vol stroomt en dat ik zin heb om erop uit te gaan. Zo gingen we onder meer op tulpenjacht in Drenthe, maar ook dichtbij huis, namelijk in Beerta, spotte ik een mooi tulpenveld.

Molen De Wachter Zuidlaren

Daarnaast waren we een paar dagen bij ons huisje, helaas nog niet geslapen, daar was het ons echt nog te fris voor. Overdag daarentegen zaten we er heerlijk in het zonnetje. Zelfs de fietsen werden weer van stal gehaald en gingen we op de fiets naar Zuidlaren. Eindelijk dé gelegenheid om deze mooie molen te fotograferen want met de auto kun je daar namelijk niet komen.

Bad Nieuweschans Groningen

Verder ging ik in mijn uppie op ontdekking in Bad Nieuweschans. Normaal kom ik er zo’n drie tot vier keer in het jaar voor het wellnesscentrum, maar deze keer ging ik aan de wandel in het historische centrum van dit dorpje. Niet al te groot, maar toch leuk om te zien.

En ja, onze eerste terrasje is een feit! Op een zondag klaarde het toch dusdanig op dat we de kans pakten en gezellig gingen lunchen op het terras. Niet direct ideaal om zo dicht bij een drukke kruising te zitten, maar ach, het smaakte er absoluut niet minder om!

Waar kijk ik naar uit?

De extra lange weekenden zitten er voor mij helaas op, Tweede Pinksterdag is namelijk mijn standaard parttime dag, dus helaas. Toch kan ik in zekere zin wel al aftellen, want in juni heb ik twee weken vrij. De eerste week gaan we naar Zuid-Limburg, ben echt heel benieuwd hoe het ons gaat bevallen om op vakantie te gaan in eigen land.

Ik merk in ieder geval wel dat ik toe ben aan even vrij zijn, even weg uit die dagelijkse sleur van werken, eten, slapen en wandelen. Waar verheug ik mij verder nog op? Nou, aankomende zaterdag staat er een gezellige lunch gepland met vriendinnetje M., verder ga ik met mijn nichtje aan de wandel en hoop ik binnenkort ook even naar De Hortus te kunnen gaan.

En ja, verder hoop ik natuurlijk dat de zon zich snel weer zal laten zien zodat we lekker veel naar buiten kunnen!

Hoe is het met jou dan?

11 comments

 1. Cynthia

  Ja, onze routine ziet er redelijk hetzelfde uit. En omdat we al behoorlijk veel gewandeld hebben in de buurt, hebben we gisteren voor het eerst een puzzeltocht in ons eigen stadje gedaan. Al wandelend op zoek naar plekken in het centrum, daar foto’s maken en hints krijgen om uiteindelijk een moord op te lossen. Dat was verrassend leuk!

  Beantwoorden

 2. lindaschrijfthetop

  Op tulpen jacht wil ik ook nog een keer gaan. Ik ben dol op de natuur en zo’n Nederlands plaatje wie wil dat nou niet?

  Beantwoorden

 3. Elisabethsmagazine

  Vandaag is het but-weer zeker om te wandelen. Dus dat ga ik ook niet doen. Hier gaat het zijn gangetje. Manlief moet nog een maand werken en dan gaat hij eerst van zijn vele verlofdagen genieten en dan… verder genieten. Volop vrije tijd om spontaan dingen te gaan doen. Fijne dag!

  Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  ik bestrijd de verveling effectief met tuinieren in mijn moestuin! maar nu plenst de regen genadeloos naar beneden…en dat gaat een week duren….

  Beantwoorden

 5. Rachel

  hier wisselen wij af met routines en dat doen we door drie soorten er van te hebben en om de twee weken ruilen we er eentje om 😉 ideaal! verde heb je leuke en lekkere vooruitzichten in de planning staan 😀

  Beantwoorden

 6. Jouvence

  Heerlijk ergens gaan lunchen! Ik ben nog niet op een terras geweest helaas.

  Beantwoorden

 7. Deborah

  Fijn te lezen dat je het wandelen toch zo lang hebt vol kunnen houden. Erg knap!
  Ben benieuwd of je de 14 dagen ook nog eens gaat verbreken haha.
  Naast het werken, slapen eten en wandelen heb ik er ook nog mijn paardje bij. Dus eigenlijk ben ik iedere dag wel buiten. En ik kan je zeggen dat dit ook een hele fijne afleiding is geweest. Eigenlijk altijd een fijne afleiding maar met corona nog meer. Omdat ik toch iets anders te doen had. En wanneer het lekker weer is blijf ik gewoon nog wat langer plakken op stal 🙂
  Verder lees ik mij helemaal suf en probeer ik geregeld iets compleet nieuws uit. Via mijn werk kan ik diverse cursussen doen. Dus wanneer ik mij echt te pletter verveel log ik daar in en kijk ik of ik mij met iets compleet nieuws kan bezighouden.
  Hopelijk is het snel wat warmer zodat jullie ook weer eens kunnen blijven slapen in jullie huisje.

  Beantwoorden

 8. Tania

  Wat een prachtige plekken gaan jullie altijd wandelen. Wij hebben een apparaat aangeschaft zodat we indoor kunnen fietsen en met het slechte weer van de laatste tijd is dat wel handig

  Beantwoorden

 9. Melanie Hoogvliet

  Ik vind Limburg echt prachtig we zijn er al een aantal keer op vakantie gegaan en je hebt er echt prachtige plekken om te wandelen.

  Beantwoorden

 10. Gabrielle

  Heerlijk om te lezen, ik ben zelf dol op Zuid-Limburg, vorige week nog geweest. Alvast veel plezier!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nog tips dan?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.