Herberg De Bernadushoeve

We doen het: Vakantie in eigen land!

Nooit gedacht, maar het gaat toch gebeuren. Vakantie in eigen land! Wie mij dat twee jaar geleden had verteld, had ik voor gek verklaard. Zelfs nu ben ik nog niet helemaal aan het idee gewend, maar ja, nood breekt wet. Dus gaan we het meemaken, vakantie in Nederland. Benieuwd naar het hoe en wat hierachter? Ik vertel het je allemaal!

Waarom toch vakantie in eigen land?

Zuid Limburg
©Pixabay

Tja, één woord, namelijk corona. Vorig jaar boekten we op het allerlaatste moment nog een weekje Duitsland toen de lichten op groen gingen in juni. Nooit gedacht of verwacht dat we een jaar later nog steeds zo met corona te maken zouden hebben. Helaas is dat dus wel het geval en dat betekent dat we na lang wikken en wegen toch voor Nederland kiezen.

Over pak ‘em beet vijf weken hebben we vakantie en vooralsnog staan zowel België als Duitsland nog niet op groen. Of dat überhaupt gaat gebeuren? Ik heb werkelijk waar geen idee. Laat staan onder welke voorwaarden toeristen uit Nederland dan welkom zijn. Er is nog een hoop onzeker, dus kiezen we zelf voor een stukje zekerheid. Beiden hebben we dan nog niet onze vaccinaties, ook daar zijn we nog niet over uit, maar om steeds een test te moeten doen, ik zie dat niet zitten. Jij wel?

Mijn vakantie had ik al aangepast van drie naar twee weken vrij, maar ook twee weken thuis hangen zie ik totaal niet zitten. Na maanden van thuis of in de omgeving te wandelen, snak ik naar een andere omgeving. Dus ja, dan toch maar op vakantie in eigen land!

Waar gaan we op vakantie in Nederland?

Zuid Limburg
©Facebook Herberg De Bernardushoeve
Herberg De Bernadushoeve
©Facebook Herberg De Bernardushoeve

Dat was op zich geen lastige keuze, want alleen Zuid-Limburg kwam voor ons in aanmerking. Simpelweg omdat dat ons nog het meeste gevoel zal geven om in het buitenland te zijn.

Dus gingen we voortvarend op zoek naar een leuke accommodatie in Zuid-Limburg. Dat bleek uiteindelijk nog niet zo mee te vallen. Of vol of het sprak ons niet aan of gewoon te duur. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar een week in een huisje in juni voor meer dan € 600,= vinden wij aan de prijzige kant. Na lang zoeken, mailen en nog meer zoeken en mailen kregen we eindelijk een mailtje retour dat niet begon met ‘Helaas…’

Kortom, we gaan naar Herberg De Bernardushoeve in het Limburgse Heuvelland, een hoeve met negentien appartementen, maar ook met een restaurant. Plus afgaande op de recensies een terras met een prachtig uitzicht op de Limburgse heuvels. Zal mij dat dan een wow-momentje opleveren? Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd!

Wat willen we gaan doen in Limburg?

Mergellandroute
©ANWB

Natuurlijk gaan de wandelschoenen mee, dus mocht je nog tips hebben voor leuke wandelingen in de omgeving van Voerendaal, Gulpen of Epen dan hoor ik het graag!

Eén ding staat in ieder geval vast, het rijden van de Mergellandroute. Deze route van zo’n honderd kilometer door een glooiend heuvellandschap over bochtige weggetjes is echt iets voor ons. De route voert je verder langs diverse plaatsjes met zelfs vakwerkhuizen, dus dat wordt geheid een dag genieten én vast een lading foto’s. Zin in!

Verder hebben we ons er nog niet zo in verdiept en zien we ter plekke wel waar we zin in hebben. Wellicht een kasteel, misschien Maastricht of Valkenburg of misschien een grot. Veel zal ook afhangen van wat er mogelijk is.

Bekend met Zuid-Limburg? Wat moeten we dan echt gaan doen of gaan zien?

19 comments

  1. Wanda

   Het witte stadje! Daar zijn we drie of vier jaar geleden geweest, idd een heel mooi stadje, dus misschien gaan we wel weer terug.

   Beantwoorden

 1. Helena

  Altijd goed toch? Op ontdekkingsreis in eigen land… en Limburg is inderdaad prachtig 🙂
  Wens je nu alvast heel veel voorpret!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   We zijn nog nog nooit op vakantie in Nederland geweest, ben echt heel benieuwd. Zeker qua weer omdat je nu ook nog niet zoveel kunt vanwege alle restricties.

   Beantwoorden

 2. Linda

  Limburg is echt prachtig. Alleen al het heuvelachtige landschap voelt aan als buitenland, hihi. Heel veel plezier alvast! Fijn om naar uit te kijken 🙂

  Beantwoorden

 3. lindaschrijfthetop

  Ik ben nog niet heel veel in Limburg geweest, ik denk totaal 3 keer, maar het is prachtig. Vooral als je vanuit de stad geen heuvels gewend bent.

  Beantwoorden

 4. Irene

  Heel herkenbaar! Wij moeten er dit jaar ook voor het eerst aan geloven: op vakantie in Nederland. Limburg is heerlijk. Wil je een keer heerlijk kunt lunchen (of dineren) mét uitzicht dan moet je hier zijn: https://gerardushoeve.nl/

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Bedankt voor de tip!

   Beantwoorden

  2. Mandy

   Niet bekend daar maar ik snap je gevoel heel erg! Ik kom daar ook wel eens met de vrachtwagen en het is inderdaad net of je in het buitenland bent. Veel plezier met allee uitzoeken!

   Beantwoorden

 5. Saskia

  Heerlijk zeg! Wij gaan onze vakantie misschien omboeken, ook naar Nederland… Wat minder haken en ogen, ook wat betreft werk. Heel erg veel plezier alvast! Ben al járen niet in Limburg geweest maar kwam er als kind met mijn ouders vaak.

  Beantwoorden

 6. Felice Veenman

  Niets mis me tNederland! Als ik mijn Floris de Vijfde LAW loop verbaas ik mij keer op keer er over hoe mooi Nederland is. Je hebt vast veel plezier in Limburg! PS ik vind in Maastrich de MariaPlaats mooier dan het Vrijthof…

  Beantwoorden

 7. Elisabethsmagazine

  Vanuit Gulpen kan je de bronnenroute lopen. Prachtige route. Vanaf de St Bernardshoeve lopen ook een aantal route. Dat terras is echt schitterend. Die mergellandroute is ook fantastisch. In Gulpen kan je bij het zwembad parkeren en daar staat een routebord met diverse wandelingen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ooh, dank je voor de tips! Die bronnen route gaat zeker weten op mijn lijstje!

   Beantwoorden

 8. Mrs. T.

  Vorig jaar in Mechelen geweest. Prachtig. Echt een buitenlandgevoel daar.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dan zet ik Mechelen op mijn en lijstje!

   Beantwoorden

 9. Deborah

  Oh je gaat het daar echt naar je zin hebben. nu het weer nog even mee laten werken en je hebt een super vakantie. Leuke en vooral mooie omgeving. Vriendelijke mensen en er is heel wat te zien en te beleven. Wij zijn er al een aantal keer geweest. Sliepen in een kasteeltje en hingen de echte toerist uit. Ik wens je alvast veel plezier en ben heel benieuwd naar je foto’s en verhalen 🙂

  Beantwoorden

 10. Tessa

  In Nederland is zo veel moois te zien. Ik ging met mijn ouders nooit op vakantie naar het buitenland, we bleven altijd in Nederland

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Hebben wij ook jaren gedaan en later werd het Duitsland en Denemarken, maar ben heel benieuwd hoe het ons nu gaat bevallen.

   Beantwoorden

 11. Yova

  Vakantie in eigen land moet kunnen. Maar ik hoor veel mensen op vakantie gaan in buitenland. Waar het veilig is. Ik hou wel eigen land. Eigen land kunnen ook van plezier hebben. Jou foto’s heb je bewijs. Hoop mensen weten dan niet. Ga uit…. Goed nieuws dat ik woensdag prikje krijgt. Tweede prikje dan 4 weken later. Hoera…..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.