lente Veendam

Fotoserie: Lente in beeld

Lente, altijd één van mijn favoriete seizoenen van het jaar. Lente betekent voor mij dat de natuur weer tot bloei komt, dat we weer lekker veel buiten kunnen zijn, maar ook het pakken van het eerste terrasje van het jaar. Dat laatste is er nog niet van gekomen, maar dat zal vast binnenkort wel gaan gebeuren. Voor nu heb ik vooral van de lente genoten op die paar zonnige dagen die we tot nu toe hebben gehad. En ja, dat deed ik natuurlijk niet alleen, ook mijn camera was van de partij!

Bloesem in de lente

bloesem lente

Tot een paar jaar geleden nam ik de bloesem eigenlijk gewoon voor lief en besteedde ik er niet zoveel aandacht aan. Daar is inmiddels wel verandering in gekomen. Voor mij staat de bloesem nu garant voor de aftrap van de lente waardoor ik er nog meer van geniet.

Natuurlijk maak ik er ook de nodige foto’s van, maar ik blijf het wel een lastig onderwerp vinden om te fotograferen. Maar goed, oefening baart kunst, toch?

Volop bloeiende tulpenvelden

tulpenveld Dwingeloo Drenthe

tulpenveld Dwingeloo Drenthe

Ik heb altijd al een voorliefde voor tulpen gehad, maar tulpenvelden fotograferen zag ik als iets waarvoor je echt naar De Bollenstreek moest. Voor ons noorderlingen niet bepaald naast de deur, maar sinds een paar jaar is dat ook helemaal niet meer nodig.

Ook in het hoge noorden vind je volop tulpenvelden, zowel in de provincie Groningen als Drenthe. Het leuke is ook wel dat het er ieder jaar meer lijken te worden. Normaal ga ik altijd in mijn eigen provincie Groningen op pad, maar dit jaar reden we een heuse tulpenroute in Drenthe. Hier zagen we maar liefst acht tulpenvelden, okay, zeven dan in ons geval want we hebben er eentje gemist. Niet alles stond al volop in bloei, maar toch was het genieten geblazen!

Meer weten?

Lente in Veendam

lente Veendam

Ik plaats eigenlijk niet vaak foto’s van mijn eigen woonplaats op Instagram, laat staan op mijn site. Toch is het nu natuurlijk ook volop lente in Veendam.

Het grappige is dat de foto van de bloesem hierboven ook in Veendam is gemaakt, niet veel later was ik bij het Veenkoloniaal Museum waar elk jaar een veld staat met narcissen, maar inmiddels was de zon compleet verdwenen. En ja, nog een paar minuten later werd ik zeiknat, ook dat is dus lente in Nederland.

lente Veendam

lente Veendam

Een paar dagen later liep ik een ander rondje in Veendam en kwam ik langs dit plekje waar ik ook regelmatig foto’s maak. Wat mij betreft één van de mooiste plekjes in Veendam.

Veendam staat trouwens bekend om zijn fonteinen, we hebben er een stuk of vijf. Niet allemaal even mooi is mijn bescheiden opinie, maar zo omringd met narcissen oogt het toch best wel leuk.

De komende weken zal de lente ongetwijfeld echt gaan doorbreken en volgen er hopelijk nog een hoop foto’s. Waaronder ongetwijfeld ook een foto op een terrasje, nu al zin in!

Wat is voor jullie het ultieme lentegevoel?

9 comments

 1. Linda

  Ik kan zo genieten van alle lente foto’s, met prachtige bloesem en de bollen! Prachtig! ♥️

  Beantwoorden

 2. Deborah

  Het lentegevoel komt al helemaal naar boven drijven bij het kijken naar je foto’s. Wat een prachtige kleuren!!

  Beantwoorden

 3. Lodi

  De bloesem dat vind ik ook zo mooi en die eerste zonnestralen, narcissen, dat is echt lente voor mij. Prachtige foto’s heb je gemaakt.

  Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  heerlijk lente ! en wat een prachtige foto’s heb je gemaakt om dat gevoel te onderstrepen !

  Beantwoorden

 5. Jasmina

  Ik kan ook niet wachten! Wat een onwijze mooie foto’s…die lucht..echt zo helder

  Beantwoorden

 6. lindaschrijfthetop

  Ik word heel blij van de lente. Vooral van het eerste zonnestraaltje, dan ga ik huppelen als een lammetje.

  Beantwoorden

 7. Anette

  Het lente gevoel? Dan zeg ik ook de bloemen die weer ik in bloei staan en natuurlijk de zon die zich steeds meer laat zien. Ook het feit dat het langer licht is zorgt ervoor dat ik geniet van dit seizoen ?

  Beantwoorden

 8. Jouvence

  Ik vind de bloesems altijd zo mooi en dan samen met een heerlijk zonnetje.

  Beantwoorden

 9. Melanie Hoogvliet

  Heerlijk he de lente ik ben altijd gek op de tulpen velden op foto’s ik hoop er volgend jaar zelf eens foto’s te kunnen gaan maken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.