Dag April, Hallo Mei!

En zo zijn we ook alweer bij de laatste dag van april aangekomen. April deed wat dat betreft zijn naam eer aan, want deze maand deed echt wat ie wil! Mooie lentedagen, maar ook regenachtige dagen helaas. Het was ook de maand waarin we voor het eerst dit jaar, of beter gezegd, sinds vorig jaar september, een weekendje weg gingen. Fijn om even in een andere omgeving te zijn. Het was ook een maand met mooie wandelingen en leuke afspraken. Kijken jullie met mij mee terug op april?

Weekendje Veluwe

Elburg april

weekendje Veluwe april

April begon direct goed, want de Paasdagen brachten we door op de Veluwe. Eindelijk weer even weg, even wandelen in een andere omgeving. We waren er slechts twee dagen, maar het was voldoende om de accu weer even op te laden. We namen onder meer een kijkje in het prachtige vestingsstadje Elburg, waar ik direct verliefd op werd. Absoluut een stadje waar ik dolgraag nog een keertje naar toe zou willen.

Natuurlijk werd er ook gewandeld en wel in het natuurgebied De Dellen. Hier liepen we een gevarieerde wandeling door bos en over heide. En ja, meer tijd hadden we helaas niet, maar het was fijn om weer eens op de Veluwe te zijn, dat smaakte zeker naar meer!

Tulpenvelden in Drenthe

tulpenvelden april

April is vaak ook de maand dat ik op zoek ga naar tulpenvelden en daar hoef ik niet helemaal voor naar De Bollenstreek te rijden. De laatste jaren ga ik steevast in Groningen op zoek, maar dit jaar wilde ik dolgraag naar de tulpenvelden in Drenthe. Zeker toen ik een heuse tulpenroute ontdekte langs maar liefst acht tulpenvelden, was ik verkocht.

Helaas stond nog niet alles in bloei, maar toch, was het al genieten geblazen bij de velden die wel al in bloei stonden. Mocht je eens in alle rust willen genieten van bloeiende tulpenvelden, kom dan eens naar het noorden, want ook hier vind je steeds meer tulpenvelden!

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen

Wandelen in Odoorn april

Voor Project Wandelen was april een goede maand. Zo maakte ik acht dagen op rij een ommetje en versloeg ik mijn eigen record later met dertien dagen op rij! Inmiddels is deze reeks ten einde gekomen, maar ga ik zeker weer opnieuw een poging doen om meer dan dertien dagen op rij te wandelen.

Daarnaast had ik een wandeldate met vriendinnetje M. Met haar liep ik een wandel- en puzzeltocht in Odoorn, een erg leuke wandeling waarbij we natuurlijk ook veel lol hebben gehad. Het leuke was ook nog dat we van de dertien vragen maar eentje fout hadden!

Meerwijckbos april

Ook met mams ging ik weer aan de wandel en dit keer in het Meerwijckbos vlakbij onze camping. Een voor mij relatief onbekend gebied, maar waar we zeker nog wel een keertje gaan wandelen.

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in april?

 • de winst van Max Verstappen in Italië!
 • de bloesem kwam tot bloei!
 • ook in Veendam lenteachtige tafereeltjes, hoewel ik daarna wel zeiknat werd
 • we maakten ons vakantiehuisje schoon en genoten vervolgens van de zon
 • lente betekent ook genieten van asperges! We hebben ze nu één keer gehad, maar dat is vast niet voor het laatst deze lente!

Welke foto kreeg de meeste likes op Instagram?

De foto met de tulpen in reflectie kreeg in april de meeste likes en dat begrijp ik volledig! Ik zag dit soort foto’s al jaren voorbij komen, maar het was mij zelf nog nooit gelukt. Dit jaar was ik er op precies het juiste moment! Echt genieten dus!

Wat zijn onze plannen voor mei?

Echt veel plannen hebben we eigenlijk niet. Ik hoop vooral op mooie zonnige dagen zodat we lekker veel tijd kunnen doorbrengen bij ons vakantiehuisje. Lekker wandelen, fietsen én dan gezellig ergens op een terrasje neer ploffen. Nu al zin in!

Mei is natuurlijk ook dé maand met het lange Hemelvaartweekend! Maar liefst vijf dagen vrij, dus fingers cross dat we lekker naar ons huisje kunnen en misschien zelfs wel onze eerste bbq van dit jaar kunnen houden.

En ja, hopelijk komt er deze maand ook meer duidelijkheid over wat er nu mogelijk is op het gebied van vakanties. Kunnen we wel of niet naar de Belgische Ardennen? En zo ja, onder welke voorwaarden en zien we dat zitten? Of wijken we uit naar Plan B (Luxemburg of Frankrijk) of wellicht Plan C (thuis of in Nederland?).

Wat zijn jouw plannen voor mei?

13 comments

 1. Lodi

  Hier ook geen plannen voor mei, we zullen wel zien, ook wat het weer doet. Je ben t er lekker op uit geweest in April, fijn, wij wandelen ook veel, juist dat kunnen we nu doen.

  Beantwoorden

 2. Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh

  Wat een heerlijk blog artikel! Ik vind het altijd zo leuk om dit soort overzichten te vergelijken met voorgaande jaren. En wat fijn dat jullie zo genoten hebben van april! Op naar weer een heerlijke lente maand!

  Beantwoorden

 3. henk

  In juni gaan we op vakantie, dus in de vrije dagen die er in mei komen, gebruiken we lekker om wat te relaxen. Voor wat betreft het buitenland richt ik me nu maar op het najaar. Wie weet zit er dan toch nog een vakantie in de bergen in…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik hoop het ook hoor!

   Beantwoorden

 4. Caroline

  In mei hoop ik lekker in de tuin van de lentezon te kunnen genieten of ergens op het terras lekker lunchen. Zalig!

  Beantwoorden

 5. Felice Veenman

  wat pas jij mooi op de foto van de bollenvelden!
  Voor komende maand hebben wij nog niet zoveel plannen, iedereen – behalve ik – is jarig in mei…ik moet hard nadenken om iets leuks voor ze te verzinnen…

  Beantwoorden

 6. Sandra

  Wat een mooie foto van de tulpen.
  Ik kijk echt uit naar een weekendje weg en de asperges natuurlijk! Ze staan vanavond op het menu

  Beantwoorden

 7. lindaschrijfthetop

  Toevallig ben ik met pasen in Elburg geweest. Ik ben net bezig met een blog. Ik vond het zeer geslaagd.

  Beantwoorden

 8. Mandy

  Leuk he die tulpen! Ik wil jouw route ook nog gaan doen. Gek genoeg heb ik niet eens een echte selfie gemaakt bij de tulpen, wil ik ook nog doen! Hele mooie fotos allemaal

  Beantwoorden

 9. Yova

  Wij gaan niet op vakantie. Doe ik niet in deze tijd. Veel te gevaarlijk. Eerst moet ik prikje krijgen. Bollenvelden ziet daar mooi uit. Wij zijn ook geweest. Zie je bij ons. Maar er komen nog meer. Jullie hebben vermaakt zo uitje. Gezellig geweest voor jullie.Het is wel makkelijk dat jullie vakantie voor eigen hebt. Dan kunnen jullie vaak in de weekend er heen. Mooie foto’s. Fijne weekend.

  Beantwoorden

 10. Anvanassche

  Ik was in de paasvakantie ook graag naar NL gegaan. Maar COrona stak er een stokje voor. Hopelijk binnenkort….

  Beantwoorden

 11. Liesbethblogt

  Ik wist dus niet dat er bloemenvelden waren in Drenthe, helaas nog steeds te ver om even heen te rijden. Wel heerlijke foto’s zeg! En wat een mooie omgeving, de kerk vind ik ook bijzonder de foto ook mooi trouwens.

  Beantwoorden

 12. Melanie Hoogvliet

  Wauw dit ziet er echt uit als een heerlijke maand! Volgens mij heb je volop genoten in de prachtige natuur aan de foto’s te zien.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.