At the Moment #39: Spanje, coronavirus & Formule 1

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Na een heerlijk weekje vakantie stond de afgelopen week vooral in het teken van werken. Het proberen weg te werken van de achterstand, sowieso al aanwezig, maar door mijn vakantie natuurlijk nog wat meer opgelopen. Gelukkig heb ik de mogelijkheid om thuis te werken zodat ik iets heb kunnen inlopen.

Verder volg ik natuurlijk de berichtgeving over het Coronavirus. Aan één kant voelt het nog als een ver van mijn bed show terwijl het dat natuurlijk niet meer is. Ook in de provincie Groningen is het virus opgedoken, nadat het al eerder ook in Drenthe waar ik werkzaam ben, aanwezig is. Na de persconferentie van vandaag krijg ik er ook zelf meer mee te maken. Zo worden alle theaterbezoeken tot 1 april afgelast en dat betekent dat we 25 maart niet naar het toneelstuk De Aanslag zullen gaan. Jammer, maar een verstandige beslissing.

Volgen jullie het nieuws hierover ook continu? Ik check nu toch wat vaker de nieuwssites om te zien hoe het virus zich heeft ontwikkeld en wat er wereldwijd allemaal gebeurt op dit vlak. Hopelijk helpen de maatregelen en hoeven we niet net zoals in Italië alsnog compleet op slot. Het lijkt mij in ieder geval erg onwerkelijk om mee te moeten maken.

Waar geniet ik van?

Zoals jullie ongetwijfeld al hebben gelezen, zijn we net terug van een heerlijk zomers weekje aan de Costa Blanca in Spanje. Een weekje met alleen maar zon en dat in een super mooie omgeving. Pittoreske stadjes als Altea, Villajoyosa en Moraira, maar ook de kermis van Benidorm. Uitgebreide blogs volgen natuurlijk nog, maar mocht je toch alvast meer willen weten, check dan onderstaand artikel.

Waar ik ook blij van word, is dat het voorjaar zich toch alvast een beetje laat zien. De zon was in de afgelopen week al een paar keer van de partij, ook voor volgende week zien de voorspellingen er goed uit. Laten we in ieder geval hopen dat het ook uitkomt en dat we gewoon lekker van de zon kunnen gaan genieten en dat dit ervoor zal zorgen dat het coronavirus daardoor zich niet verder kan verspreiden.

Waar kijk ik naar uit?

Tja, al weken, zo niet maanden, staat de datum van 15 maart omsingeld op onze kalender. Dan zou namelijk het Formule 1 seizoen weer van start gaan met de GP van Australië, maar op het moment dat ik dit artikel typ, is het nog compleet onduidelijk of deze race wel door zal gaan. Sowieso zal het raar zijn om wel te gaan racen nu het team van McLaren zich vanwege een besmette medewerker heeft teruggetrokken.

Update: GP Australië afgelast

Waar kijk ik verder dan naar uit? Sowieso naar het weekend, waarin ik hopelijk weer de nodige stappen kan gaan zetten. De afgelopen week is dat er bij ingeschoten, maar dat hoop ik in het weekend weer goed te kunnen maken. Daarnaast hoop ik dat we volgende week weer verder kunnen gaan met het opknappen van ons vakantiehuisje.

Heeft het coronavirus invloed op jouw dagelijkse leven?

12 comments

 1. lodi

  Hier gaan vanavond een feest niet door en morgen zou ik naar Clouseau, maar dat is afgelast. Een man die thuis werkt en een zoon die thuis is omdat de juf ziek is. Verstandig. Veel binnen blijven en hopen dat we het snel de baas zijn.

  Beantwoorden

 2. Felice Veenman

  ik werk altijd al thuis…manlief heeft zijn kantoor hier beneden. vergadering gisteravond ging gewoon door, maar de ontbijtclub van manlief bleef lekker thuis.
  gewoon doen wat er van je gevraagd wordt en hopen dat het snel over is

  Beantwoorden

 3. rachel

  hier nog geen invloed op de lange rijen bij de supermarkt na dan. en oh ja onze ijshockey seizoen is gister beeindingd helaas

  Beantwoorden

 4. Joyce - SomedayTodayNL

  Ik ben leerkracht basisonderwijs, dus op dit moment heeft het wel heel invloed op mijn leven ja. Ik zit nu verplicht thuis, met een lichte verkoudheid. Het voelt zo gek! Want normaal gesproken zou je hiervoor echt niet thuisblijven en als leerkracht al helemaal niet. Ik ben benieuwd hoelang we het vol gaan houden op deze manier.

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns

  Sinds gisteren volg ik het nieuws ook wat intensiever. Het roept toch een gevoel van urgentie op nu…

  Beantwoorden

 6. Koen

  Ook hier (Mozambique) krijgt corona nu de volle aandacht. Ook voor ons persoonlijk want morgen halen we vrienden op (in Zuid Afrika) die ons komen bezoeken. Twee van hen hebben een Duits paspoort en volgens de laatste info moeten mensen die uit Duitsland komen 2 weken in quarantaine. In speciaal ingerichte centra of in huis-quarantaine. Dat zou dan ij ons thuis zijn. Zij zijn echter al drie weken in Zuid Afrika en komen dus NIET uit Duitsland. Ik ben benieuwd.
  Officieel heeft Mozambique nog geen besmettingen – ik betwijfel dat – alleen er wordt nauwelijks gecontroleerd wegens te weinig ervaring en test-middelen. In Zuid Afrika zijn er al wel mensen positief getest.
  Hamsteren gebeurt nog helemaal niet. Ik kocht vandaag (voor de zekerheid) 6 mond-maskertjes in de apotheek. Je weet maar nooit met het bezoek cq huis-quarantaine.
  Wordt vervolgd.

  Beantwoorden

 7. Janet

  Mijn plannen zijn zeker gewijzigd… Afgelopen week was ik niet fit dus ben ik thuisgebleven, ik werk in het onderwijs. Daarnaast had ik dit weekend een aantal feesten en afspraken en deze zijn ook afgelast. Ik denk dat het de komende weken alleen nog maar drastischer gaat worden met de maatregelen in Nederland.

  Beantwoorden

 8. Mrs. T.

  Ik schreef er gisteren een heel logje over, over corona. En ja, het houd me bezig, maar niet zozeer corona zelf, maar alles eromheen.

  Beantwoorden

 9. Alexandra

  Veel plannen worden door corona in de war gestuurd. Hoop dat het zonnetje nog een beetje gaat schijnen en het droog blijft, dan ga ik lekker aan de wandel.

  Beantwoorden

 10. Georgina Lifestyle

  Ik volg het nieuws wel en werk door het coronavirus veel thuis. Verder zijn de weekendplannen geannuleerd vanwege corona.

  Beantwoorden

 11. Saskia

  Ik volg alles wel en krijg veel mee door mijn werk… Helaas kan ik niet thuis werken; maar probeer wel zo veel mogelijk alle tips toe te passen. Vooral nu met een kleintje in huis. Die gaat dan ook voorlopig niet naar de opvang 🙂

  Beantwoorden

 12. Cynthia

  Leuk om te lezen. Hier volgen we ook het Corona nieuws. Best heftig allemaal hè?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.