Two bedrooms appartement Altea Costa Blanca

Wat heeft ons weekje Costa Blanca gekost?

Zelf vind ik het altijd wel leuk om te lezen wat anderen zoal uitgeven aan een vakantie. Gewoon grotendeels uit nieuwsgierigheid, maar ook om er achter te komen of ons uitgavenpatroon een beetje gemiddeld is of niet. Wat mij betreft zijn de kosten tijdens een vakantie onder te verdelen in een aantal categorieën, namelijk vervoer, verblijf en vermaak. Ook niet geheel onbelangrijk zijn de kosten voor eten natuurlijk en ook dat vertel ik je vandaag allemaal!

De kosten van ons weekje Costa Blanca

– Vervoer

Wij vlogen met Ryanair vanaf Eindhoven op Alicante en hebben onze tickets half januari geboekt. We twijfelden om slechts met handbagage te vliegen, maar kozen uiteindelijk er toch voor om één grote koffer mee te nemen. Daarnaast gingen we met onze eigen auto naar Eindhoven en moesten we deze een weekje stallen op een parkeerterrein nabij het vliegveld. Ik hou er persoonlijk niet van om mijn autosleutels af te geven, dus kozen wij voor parkeerterrein P5 op zo’n dikke vijf minuten lopen van de terminal.

huurauto Sunny Cars Costa Blanca

Aangezien wij graag ook ter plekke iets willen zien, huurden we bij Sunny Cars een auto voor de gehele week. Wij kozen in dit geval voor de goedkoopste auto aangezien we maar met zijn tweetjes waren. Net voor we gingen boeken, ontving ik een kortingskaart van 15%, altijd mooi meegenomen natuurlijk.

 • vliegtickets € 202,=
 • parkeren Eindhoven € 68,=
 • huurauto Fiat 500 € 128,=
 • Benzine huurauto € 60,=

Totale kosten vervoer: € 458,=

– Verblijf

Two bedrooms appartement Altea Costa Blanca

Wij boeken onze accommodaties eigenlijk altijd via Booking.com. Dit bevalt ons goed, vooral ook omdat je vaak tot een dag voor vertrek nog kosteloos kunt annuleren. Na lang zoeken vonden we uiteindelijk een 6-persoons appartement in Altea met zeezicht, gratis wifi en gratis parkeren. Een ruim opgezet appartement en voorzien van alle gemakken, maar waar we vooral genoten van het uitzicht.

 • appartement Altea € 289,=
 • schoonmaakkosten € 70,=
 • Elektriciteit € 10,=

Totale kosten verblijf: € 369,=

– Vermaak

Tabarca Costa Blanca Spanje

Fonts d'Algar

Kasteel van Guadalest

Op voorhand had ik via Booking.com al tickets besteld voor de overtocht met de watertaxi naar het voormalige pirateneiland Tabarca, vlak voor de kust van Alicante. Een uitstapje dat ik je absoluut kan aanraden. Datzelfde geldt voor een bezoek aan het watervallenpark Fonts d’Algar en het kasteel van Guadalest. Laatstgenoemde attracties liggen in het achterland van Benidorm en zijn met een huurauto prima te bereiken.

 • Boottocht naar Isla de Tabarca € 20,=
 • Entree Fonts d’Algar € 8,=
 • Entree kasteel Guadalest € 8,=

Totale kosten vermaak € 36,=.

– Overige kosten

Ik moet er wel bij zeggen, dat dit een ruwe inschatting is, omdat ik inmiddels niet alle onkosten meer helder op mijn netvlies heb. Zo hadden we ons bijvoorbeeld voorgenomen om deze vakantie toch wat meer zelf te gaan koken, maar in de praktijk kwam het erop neer dat we slechts één avond in ons appartement hebben gegeten, alle andere dagen zijn we lekker uit eten geweest.

Dit varieerde van een lekkere pizza bij Costa d’Altea tot paella met vis/vlees, tapas en een heuse 5-gangenproeverij bij Casa Felix in Altea. Dat laatste was in onze ogen echt een koopje, want voor 5-gangen culinair genieten met drankjes en koffie waren we € 71,= kwijt. Een soortgelijk iets in eigen land kost zo het dubbele. Daarnaast zaten we elke dag wel ergens op een terras voor een kop koffie, al dan niet met een broodje erbij. Natuurlijk deden we dagelijks ook nog wat boodschappen, grotendeels bestond dit uit een overheerlijke stokbrood met beleg.

Toeristisch of niet, we kochten zowel bij de watervallen als bij Guadalest de foto die van ons samen werd gemaakt. Niet dat ik er echt iets mee ga doen, maar ach, als niemand ze koopt, is het ook zonde toch? Verder kocht ik nog een kalender van Costa Blanca om me vervolgens in het vliegtuig af te vragen van welk jaar de kalender was. Inderdaad, van dit jaar… niet mijn bedoeling, maar goed, kwestie van even niet opletten.

 • boodschappen ± € 40,=
 • terrasjes, lunches en uit eten ± € 440,=
 • Foto’s € 10,=
 • Kalender € 6,=

Totale overige kosten € 496,=

Totale kosten weekje Costa Blanca

Alles opgeteld betekent dat wij voor ons weekje zon € 1.359,= hebben uitgegeven, zo’n € 679,50 per persoon dus. We hadden natuurlijk kunnen ‘besparen’ door niet elke dag uit eten te gaan en minder vaak op een terrasje neer te ploffen. Iedere keer nemen we ons dat ook voor, maar in de praktijk lukt dat vooralsnog niet echt. Aan de andere kant, het draagt ook voor ons bij aan onze vakantiebeleving.

Gaan jullie uit eten of koken jullie zelf tijdens de vakantie?

10 comments

 1. Falderie

  Op vakantie eten wij meestal ook buiten de deur. Vind die kosten best aanvaardbaar voor een heerlijke vakantie!

  Beantwoorden

 2. Jasmijn

  Bijzonder dat je apart voor de elektriciteit moest betalen, nog nooit mee gemaakt! Zo te horen was de vakantie lekker!

  Beantwoorden

 3. Lodi

  Wij koken vaak, nu zijn w ook met zijn vieren en meestal gaan we kamperen of in een huisje, da heb je ook niet altijd een restaurant in de buurt. Wat een heerlijk week hebben jullie gehad. De kosten van het appartement vallen me reuze mee.

  Beantwoorden

 4. Chloë

  Ooh door deze prachtige foto’s mis ik de zon nog meer!! Tijd voor droog weer en ??? ???

  Beantwoorden

 5. Joyce - SomedayTodayNL

  Toch loopt zo’n vakantie altijd snel op he! Maar dat hoort erbij vind ik, zonder uitstapjes en lekker eten is voor mij de vakantie niet compleet.

  Beantwoorden

 6. Skyblog

  Het valt allemee prijs ermee. Niet zo duur,. Je vergeet nog iets… zakgeld mee nemen. Auto huren is zeker leuk. Wij hebbeb geen rijbewijs. Eten is daar ook niet zo duur. Mooie omgeving is het daar. Ik zou ook best willen. Prachtig foto’s. Fijne dag. Groetjes J&F.

  Beantwoorden

 7. Maaike

  Afhankelijk van de bestemming koken wij ook af en toe zelf. Zeker als we in de zomer voor langere tijd weg gaan met de kinderen dan gaan we zeker niet iedere avond uit eten. Maar tijdens een stedentripje gaan we wel iedere avond uit eten.

  Beantwoorden

 8. Rory

  Hangt ervan af. Normaal gesproken liever uit eten, maar nu ons dochtertje boven de 5 jaar is moeten we in het hoogseizoen en is het allemaal zo goed als onbetaalbaar geworden. Dus gaan we – helaas – minder uit eten op vakantie en koken we vaker zelf. Pluspunt is dat we bijna altijd Oma en Opa meenemen en dat Opa dan regelmatig kookt (vindt hij niet erg. En wij ook niet 🙂

  Beantwoorden

 9. Melanie Hoogvliet

  Of wij uit eten gaan of zelf koken ligt ook aan de vakantie. Als we een midweekje in een huisje in eigen land gaan. Dan kook ik zo vaak mogelijk gewoon zelf in het huisje. Vaak boeken we dan wel een arragement waarmee je een keer een gourmett pakket en stel krijgt en een keer uit eten mag op het park. De andere drie dagen kook ik dan.

  Gaan we naar het buitenland dan kies ik er toch voor om lekker uit eten te gaan want zo’n vakantie maken we meestal maar 1x in de 5 jaar.

  Beantwoorden

 10. Georgina Lifestyle

  Op zich wel netjes wat jullie hebben uitgegeven. Op vakantie wil je toch niet echt op je geld letten. Het moet natuurlijk niet te gek worden, maar je wil wel lekker uit eten gaan en leuke dingen in. Dit calculeer je vantevoren ook in. Mooie foto’s trouwens!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.