Borgerswold Veendam

At the Moment #22: Gevangenis, Ennemaborgh & voorpret

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar geniet ik van?

Nou, ten eerste natuurlijk van het mooie weer! Eindelijk zon op de snufferd, eindelijk kan die winterjas uit en kan mijn kleedje weer worden opgeruimd. Datzelfde geldt voor al die heerlijke dikke vesten die mij de afgelopen maanden zo lekker warm hebben gehouden. Zon, mooie blauwe luchten en wolken, het doet me goed! Ik merk ook direct dat mijn accu weer wat voller wordt en dat ik zin heb om naar buiten te gaan!

Waar kijk ik naar uit?

Naar meerdere dingen eigenlijk. Zo ga ik aankomende zaterdag met mijn moeder de Knapzakroute wandelen in Orvelte. Heel veel zin in! Normaal beperken we ons altijd tot het dorpje zelf, dus ik ben benieuwd naar de rest van de omgeving. Het leuke hieraan is, dat we niet alleen gaan wandelen maar dat we ook gaan lunchen. Bij De Leukste Deal kocht ik namelijk zo’n speciale wandel- en lunch-arrangement dus heerlijk vooruitzicht toch?

Orvelte

Verder ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar welk Fletcher-Hotel we volgende week gaan! Het gaat weliswaar maar om 1 nachtje maar ik hoop echt we de in de buurt van De Keukenhof zitten zodat we dat mooi kunnen combineren. Hopelijk houdt het mooie weer nog even aan! En ja, in het verlengde daarvan, het is natuurlijk weer de tijd van het jaar om te genieten van de prachtigste tulpenvelden! Hopelijk kan ik ook dit jaar weer een paar mooie foto’s daarvan maken!

En ja, onze zomervakantie komt natuurlijk ook al rap dichterbij. Nog 7 weken en dan gaan we op verkenning naar een geheel onbekende streek voor ons in Frankrijk en gaan we terug naar ons geliefde Oostenrijk!

Op wat voor leuks kijk ik terug?

Eh, eens even zien… wat heb ik zoal gedaan in de weekenden? Nou, we hebben opnieuw weer heerlijk gewandeld. Zowel in het natuurgebied Borgerswold in Veendam als bij de Ennemaborgh in Midwolda. Ook onze eerste fietstochtje hebben we er inmiddels opzitten. We gingen namelijk op de fiets naar Midwolde (40 km jaja) en daar vervolgens nog een rondje gewandeld van 5 km. Onze eigen mini triatlon dus.

Borgerswold Veendam

Ennemaborgh Midwolda

Verder ben ik dankzij de AH-zegelacties eindelijk eens in het Gevangenismuseum in Veenhuizen geweest. Heel bijzonder om eens een kijkje te nemen in een gevangenis, dan besef je je toch wel hoe belangrijk vrijheid is.

Gevangenismuseum Veenhuizen

En sloten we ons theaterseizoen af met de hilarische musical The Full Monty. Mocht deze nog bij je in de buurt komen, ga heen! Je hebt dan geheid een topavond!

Welk boek ligt er momenteel op mijn nachtkastje?

Boek 7 was Ben zo terug van Mary Kubica, daarna volgde boek 8 Kleine Zus en inmiddels ligt boek 9 dus op mijn nachtkastje! Dat is Het labyrint der geesten van Carlos Ruiz Zafon. Deel vier alweer van deze geweldige serie. Wel dikke pillen trouwens maar door zijn boeiende schrijfstijl leest het lekker vlot.

Bij welk nummer gaat de radio wat harder?

Ja, deze keer hoefde ik de artiest niet op te zoeken want deze heb ik al een tijdje op de radar. Niet alleen vanwege zijn stem maar ook vanwege zijn looks. Heerlijk fout eigenlijk maar goed, de man heeft me toch een strot. Dit jaar doet hij opnieuw een poging op het Songfestival en geen idee of hij met dit nummer kan winnen. Ik vind het in ieder geval wel een top nummer!

En hoe is het met jou?

13 comments

 1. Tania

  Wat heb jij leuke vooruitzichten seg qua vakanties. Ik wil ook graag eens naar Keukenhof gaan

  Beantwoorden

 2. Bianca

  Heel mooie foto’s en die musical lijkt me wel wat 🙂

  Beantwoorden

 3. Eva

  Mooie foto’s! Het lijkt me heel bijzonder om eens in een gevangenis te kijken!

  Beantwoorden

 4. Anne - Ditisanne.nl

  Ziet er allemaal leuk uit! En inderdaad heerlijk dat het zonnetje weer schijnt… Al lig ik vandaag met griep in bed, het doet toch wel fijn aan!

  Beantwoorden

 5. Frederique

  Ja hier ook, ik laad helemaal op van dit weer. Bijzonder hoor in een gevangenis kijken. Je hebt ook oude gevangenissen waar ze nu hotels van gemaakt hebben, dan slaap je in een gevangenis. Ik zou het zelf niet fijn vinden maar het is natuurlijk wel interessant.

  Beantwoorden

 6. Amelie

  Die zon doet deugd he?! En wat een mooi natuurgebied in Veendam

  Beantwoorden

 7. Saskia

  Benieuwd welke bestemming het gaat worden in Frankrijk. en Oostenrijk, Super!! Misschien dat wij ook nog een klein bezoekje Oostenrijk doen. Weet het nog niet zeker. zal vreemd zijn om daar zonder motor te zijn, dus moet even goed bedenken wat we daar dan kunnen gaan doen…

  en die zon he, ik geniet er ook zo van!!

  Beantwoorden

 8. THe lemon kitchen

  Leuk om naar uit te kijken!! En lijkt mij ook interessant

  Beantwoorden

 9. Kool Family

  Ik geniet ook van het mooie weer! Dagen zoals nu mogen eeuwig blijven duren wat mij betreft.

  Beantwoorden

 10. Bryan

  Met dat weer is alles toch gelijk leuker en mooier he! Veel plezier nog!

  Beantwoorden

 11. Nicole Orriëns

  Alleen de naam van de route vind ik al leuk: knapzakroute. Krijg je dan ook echt een knapzak mee?

  Beantwoorden

 12. Morgaine

  Ohhhh Orvelte! 1997 voor het laatst dat ik daar ben geweest en ja ik wil graag nog eens terug, die kans zit er nu wat sneller in samen met Pitcher, binnenkort maar eens plannen om erheen te gaan weer… zal ook best emotioneel worden dan voor mij, laatste keer dat ik met mijn opa op vakantie was, daarna zou hij ons onverwachts verlaten… maar daarom juist…

  X

  Beantwoorden

 13. Sabine

  Binnenkort weer Boer Zoekt Vrouw! Op 13 mei de voorstelronde, en dan weer heel lang wachten. Daar ga ik dus naar kijken haha 😀 Best tof nummer die van Waylon. Ben benieuwd of hij het nu wel gaat redden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.