Elzas Frankrijk

Travel 2018: In de zomer gaan we naar….

Frankrijk en Oostenrijk! Ja ja, we keren terug naar twee oude bekenden maar dan wel met een geheel nieuwe bestemming voor ons in Frankrijk. Na een jaartje geen Oostenrijk moest het er eigenlijk wel weer eens van komen en dat gebeurt nu dus ook. Met nog 8 weken werken voor de boeg kan de voorpret beginnen!

Vandaag vertel ik je dan ook alles over onze nieuwste plannen. Of eigenlijk, alles is inmiddels geboekt en bevestigd dus nu alleen nog even die 8 weken zien door te komen!

Frankrijk & Oostenrijk, hoe zo dat?

Nou, eigenlijk stond Frankrijk al vrij vroeg wel vast. Beiden vinden we het een super mooi land waar we inmiddels meerdere keren zijn geweest. Zo waren we al in de Alpen, de Provence, Cote d’Azur en in Normandië. Stuk voor stuk prachtige regio’s die ieder op hun eigen manier uniek zijn.

Normandië in 2015 was onze laatste keer in Frankrijk dus eigenlijk wilden we gewoon wel weer die kant op. Natuurlijk dan wel naar een nieuwe bestemming want zo vaak komt het niet voor dat we naar dezelfde bestemming terug gaan, ondanks dat we dat vaak na afloop van zo’n vakantie wel roepen.

Mont Saint Michel Frankrijk

En ja, Oostenrijk… ik riep natuurlijk altijd dat een jaar geen Oostenrijk gewoon niet kan. Nou, vorig jaar zijn we dus niet geweest en allebei vonden we dat ergens wel een gemis. Toch was het niet onze bedoeling om in onze zomervakantie naar Oostenrijk te gaan maar toen we onze plek in Frankrijk hadden bepaald, kwam Oostenrijk toch weer in beeld!

Welke streek gaan we ontdekken in Frankrijk?

Elzas Frankrijk
bron: Pixabay

Onze keuze viel al vrij snel op de Elzas, een streek in het noordoosten van Frankrijk op de grens met Duitsland. Mooie natuur, prachtige stadjes als Colmar en Mulhouse maar ook bergen in het dichtbij gelegen Vogezen. Kortom, een streek die op papier echt iets voor ons is.

De komende weken ga ik mij natuurlijk uitgebreid in deze regio verdiepen maar als je nog tips hebt wat we echt in de Elzas moeten gaan zien of doen, dan hoor ik het graag van je!

En dan dus van Frankrijk naar Oostenrijk?

Yep! Echt zin in, ook al is het slechts voor vier dagen. Een beetje Oostenrijk is beter dan helemaal geen Oostenrijk, ja toch? Vanuit de Elzas is het namelijk maar zo’n 300 km naar Vorarlberg en laat dat nu net onze favoriete streek in Oostenrijk zijn. Dus ja, toen we dat eenmaal in de gaten hadden, was de keuze niet zo moeilijk.

We plakken na onze tien dagen in de Elzas er dus nog vier dagen in Vorarlberg aan vast! Een bekende streek maar de laatste keer dat we er langer dan een dag waren is alweer 5 jaar geleden! Hoogste tijd dus om weer eens die kant op te gaan zodat we eindelijk eens naar de Lünersee kunnen in het voorjaar nadat we er twee keer in het najaar zijn geweest.

Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

Waar gaat jouw zomervakantie naar toe? Enne, als je nog tips hebt voor de Elzas, let me know!

 

28 comments

 1. Yova

  Wij gaan dagjes eruit in Nederland. Leuk dat je naar Frankrijk en Oostenrijk toe gaat. Derde foto ziet echt heel blauwe meer uit? Wauw wat is daar mooi. Elza’s zijn wij nooit geweest. Helaas kan ik geen tips geven.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dagjes uit in Nederland is ook altijd erg leuk, ik geniet in ieder geval altijd van jullie prachtige foto’s en artikelen!

   Beantwoorden

 2. Jitske

  Wat zijn er toch veel plekken op de wereld die het bezichtigen waard zijn! Ik zou niet zo snel naar Oostenrijk gaan maar als ik jouw foto’s zie weet ik eigenlijk niet zo goed waarom. Dat meer ziet er zo fantastisch mooi uit, zo blauw! Grappig trouwens dat je ook uit Groningen (provincie) komt. Ik woon zelf in Groningen stad. Leuk!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Geen fan van Oostenrijk? Of juist niet als zomerbestemming? Ook een Grunniger dus! Leuk!

   Beantwoorden

 3. Luc van de Wiel

  Wow, Frankrijk én Oostenrijk… the best of both worlds! 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zo zien wij dat inderdaad!

   Beantwoorden

 4. Sheila

  Heel mooi. Europa heeft zoveel te bieden! Wij hebben onze lente/zomervakantie tijdens de herfst/winter hier. Dan gaan we namelijk een paar maanden door Nieuw Zeeland backpacken. Maar van de zomer zullen we er zeker veel op uit gaan.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ook een heerlijk vooruitzicht!

   Beantwoorden

 5. Rory

  Leuk! Ik hoorde al eerder van een vriendin dat Oostenrijk in de zomer juist heel leuk is. Mijn man ging een aantal jaar achter elkaar met zijn vader op wintersport in Oostenrijk (ik ga nooit mee, want wintersport is niet mijn ding) en zelf ben ik een keertje of vier in Wenen geweest (prachtige stad). Een zomervakantie zou ik ook heel leuk vinden!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oostenrijk is echt een aanrader in de zomerperiode, dan ziet alles er zo sprookjesachtig uit met die groene alpenweides en koeien. Ja, ik ben echt fan haha…

   Beantwoorden

 6. Janet | thatonetime

  Wat leuk. Dat wordt vast genieten. Tips voor je heb ik niet echt maar ik zal je belevenissen volgen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk, er volgens tzt genoeg artikelen gok ik zo!

   Beantwoorden

 7. Helene

  Hoi daar was ik weer. Ik had je een adres gegeven in Ribeauvillé en zag later dat ze ook op booking.com staan met meer foto’s en info. De eigenaar is zeer sympatique en spreek Engels.
  Ik was verbaasd over de aardige mensen en de prachtige omgeving. Ik ben benieuwd.

  Beantwoorden

 8. nicole

  Dat ziet er leuk uit. En fijn dat je vanaf nu al van de voorpret kunt genieten!

  Beantwoorden

 9. THe lemon kitchen

  Wow! Lunersee ziet er echt bijzonder mooi uit! Bedankt voor de tip

  Beantwoorden

 10. Peggy

  Gaaf land! Mooie foto’s! Wij gaan niet van de zomervakantie maar een paar maanden later, naar Japan :). Zin in!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh Japan, dat is een bijzondere bestemming! Toevallig hadden we het daar vanochtend nog over, dat het ons ook wel eens leuk lijkt om echt out of our box te gaan en richting zo’n land te gaan.

   Beantwoorden

 11. Anette

  Altijd leuk als de voorpret kan beginnen ? En dan ook nog twee bestemmingen in t vooruitzicht! Goed geregeld Wan:-)
  Wij gaan over 6 weken naar Mlini- Dubrovnik, zin in! En dan hebben we in de planning een uitstap te maken naar Montenegro en/of Bosnië Herzegovina

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ook een heerlijk vooruitzicht hoor! Wij willen ook absoluut nog eens die kant op, ik hou het zeker in gedachten voor volgend jaar!

   Beantwoorden

 12. Saskia

  Wat een super fijn vooruitzicht zeg! Ik kan al uitkijken naar onze trip in Juni, richting Oostenrijk. Zo benieuwd! In de zomer moeten we nog kijken of we wel of niet weggaan. Ligt ook een beetje aan de plannen in/om ons huis 🙂

  Beantwoorden

 13. Gabrielle

  Gaaf, het klinkt als een mooie zomer! Ik heb helaas geen tips maar ik hoor veel positieve verhalen over Elzas.

  Beantwoorden

 14. Anne - Travelgoodies.nl

  Wat een gave foto! Geniet van de voorpret x

  Beantwoorden

 15. Sabine

  Leuk joh! Genieten wordt dat! Oostenrijk wil ik ook wel weer eens heen 😀

  Beantwoorden

  1. Wanda

   T.z.t. laat ik je wel meegenieten van mijn tripje door Oostenrijk, okay?

   Beantwoorden

 16. sammie

  Heerlijk die vakantie plannen! Wij gaan dit jaar niet op vakantie, moeten een tuin aanpakken 🙂 dus ik ga lekker met jouw foto’s mee kijken voor een vakantie gevoel 🙂

  Beantwoorden

 17. Morgaine

  Ik ben benieuwd waar jullie mee terug gaan komen, zelf nog steeds niets gepland en ik denk dat mijn kleinzoon mijn bestemming vooral zal zijn 😉 And i am loving it!

  X

  Beantwoorden

 18. Marcella

  Wat een fijne plannen! Beide gebieden zijn volgens mij ook echt wat voor ons, heerlijke natuur! Ik kijk dus al uit naar je foto’s en verhalen!! Je hebt intussen minder dan 8 weken af te tellen! 😉

  Beantwoorden

 19. Leen

  Wij gaan in augustus misschien naar de Vogezen als ’trainingskamp’ voor Nepal in het najaar, dus ja wel dicht bij de Elzas! Ben er nog nooit geweest dus heel benieuwd 🙂 En o Oostenrijk, ik hoop volgend jaar terug naar de Alpen te kunnen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.