badeendjes Zweden

7x Typische vakantieclichés

Hej Hej! Oftewel, hallo lieve lezers! We zijn inmiddels weer terug uit Zweden en mijn laatste vakantiedag is helaas alweer aangebroken. Morgen is het weer back to work en life as usual. Altijd een momentje waar ik bepaald niet naar uit kijk. Hoogste tijd dus om af te rekenen met een aantal van die typische vakantieclichés waar iedereen altijd wel een opmerking over ‘moet’ maken!

1. Oh, je bent niet echt bruin geworden, geen goed weer gehad zeker?

Nou, ik lag bepaald niet 14 dagen onder de Spaanse zon te bakken. Ik zat in Zweden en het weer was inderdaad nogal wisselvallig. Zon, regen, miezerige motregen, bewolkt en zon wisselen elkaar voornamelijk af. Over het algemeen genomen mogen we nog niet eens echt klagen want we hebben in totaal 2 echte regendagen gehad en verder was het of het grootste deel van de dag droog en zonnig/bewolkt of her en der een keer wat miezerig. Maar nee, echt bruin ben ik niet geworden.

Zweden

2. Het Zweedse eten beviel je zeker wel, je bent wat aangekomen…

Klopt inderdaad! Helaas waren de weegschaal en ik gisterochtend niet bepaald vriendjes maar terrasjes inclusief lekker broodje of een lekker gebakje horen voor mij nu eenmaal bij de vakantie. Normaal is dat dan niet zo’n probleem maar dit jaar hebben we verrassend weinig gelopen, dus vandaar dat mijn spijkerbroeken nu inderdaad wat strakker zitten!

zweden

3. Nou, ook direct maar zo’n typisch rood houten Zweeds huisje gekocht?

Nou nee, hoewel ik zo’n huisje wel zou willen hoor! Maar Zweden is mij te ver rijden om er een vakantiehuis te kopen en om er definitief te gaan wonen, is het mij te rustig. Dus nee, we hadden al geen plannen in die richting en dat is dus ook niet veranderd.

Zweden

4. Waren die Zweedse mokkels ook nog wat of viel dat een beetje tegen?

Tja, eigenlijk zou vriendlief deze vraag natuurlijk het beste kunnen beantwoorden maar gezien de reacties van collega’s, vrienden en familie op onderstaande foto zou ik zeggen dat er inderdaad wel mooie exemplaren rondlopen in Zweden!

Zweden

5. Jouw kennende heb je zeker wel meer dan 1000 foto’s gemaakt?

Nou, nee, dus. Ik geloof dat de teller uiteindelijk op zo’n dikke 600 is blijven steken en ja, dat klinkt misschien veel maar geloof mij, voor mij is het echt heel erg weinig! Al die meren zijn alleen maar leuk om te fotograferen als je er a) bij kunt komen en b) als de zon er mooi op schijnt, want anders is het gewoon een plas met water en bomen er om heen. Tel daar ook nog eens bij op dat er weinig plekken waren waar je echt van het uitzicht kon genieten, dus vandaar dat het er maar zo weinig zijn geworden.

Aboda Klint Zweden

6. Dus nu moet je er weer een jaartje tegenaan!

Nou, gelukkig niet! Eind augustus staat er een lang weekendje formule 1 in België op de planning, eind september nog een weekje Tirol met mijn ouders en in december nog een heuse mini kerstcruise met R&D, dus nee, ik ga echt niet een jaartje alleen maar werken. Moet er niet aandenken…

Formule 1 Spa België

7. Nou, na 3,5 week vrij ben je zeker wel blij dat je weer aan de slag mag?

Zeg, wil jij serieus beweren dat je na afloop van je vakantie blij bent dat je weer aan het werk mag? Kom op zeg, we werken toch eigenlijk allemaal gewoon voor de centen én omdat het gewoon dus moet? Ik bedoel, ik kan mijn tijd echt vele malen leuker besteden maar goed, onze uitstapjes moeten nu ook eenmaal betaald worden, maar als ik op een andere manier mijn geld kon verdienen dan zou ik echt niet dik 8 uur achter een pc in een duf kantoorpand gaan kruipen. Dus nee, blij om weer te gaan werken ben ik zeker niet, zin heb ik ook totaal niet en ik kijk inderdaad alweer reikhalzend uit naar het weekend! Nog maar 4 dagen!

Elandenpark Nybro Zweden

Zo, verder nog vragen? wink

24 comments

 1. Conny

  Nou, welkom terug zou ik zeggen! Ja, als je in Zweden op vakantie gaat, moet je ervan uitgaan dat je wisselvallig weer hebt. Anders moet je de andere kant op. Zweden vind ik zelf echt super en ik zou er héél graag willen wonen. Er wonen veel Nederlanders en ik vind de huisjes ook erg charmant.
  En aankomen, tja, als ik dat bord zie kan ik me dat voorstellen. Als het maar lekker was!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je wel! En ja, van dat weer gingen we ook van uit hoor! Was ook geen probleem. Okay, als het om 16.00 uur nog regent, dan ben je er wel klaar mee maar ondanks dat is het ons allemaal 100% meegevallen.
   Wat het land zelf betreft… het was voor mij best wel een beetje confronterend dat ik niet dat WOW gevoel had. Ik ging er echt van uit dat het mijn land zou zijn, maar dat bleek dus niet helemaal zo te zijn helaas. De rust en de huisjes zijn super maar er is voor mij echt te weinig te doen.

   Beantwoorden

 2. Saar

  Hahaha leuk blogje!
  Welkom terug en gelukkig was je vakantie niet zo cliche als al die opmerkingen!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nee, onze vakantie was zeker niet cliché maar dat kwam natuurlijk ook al door de bestemming!

   Beantwoorden

 3. Morgaine

  Nou nee, en vragen die ik niet zou stellen in elk geval, behalve HOE WAS HET, whahahaha

  En dat vertel je zelf al dus die vraag hoef ik niet eens te stellen zelfs, en maar 600 foto’s, je hebt ook wel gelijk met al die meren en zo… gek is dat, dat je de ene dag ergens wel 1000 foto’s kunt trekken of die 600 alleen al.. en dagen niet zelfs. 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Als de zon schijnt en de wolken spiegelen zo mooi in het water dan kun je wel blijven fotograferen maar anders is het in mijn beleving echt een bak met donker water met wat bomen en dan leeft het voor mij een stuk minder. Dan maak ik gewoon 1 foto en dan vind ik het wel prima.
   Met bossen net zo… ik ben meer een liefhebber van vergezichten zodat je ook echt het landschap ziet. Alleen maar bomen, dat zegt me dan niet zoveel.

   Beantwoorden

 4. Misssexandthecity

  Blij om gaan te werken, sommige mensen snap ik toch niet :-). Zweden het staat ook nog op mijn lijst, jammer dat jouw verwachtingen niet echt werden ingelost,…en vakantie is inderdaad genieten, de rest van het jaar is het al genoeg moetjes

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nee, als mijn werk nu bestond uit een combi van lekker lezen, lekker bloggen, lekker fotograferen, lekker genieten op een terrasje, dan was het heel wat anders!

   Beantwoorden

 5. LJ

  Vreselijk die vragen! Alsof je goed weer moet hebben om de vakantie geslaagd te maken 🙂 En hoe meer verlof/hoe minder werken, hoe beter… Gelukkig komt het weekend eraan, haha!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het weer is echt voor veel mensen zo’n hot item. Natuurlijk heb ik ook graag mooi weer maar ik laat me door het slechte weer niet meer van de wijs brengen en doe alsnog gewoon de dingen die ik wil doen of zien.

   Beantwoorden

 6. sammie

  Grappig is dat, dat mensen altijd verwachten dat je bruin bent als je terug komt van vakantie. Ongeacht waar je geweest bent 🙂

  Beantwoorden

 7. Sanne

  Ik moest er wel een klein beetje bij lachen. Welkom terug. Je hebt toch mooie foto’s gemaakt ondanks het regen weer. Hier hebben we ook regen gehad.

  Beantwoorden

 8. Sas

  Oh haha wat een leuk artikeltje is dit.. Ik zat hevig bij heel wat punten te knikken. Voor puntje 1… M. wordt altijd poepie bruin, zelfs al in Nederland. Ik kan zitten wat ik wil maar bruin word ik niet echt… Ohhhh is hij alleen op vakantie geweest? krijg je dan als vraag haha.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat hebben mijn ouders altijd! Mijn vader is zowat een neger en mams nog een stuk witter.

   Beantwoorden

 9. Sabine

  Hihi leuk artikel 🙂 Ik had destijds echt 4 weken Zweden/Noorwegen alleen maar mooi weer, 30 graden zelfs. Bizar mooie zomer was dat. 600 foto’s is inderdaad niet zoveel. Dat maak ik hier in een weekendje weg haha 🙂 Ben wel benieuwd naar je verhalen!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   600 foto’s in een weekendje weg? Da’s best veel joh! Laatst in Wismar, was 5 dagen, had ik wel een dikke 500 dus ja, in een mooi omgeving lukt het prima.

   Beantwoorden

 10. Ferry & Jacqueline

  Welkom terug. Wat gauw. Gaat de tijd toch vreselijk hard. Zo om. In zweden is echt schitterend mooie land om te wonen. Ik hou van natuur omheen. Dat is zeker balen dat af en toe regen kreeg. Het is geen Spanje daar. Leuke foto van nummer 1. Ach je bent beetje aangekomen. Moet kunnen als je op vakantie bent geweest. Thuis kun je weer beetje afvallen. Eten ziet goed uit Wanda. Wat veel. Ik moest wel lachen om Zweedse mokkels. Pfff… wat veel foto’s gemaakt. Je bent de hele zomer en winter zoet mee oom te laten zien. Doen wij ook zoveel foto’s maken. Morgen middag hebben wij vakantie. Wij gaan gewoon af en toe dagjes eruit. Alleen weer werkt niet mee. Je hebt wel weer leuke vooruitzichten naar Tirol te gaan. Wat leuk. De laatste foto is echt schattig om te zien. Wat mooi.
  Aan de slag weer beginnen. Dan je moet weer jaartje wachten. Ik moet wel zeggen dat tijd zo hard gaat. Pfff…

  Beantwoorden

 11. Northflix

  Hahaha. Leuk om te lezen!
  Weet je wat ik ook zo vreselijk vind?
  Op vakantie naar de zon gaan en dan al die Nederlanders te mopperen en zeuren “Wat is het warm, hè?!”.
  En dat over aankomen…
  Ik heb een hele botte, oer Friese tante… Ik heb al eens over haar geblogd. Ooit kwam ze hier binnen met een verjaardag en toen zei ze tegen mijn broer “Sjost d’r best uut!”… Mijn broer had zoiets van “Dankjewel!”… Toen zei ze in het Fries “Je nieuwe vriendin kan zeker goed eten koken?”… Mest bêst bedoelde ze dus op zijn Fries te dik.

  Lekker dat je nog wat tripjes in het vooruitzicht hebt!

  Beantwoorden

 12. ~ Inge ~

  Hahaha! Nou, ik hoef je in elk geval niks meer te vragen! Even terug gekeken naar wat foto’s, en uiteraard heb ik op FB ook veel voorbij zien komen…ik heb besloten dat ik ook naar Scandinavië wil! Nu nog manlief zover zien te krijgen, hahaha! Je hebt heerlijk genoten en daar gaat het om. Bruin worden doe je maar van de Nederlandse zon, en afvallen komt ook wel weer: gewoonweg nagenieten!!

  Beantwoorden

 13. Deborah

  Welkom terug.
  Een heerlijke vakantie gehad. Enne je collega’s kun je mooi dit stukje onder de neus duwen haha.
  Werkse he!!

  Beantwoorden

 14. Gerda Esser

  Hallo Wanda
  welkom thuis
  wat zijn die drie enhalf weken snel om gegaan
  Leuk logje weer , en de foto’s zijn ook weer heel mooi
  Ik wens jou alvast een heel ijn weekend

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 15. Stéphanie

  Wat heb ik gelachen om dit artikel! Mensen verwachten inderdaad dat je hele vakantie ligt te bakken in de zon. Alsof dat de enige manier is om vakantie te vieren. Laat ik nu juist nooit kiezen voor zo’n vakantie 😉 Je hebt wel gelijk wat betreft de meren, de omstandigheden moeten wel goed zijn om ze mooi te kunnen fotograferen.. 600 foto’s is best weinig maar gezien de “omstandigheden” ook begrijpelijk. Ik zag in ieder geval al een aantal prachtige foto’s van meren voorbij komen, ze zijn er dus wel! En ja, wie er is nou blij om weer te gaan werken, tenzij je werk je passie is..

  Beantwoorden

 16. Flavie

  Hahahaha… zo fijn om te lezen 🙂
  En hier zitten de broeken ook net iets strakker 😉

  Beantwoorden

 17. Marcella

  Haha, geinig artikel! Vooral die laatste, dat je alweer uit keek naar het weekend. Herkenbaar hoor! 😉 Ben wel erg benieuwd naar Zweden, ga er graag eens rondreizen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.