Kalmar Zweden badeendjes

Dag Juni, hallo Juli!

En met een snik neem ik afscheid van mijn favoriete maand van het jaar! Juni, wat was je weer heerlijk en wat heb ik weer van je genoten! Hopelijk wordt ook juli net zo’n leuke maand!

Wat verscheen er zoal op mijn Blog?

In juni moesten jullie het doen met slechts 13 artikelen. Shame on me maar ik had natuurlijk een goede reden. Het grootste deel was ik met vakantie en hoewel ik wel wat artikelen klaar had gezet, is het natuurlijk minder als anders. In juni schreef ik vooral over onze plannen voor Zweden, zowel in Smäland als in Värmland. Of we dit ook allemaal hebben gedaan, laat ik jullie natuurlijk nog weten! Ook ging ik voor het eerst shoppen bij de Primark en deelde ik mijn ervaring hierover. Ook deelde ik mijn frustraties over het gebrek aan motivatie om te gaan sporten en deelde ik nog een leuke tip om in Drenthe te gaan doen, namelijk het museumdorp Orvelte. Weer een gevarieerd leesaanbod, toch?

Mijn meest gelikete foto op Instagram

Omaha Beach

Bovenstaande foto leverde in juni de meeste likes op (114) en maakte ik vorig jaar in juni tijdens onze vakantie in Normandië. Het betreft hier het monument Les Braves dat als eerbetoon aan de geallieerden die hier op Omaha Beach aan land zijn gekomen, is neergezet. Het strand zelf is bij wijze van spreken als elk ander strand maar dit monument maakt het wel de moeite waard om er even te stoppen en stil te staan bij de strijd die hier heeft plaatsgevonden.

Hoe staat het met mijn doelen voor 2016?

Nou, niet zo best eigenlijk. Althans, gelopen werd er wel braaf elke week. Vooral omdat mijn nichtje op dat gebied nogal een volhardend typetje is. Maar de weegschaal en helaas ook mijn broeken bevestigden na onze vakantie wel datgene wat ik wel al had vermoed. Hoogste tijd dus om snel die knop te vinden en er weer een flinke slinger aan te geven!

Wat waren nu mijn hoogtepunten van juni?

Aboda Klint Zweden

Dat was natuurlijk absoluut onze vakantie! Hoewel we Zweden verlieten met gemengde gevoelens, was het wel super om gewoon lekker 2 weken met zijn tweetjes weg te zijn. Even geen verplichtingen of wat voor soort beslommeringen dan ook maar gewoon per dag bekijken wat we wilden gaan doen en waar we zin in hadden. Over Zweden ga ik natuurlijk nog uitgebreid bloggen en ook waarom we niet helemaal 100% hoteldebotel zijn geworden van dit land. Eén van de hoogtepuntjes, letterlijk, was onze uitstap naar Aboda Klint van waar we een mooi uitzicht hadden.

Waren er ook minder leuke momenten in juni?

Eksjö Zweden

Nou, vooral dat juni weer voorbij is! En verder dat we de eerste week in Smäland zo ontzettend veel last van muggen in ons huisje hadden! Echt om gek van te worden! Gelukkig voor mij prikten ze niet maar steeds dat gezoem om je hoofd! Verschrikkelijk. En dat we helaas best wel slecht weer hadden toen we in Eksjö waren, een zeer pittoresk plaatsje met authentieke houten panden uit 1600. Erg jammer om vooral hier alleen maar foto’s met druppen te hebben maar ook dat heeft wel weer zijn charme!

Wil ik verder nog iets delen over juni?

Aboda Klint

Tja, wat valt er verder nog te vertellen? Nou, ik ging voor het eerst shoppen bij de Primark in Groningen en kwam met 2 goed gevulde tassen weer thuis. Verder bezocht ik met vriendlief en nichtje J. Sterren op het plein in Groningen. Oh, en ik weet ook weer waarom ik geen vriendjes werd met de weegschaal deze maand… teveel buiten de deur geluncht, teveel gesnoept.

Wat gaat er allemaal in juli gebeuren?

Juli… ik heb natuurlijk genoeg plannen voor deze zomer maar echt veel concrete plannen hebben we nog niet gemaakt. Wel staat er voor 9 juli eindelijk weer een date gepland met vriendinnetje A. en gaan we gezellig bijkletsen onder het genot van een high tea. Enorm veel zin in! Voor de rest laat ik het maar gewoon lekker op me afkomen!

Wat zijn jullie plannen voor juli?

5 comments

 1. Zo simpel is dan geluk

  Het uitzicht is echt prachtig! Wel jammer dat jullie met gemengde gevoelens zijn teruggekomen uit Zweden. Ik wens je een fijne maand toe. Sowieso een high tea in het vooruitzicht, dat kan niet anders dan een geweldige maand worden.
  Het hoogtepunt van de maand juli zal voor mij het concert van Beyoncé worden. Verder ook al wel wat kleinere leuke dingetjes op de planning staan, dus dat komt helemaal goed.

  Beantwoorden

 2. Mrs. T.

  In ieder geval nog drie weken werken en dan vakantie!!!

  Beantwoorden

 3. Sabine

  Ik word steeds nieuwsgieriger waarom jullie die gemengde gevoelens over Zweden hadden! Ook ik hoor trouwens, vond vooral het noorden van Zweden heel bijzonder, de rest heeft niet mijn hart gestolen. Noorwegen wel!! Ik had ook enorm veel last van muggen, komt ook door al die meren natuurlijk. Ik wens je een fijne juli toe!

  Beantwoorden

 4. Sanne

  Dat monument ziet er prachtig uit. Je hebt er een prachtige foto van gemaakt. Mijn plannen voor juli? Ik wil meer gaan lezen en wandelen. 🙂

  Beantwoorden

 5. LJ

  “Slechts 13 artikelen” zegt ze dan 😀
  Hihi, de eendjes zullen die regen wel niet erg gevonden hebben zo te zien.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.