De Zondagse Drie… (43)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

Ietwat verlaat maar natuurlijk verschijnt er ook vandaag gewoon weer een Zondagse Drie! Gisteravond om 22.30 uur rolden we Veendam weer binnen na ons 2 weken te hebben vermaakt in Zweden. Uitgebreide blogs en lading foto’s houden jullie nog van mij te goed natuurlijk! Wel kan ik alvast verklappen dat we met gemengde gevoelens op onze trip naar Zweden terug kijken, het hoe en waarom hierachter deel ik natuurlijk nog uitgebreid met jullie! Voor nu hou ik het gewoon bij drie dingen die ik in ieder geval zal missen van Zweden!

Dat het nooit echt helemaal donker wordt!

huisje Munkfors Zweden

Echt, wat een genot is dat joh! Om 23.30 uur keek je uit het raam en had je het gevoel dat het nog maar een uurtje of 19.00 uur was! Je hebt daardoor natuurlijk voor je gevoel enorm lange dagen want ook de vermoeidheid (lees: slaap) overvalt je dan nog lang niet. Wat dat betreft zou het zeker een land zijn waar ik prima zou kunnen wonen in de zomer, in de winter is het dan om een uurtje of 3 ’s middags al donker en dan moet ik daar dus echt niet wezen! Acuut gevalletje van winterdepressie zou me dan overvallen! Maar voor nu… is het echt wel even wennen dat het weer op een ‘normaal’ tijdstip donker wordt!

Bovenstaande foto van ons huisje in Munkfors maakte ik om een uurtje of half 11 ’s avonds!

De rust van zowel het land als van de Zweden zelf!

platteland Värmland Zweden

Okay, toegegeven, het was ons ook vaak te rustig, althans in de zin van te weinig te beleven maar dat gevoel van absoluut niks moeten, geen getoeter in het verkeer, geen schreeuwende mensen of irritant bellende mensen of blerende kids maar gewoon alleen maar fluitende vogeltjes, rustig rijdende Zweden die minimaal 10 meter voor een zebrapad al stoppen en altijd het gevoel compleet één te zijn met de natuur. Ja, die allesoverheersende rust zal ik echt wel missen!

Die prachtige Amerikaanse sleeën!

amerikaansebak_zweden

Echt, dit zagen we totaal niet aankomen maar waar we ook reden en waar we ook op een parkeerplaats stonden, overal dook vroeg of laat wel zo’n prachtige Amerikaanse bak op! Ik ben normaal echt niet zo’n kwijlebak als het om auto’s gaat maar dit waren echt wel hele mooie exemplaren!

En nu ga ik me maar eens werpen op het wegwerken van de vakantie wasgoed…

Jullie nog plannen voor vandaag?

13 comments

 1. Reisbloggers

  Leuk om te lezen!
  De plannen voor vandaag zijn bloggen & natuurlijk de blogs lezen die ik vanmorgen gemist heb i.v.m. werk.

  Beantwoorden

 2. Sabine

  Haha ja die eerste: geweldig niet? Ik was toen tot de Noordkaap gegaan en al vanaf het noorden van Zweden wordt het in de zomer niet donker. Ik heb toen ook de middernachtzon gezien. Heel gek is dat, om 12 uur nog zon, om 1 uur nog zon… geweldig! Ook snachts naar de toilet op een camping: no broblem 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Vond het vooral heerlijk dat je daardoor zo’n lange dag hebt en ook totaal niet moe wordt!

   Beantwoorden

 3. Ferry & Jacqueline

  Wat een belevenis in Zweden. Wat mooi daar.Paarden vind ik schitterend om te zien. Wat mooi. Pfff daar is dan gauw donker. Dan ben je zo moe. Om drie uur al donker.In de winter dan. Ik zou niet tegen kunnen. Huisje is prachtig om te zien. Auto oldtimers zien altijd groot uit. Mooi slee van auto. Nog veel plezier.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, in de winterperiode hoef ik daar zeker niet te zijn. Ik kan er heel slecht tegen als het zo vroeg al donker is.

   Beantwoorden

 4. sammie

  Bijzonder dat het zo lang licht is! En wat een super tof huisje 🙂 Bizar hoe snel de tijd gaat, dat jullie alweer thuis zijn!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Gelukkig hebben we dat zelf niet zo ervaren!

   Beantwoorden

 5. Angelique

  Wat gaaf zeg dat huisje! Oh en de rust lijkt me heeerlijk!

  Beantwoorden

 6. LJ

  Ik zou daar héél slecht slapen, want ik heb een zo donker mogelijke ruimte nodig. Maar wel heerlijk zo van die lange dagen op vakantie, dan kan je er echt het maximum uithalen!
  Zeer benieuwd naar de ‘gemengde gevoelens’..

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat had ik dus ook verwacht want normaal moet ik echt alles pot- en potdicht hebben maar in Zweden viel me dat dus 100% mee!
   Die gemengde gevoelens ga ik in een aparte blog nog wel op in.

   Beantwoorden

 7. Nesrin

  Het huisje ziet er superleuk uit. Gek dat het dan zo lang licht is, ik zou denk ik haast niet slapen 😉 Die oldtimers zien er gaaf uit zeg.

  Beantwoorden

 8. Morgaine

  Wat gaat de tijd snel, natuurlijk heb ik al het één en ander bij kunnen houden qua foto’s en die rust, is weer eens wat anders, welkom thuis!

  En die slee is ook wel erg mooi ja, ik ben ook niet van de auto’s maar die vallen echt wel op ja 😀

  X

  Beantwoorden

 9. Marcella

  De rust van Zweden lijkt me heerlijk! Dat het zo lang licht is lijkt me best apart. Bijzonder!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.