Utrecht Nederland januari winter

Terugblik Januari 2018: Winterdip slaat hard toe

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er inmiddels bijna op en ik kan er niks anders van maken dan dat januari een zware maand was. In mijn terugblik over november kaartte ik het al even aan maar in december ging mijn herstdip geruisloos over in de winterdip en nu in januari viert diezelfde winterdip nog steeds hoogtij.

Toch is het niet alleen maar kommer en kwel want januari had ook heus wel leuke momenten. Vandaag vertel ik je (bijna) alles over mijn januari!

Januari was gewoon ronduit een worsteling

Een worsteling met mijzelf, met mijn werk en alles ergens daar tussen. Nog nooit voelde ik mij zo kapot, nog nooit zat ik zo in het oranje/rood als in deze maand. Vele gesprekken werden gevoerd. Gesprekken waarin ik steeds maar weer hoorde dat ik niet meer kon doen dan mijn best. Dat ik het los moest laten, dat ik mijn grenzen moest aangeven en anders gewoon thuis moest blijven.

Winterdip versus burn-out, zeg het maar. Feit is dat ik gewoon in deze tijd van het jaar niet op mijn best ben en dat mijn accu continu leeg is. Tel daar ook nog eens het feit bij op dat ik al maanden 50 uur werk in mijn 28 uur moet proppen. Dus ja, vlag uit dat januari voorbij is!

Niet dat het nu direct een stuk beter gaat. Het is nog steeds mega druk op mijn werk en de lente is nog steeds ver weg maar ik krabbel weer op.

Wat was er wel leuk aan januari?

Verstandig als ik ben, weet ik dat thuiszitten niet bevorderlijk is als je een winterdip hebt. Toch vind ik het lastig om juist dan erop uit te gaan. Daarbij kwam natuurlijk ook nog eens dat het weer totaal niet uitnodigde om erop uit te trekken. Gelukkig stonden er wel een aantal leuke dingen gepland.

Zo gingen we eindelijk op kraamvisite bij Nick. Het jochie is inmiddels al vier maanden maar door drukke agenda’s (iets met Formule 1, kerst en onverwachtse omstandigheden) was het er nog niet van gekomen.

Martinikerkhof Groningen

‘Sleurde’ mijn vriend mij op een zondagmiddag mee naar de grote stad, oftewel Groningen. Enigszins morrend ging ik mee maar achteraf was het een hele leuke middag waarbij ik voor het eerst sinds weken ook weer aan het fotograferen sloeg en ervan baalde dat ik mijn gewone camera niet bij me had.

Adriaan Tripsbos Sappemeer januari

Ook trok ik de wandelschoenen weer en ging ik samen met mams voor een rondje in het Adriaan Tripbos bij Sappemeer. Niet bepaald een aanrader maar goed, onze eerste wandeling van 2018 hebben we erop zitten én dus ook de eerste vijf kilometer. Een lekker gevoel!

Met nichtje J. trapte ik ons theaterseizoen af en wel met de toneelvoorstelling Achter het Huis. Een voorstelling over het leven van Anne Frank maar dan net een tikkeltje anders. Tja, wat zal ik ervan zeggen? Aan één kant intrigeerde het mij maar tegelijkertijd week het voor mijn gevoel ook wel behoorlijk af van het oorspronkelijke verhaal.

Het absolute hoogtepunt van januari was…

Get on your feet
Get up and make it happen
Get on your feet
Stand up and take some action

Inderdaad, samen met nichtje J. ging ik naar de musical On your Feet over het leven van Gloria Estefan. Een super leuke musical met een absolute glansrol voor Vayen van den Bosch. Wat een strot heeft die meid zeg! Kippenvel!

Jim Bakkum speelt de rol van Emilio Estefan en ach, laten we het erop houden dat ie zijn best doet.

Voordat we naar het theater gingen, hadden we nog een paar uurtjes om de binnenstad van Utrecht te verkennen en ook dat was heel erg leuk.

Utrecht Nederland januari winter

Wat was mijn best scorende foto op Instagram?

Oh jongens, in januari plaatste ik maar 10 foto’s op Instagram. Zoals gezegd, had ik totaal geen zin in fotograferen en bracht ik daarnaast ook nog eens veel tijd thuis door.

Mijn best scorende foto was dan ook een oudje. Namelijk van Schloss Neuschwanstein waar we in september 2016 zijn geweest. Staat dit Schloss op jouw lijstje om te bezoeken? Check dan eens mijn tips!

Wat staat er in februari op de planning?

Februari begint goed want dit weekend zitten we namelijk in Amersfoort. Het hoe & wat kun je lezen in Op citytrip naar Amersfoort.

Februari betekent ook dat ik weer een jaartje ouder word. Voor het eerst in jaren heb ik vrij genomen op mijn verjaardag. Nu alleen nog wat leuks verzinnen om die dag te gaan doen!

Verder ga ik met nichtje J. nog naar de zoveelste voorstelling van Jeans en ga ik met vriendinnetje D. heerlijk badderen en high tea-en in Fontana.

Wat zijn jouw plannen voor februari?

23 comments

 1. Theo Herbots

  Prachtig artikel
  Ik hou van dergelijke dingen
  Bedankt
  Theo

  Beantwoorden

 2. Lindsey Beljaars

  Goed vooruitzicht! Vel plezier in Amersfoort!

  Beantwoorden

 3. Kelly en Nanet

  Leuk en goed artikel! Wij gaan naar Lapland, waar het echt winter is! Heel erg benieuwd hoe we dit gaan ervaren!

  Beantwoorden

 4. Kelly en Nanet

  Bij ons staat Lapland op de planning heel erg benieuwd!

  Beantwoorden

 5. Laura | I scream beauty

  Wat een maand heb je gehad! Lekker van de leuke dingen genieten!

  Beantwoorden

 6. Susan

  Heel wat dingen meegemaakt weer! Leuke foto’s!

  Beantwoorden

 7. Naomi Anna

  Wat leuk om te lezen wat je zoal hebt gedaan in Januari. Jammer dat je zo’n last hebt van je winterdip. Hopen dat die snel weer weg is!

  Beantwoorden

 8. dresses and daisies

  Je hebt wel iets leuk om naar uit te kijken, zeg! Amersfoort! ?

  Beantwoorden

 9. Stefaan BlogVivant

  weg met die winterdip en trek je op aan de positieve dingen! leuke vooruitzichten heb je!

  Beantwoorden

 10. the lemon kitchen

  leuk geschreven! De lente komt eraan 🙂

  Beantwoorden

 11. Sabine

  Wat tof die musical! Zou ik ook wel heen willen haha 😀 Wel echt balen van die winterdip. Las dat het weer kouder gaat worden in Nederland komende week. Nog even en dan is het weer lente gelukkig!

  Beantwoorden

 12. Kristof

  Ja janauri zal bij veel mensen een ’triestige’ maand geweest zijn. Hoorde net nog op de radio dat het één van de meest grijze maanden ooit was. Nu goed februari door en dan zijn we weeral een maandje dichter bij de lente en zomer

  Beantwoorden

 13. Nicole Orriëns

  Goed dat je je zelf toch de deur uit hebt gedwongen. Zeker zo’n flinke wandeling kan helpen.

  Beantwoorden

 14. Eva

  Goed vooruitzicht! Leuk geschreven ook

  Liefs, Eva
  http://www.dark-rebel.com

  Beantwoorden

 15. Claudia

  Hopelijk wordt februari beter. Hier in Brabant is het carnaval. Naar een optocht kijken brengt een hoop vrolijkheid!

  Beantwoorden

 16. Enigma

  Winterblues… We kennen ze allemaal !
  Kop op : de dagen worden (een beetje) langer, de lente is aan het naderen en je hebt een citytrip op het programma staan ! Yihaa !

  Beantwoorden

 17. Ilona Izabella

  Januari was ook niet helemaal mijn maand. Lang ziek geweest en weinig energie. Hopen op een betere Februari!

  Beantwoorden

 18. Suzanna

  Jammer dat je last hebt van die winterdip. Zelf heb ik daar gelukkig geen last van en alhoewel ik wel uitkijk naar de lente, vind ik het ook leuk dat het komende week lekker koud gaat worden.

  Beantwoorden

 19. Willem Meester

  Dat ziet er goed uit hoor. Wat vliegt de tijd ook voorbij! Ik wil heel graag aan mijn boek gaan werken komende maand. Succes met jouw Februari!

  Beantwoorden

 20. Amelie

  Volgende week nog een weekje werken en daarna al een weekje vakantie! Hopelijk mag ik daarna verder werken!

  Beantwoorden

 21. Susan | Since1994

  Mooi dat je niet alleen naar de dieptepunten maar ook naar de hoogtepunten kijkt van de afgelopen maand. Zelf ben ik trouwens ook eens bij Schloss Neuschwanstein geweest, erg mooi!

  Beantwoorden

 22. Frederique

  Goed dat je weer wat opkrabbelt. Hoera voor februari, weer een stap dichter bij de lente.

  Beantwoorden

 23. Debbythechocoholic

  Die musical lijkt me wel leuk! Ik vond januari persoonlijk ook geen fantastische maand.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.