vakantiehuis

Project Vakantiehuis: Slopen & bouwen

Vorig jaar augustus kochten wij een vakantiehuisje aan het Zuidlaardermeer. Het hoe & wat hiervan kon je hier al lezen en een tijdje terug plaatste ik al eens een update over het sloopproces. Inmiddels is er heel wat gebeurd, maar is het helaas nog niet zo ver dat we er ook echt relax van kunnen genieten. Het hele sloopproces heeft echt een stuk langer geduurd dan dat we hadden verwacht. Misschien waren we daarin wat te naïef, maar inmiddels weten we in ieder geval zeker dat er bij het opknappen van een vakantiehuisje heel wat komt kijken! Kijken jullie mee naar onze vorderingen?

Dak, vloer, wanden, alles werd gesloopt

In eerste instantie zijn we heel enthousiast begonnen met het dak. Het oude er af en nieuwe sandwichpanelen er op. Dit zorgde er in ieder geval voor dat we geen lekkage meer hadden. Van oorsprong bestond het huisje uit drie kleine kamertjes, dankzij een tip van een kennis besloten we om de tussenwandjes te slopen. Daardoor oogt de ruimte een stuk groter en kregen we ook meer mogelijkheden voor een leuke inrichting.

Project vakantiehuis

Echter, het huisje rook van binnen bepaald niet fris. Niet gewoon muf vanwege het feit dat het lange tijd dicht had gezeten, maar gewoon een vieze ouwe grondlucht. Tel daarbij op dat de vloer zijn langste tijd ook wel had gehad, dus ging ook de vloer eruit! Kruiwagens met zwart zand gingen er uit en kruiwagens met geel zand kwamen weer terug.

Tja, als je dan toch bezig bent, dan kun je ook net zo goed wat wandjes vernieuwen. Dus ook daar werd het nodige gesloopt.

Nieuw dak, nieuwe vloer, nieuwe wanden

Als je eenmaal alles hebt gesloopt, dan moet er natuurlijk ook weer wat nieuws voor terug komen. Daar zijn we de afgelopen periode dan ook enorm druk mee geweest. Zowat elke parttime dag en vrij weekend waren we druk aan het klussen. Ik liet eerder al zien dat er een compleet nieuw dak is geïnstalleerd, deze moet nog steeds worden afgewerkt trouwens, maar dat komt nog wel.

Project Vakantiehuis

In de tussentijd waren we namelijk nogal druk met het oliën van de planken voor onze nieuwe vloer. Hier ging meer tijd in zitten dan we hadden verwacht, maar uiteindelijk heeft het ons wel een hele mooie vloer opgeleverd! En ja, die vloer zit er grotendeels nu in, alleen twee planken aan het einde moeten nog, maar doordat we tijdens de vakantieperiode geen grote klussen mogen doen, ligt dat momenteel nog even open.

Ook de voorste en achterste wand zijn compleet vernieuwd. We twijfelen nog of we dit gaan verven, maar ook dat zien we later wel.

En een nieuwe keuken!

Project Vakantiehuis

Langzaam maar zeker kunnen we nu eindelijk met de inrichting aan de slag. Dat betekent in eerste instantie dat we een nieuwe keuken hebben geïnstalleerd. Ook de oude was wel aan vervanging toe en als je toch bezig bent, dan kun je het net zo goed direct goed aanpakken toch? Dus dat betekende dat we een tripje naar de Ikea in Groningen hebben gemaakt én wonderwel hebben overleefd, want boy, wat is het daar altijd druk!

Het resultaat mag er in ieder geval zijn, erg blij mee!

Hoe nu verder?

Nou, klaar is het nog (lang) niet, maar voor nu willen we het eerst leefbaar maken. Dat houdt in dat de afvoer van de keuken moet worden aangesloten. Dat de elektriciteit moet worden aangesloten (ook helemaal vernieuwd) en dat we het verder gaan inrichten. De andere grote klussen zoals het opnieuw aanleggen van het terras en het op orde maken van de tuin dat komt dan later dit jaar nog wel. Datzelfde geldt ook voor het afwerken van het dak en het verven van de kozijnen (alles wat nu nog geel is, wordt uiteindelijk blauw).

Nog tips voor een leuke inrichting? Laat ze gerust achter in de reacties!

14 comments

 1. Melanie Hoogvliet

  Wauw Wanda wat hebben jullie al hard gewerkt om een paleisje van jullie vakantie huisje te maken! Dat word straks elke vakantie genieten.

  Beantwoorden

 2. Marjolein Springer

  Wat wordt het mooi Wanda en René. Super! Een plek om heerlijk te kunnen genieten!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je wel meid! Ik verwacht je straks natuurlijk wel een keertje!

   Beantwoorden

 3. Linda

  Nou daar heeft zo te zien en te lezen heel veel tijd ingezeten. Nu de laatste dingen afmaken en genieten!

  Beantwoorden

 4. rachel

  daar ga je heel veel plezier van hebben 😀 ziet er al mooi uit!!

  Beantwoorden

 5. Felice Veenman

  wat een leuk project !! En natuurlijk valt het tegen! Noem mij eens iemand bij wie de verbouwing niet tegen viel? maar het wordt prachtig en daar gaat het maar om

  Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns

  Wat een schattig keukenblokje is dat! Wat een heerlijk vakantiehuis zal het worden!

  Beantwoorden

 7. Saskia

  Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat van jullie mooie vakantiehuis projectje… Ziet er nu al top uit, succes met het verbouwen. Ik ben nu al benieuwd naar de before & after foto’s!

  Beantwoorden

 8. Lisanne

  Wat leuk om te zien! Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat van het vakantiehuisje 🙂

  Beantwoorden

 9. Amy

  Ik vind het wel bewonderenswaardig hoe jullie dit huisje van boven tot onder helemaal aan het opknappen zijn. Wat een werk zit daarin! Maar de vorderingen zien er al erg gaaf uit, benieuwd naar de ‘voor en na’ wanneer het af is. Ga je dat delen of liever niet i.v.m. privacy?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik ga daar wel een blog over schrijven, maar ga niet de exacte locatie van ons huisje noemen.

   Beantwoorden

 10. Mandy

  Pfff wat een project, maar wel leuk! Straks heerlijk genieten. Wij hebben echt zo tropisch thema. Heb je altijd een een vakantie feeling.

  Beantwoorden

 11. Anette

  Jeej, bijna is het zover om jullie vakantiehuisje live te gaan zien, zin in!! En ergens maar goed dat de afspraak staat want zo heb je een stok achter de deur met het klussen 😉
  Tot zaterdag!
  Ciao

  Beantwoorden

 12. MC Kleuver

  Het lijkt me een uitdagende klus om een heel vakantiehuis op te knappen, maar ook een leuk project. Mooi om te zien hoe het in stapjes verandert.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.