Aalden

Dag Juli, Hallo Augustus!

En dat was juli alweer… Een tropische maand waarin ik meer vriendjes was met onze airco dan mij lief was, maar temperaturen van richting de 40 zijn gewoon niet mijn ding. Maar goed, wat deden we nog meer behalve zuchten bij de airco? Nou, vooral veel zweten, en dan bedoel ik niet alleen vanwege het weer, maar ook vanwege al het klussen dat eindelijk resultaat laat zien. Hoogste tijd dus om de balans over juli op te maken! Blikken jullie gezellig met mij terug op de afgelopen maand?

We maakten kennis met Blokzijl

haven Blijkzijl Overijssel

Traditiegetrouw bezochten we mijn ouders tijdens hun vakantie. Ondanks dat ze dicht in de buurt van Giethoorn zaten, besloten we om deze toeristische trekpleister links te laten liggen. In plaats daarvan namen we een kijkje in het pittoreske havenstadje Blokzijl. Niet heel erg groot, maar rondom de haven valt er genoeg te zien waardoor het wat mij betreft terecht wordt gezien als één van de mooiste stadjes van ons land!

Meer weten over ons bezoek aan Blokzijl? Check dan Een middag in de pittoreske havenplaats Blokzijl.

We liepen Het Vlonderpad in De Wieden

Het Vlonderpad De Wieden

Niet alleen gingen we met mijn ouders naar Blokzijl, ook namen we een kijkje bij het natuurgebied De Wieden. Hier liepen we nog een korte wandeling, Het Vlonderpad. Nog geen twee kilometer in totaal, maar toch genoeg te zien om van te genieten! Ook zeker een aanrader als je met kinderen bent. Niet alleen is er een speelplaats aanwezig, ook de wandeling op zich biedt genoeg vertier onderweg én is ook nog eens educatief.

Nieuwsgierig geworden? Check dan Wandel Het Vlonderpad in natuurgebied De Wieden.

Op ontdekking in Aalden en omgeving

Aalden

Regelmatig koop ik via De Leukste Deal een leuke wandel- en luncharrangement. Ideaal om op die manier een nieuwe omgeving te ontdekken én lekker te lunchen voor een leuk prijsje. Win win aan allen kanten dus. Inmiddels heb ik er al meerdere gedaan en ook afgelopen maand was het weer raak. Samen met vriendinnetje T. trok ik dit keer de wandelschoenen aan en gingen we op ontdekking in de omgeving van Aalden.

Nog nooit eerder geweest, maar als je wilt wandelen in Drenthe, dan is de wandeling Aalden Rondomme echt een aanrader!

Project Vakantiehuis: slopen & vervangen

In augustus vorig jaar werden wij de trotse bezitters van een heus vakantiehuisje, met de nadruk op je. Enthousiast en misschien ook wel enigszins naïef als we waren, dachten we dat het een kwestie was van her en der wat dingen vervangen en dan vooral lekker genieten. Nou, dat liep dus wel even compleet anders dan verwacht. Binnenkort zal ik er weer eens een uitgebreide update over schrijven.

vakantiehuisje juli

Voor nu kan ik jullie in ieder geval alvast verklappen dat slechts de buitenmuren nog hetzelfde zijn en dat we van binnen zowat alles gesloopt hebben wat maar mogelijk was. Het duurt helaas dan ook een stuk langer dan gedacht waardoor mijn geduld danig op de proef wordt gesteld, maar inmiddels zitten we in de fase dat we eindelijk vooruitgang zien!

De foto met de meeste likes op Instagram

Echt veel foto’s plaatste ik niet in juli, laat staan veel nieuwe. Logischerwijs was het dan ook een oude die goed scoorde, namelijk deze van de watervallen van Krka. Nog steeds kijk ik met een brede glimlach terug op onze vakantie in Kroatië.

Deze boeken las ik in juli

19. In de maneschijn – M.J. Arlidge

20. Het Mes – Jo Nesbo

Welk artikel werd het beste gelezen in juli?

Markstein Route des Cretes Vogezen

Veel van mijn lezers komen blijkbaar op mijn blog terecht vanwege mijn artikel over de mooiste autoroute in de Vogezen, namelijk Route des Crêtes. Wij reden deze route vorig jaar tijdens onze vakantie in de Elzas/Vogezen en pas bij onze derde poging konden we deze route volledig rijden. Alle andere keren was het helaas slecht weer, maar bij onze derde poging zat alles mee. En ja, het is ook absoluut een prachtige route met mooie vergezichten!

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in juli?

 • ik ging gezellig lunchen met de dames van mijn afdeling
 • met René bezocht ik de rommelmarkt in Zuidlaren en aansluitend gingen we lekker lunchen
 • ik ontdekte het koolhydraatarm eten en verloor prompt twee kilo, nu volhouden dus!
 • ik maakte een rondje door het kleurrijke centrum van Veendam

Veendam juli

 • ik ben een groot fan van We zijn er bijna, jij ook?
 • we overleefden zowaar een bezoek aan de Ikea (wat een drukte daar altijd)
 • Max Verstappen won na Oostenrijk ook de GP van Duitsland
 • onze kaarten voor de GP van België zijn binnen & we hebben de bevestiging van een huisje!

Wat zijn onze plannen voor augustus?

Nou, vooral zorgen dat ons vakantiehuisje leefbaar wordt zodat we er ook eens gewoon kunnen zijn zonder dat we alleen maar aan het klussen zijn.We zullen ook wel ‘moeten’ want onze eerste soort van house warming staat gepland voor 10 augustus als onze Brabantse vrienden polshoogte komen nemen.

Verder hoop ik dat het nog een mooie augustusmaand wordt qua weer, niet te warm, gewoon een graadje of 24. Ik wil zeker nog een paar mooie wandelingen maken, want dat is er de laatste tijd wel een beetje bij ingeschoten. En ja, eind augustus ben ik nog heerlijk een weekje vrij! Dan staat namelijk ons tripje naar de Ardennen op de planning, deels vakantie en deels natuurlijk Formule 1!

Wat ga jij doen in augustus?

8 comments

 1. Saskia

  Leuk overzicht weer.
  En dat huisje, dat wordt een paleisje, let op mijn woorden 🙂 beter ineens alles goed.
  Veel plezier in augustus!

  Beantwoorden

 2. Henk

  Ik ken blokzijl van een wandeling die daar stopte, Centrum viel me toen op, een ideaal centrum om een uur of wat doorheen te slenteren

  Beantwoorden

 3. Manon Ruitenberg Fotografie

  Je hebt een leuke maand achter de rug en zo te horen komt het met augustus ook goed. Wij kijken ook ‘we zijn er bijna’, erg leuk programma!

  Beantwoorden

 4. Linda

  Wat een leuke uitjes en mooie foto’s vooral de parasol foto waar heb je déze genomen?

  Beantwoorden

 5. Anne - Ditisanne.nl

  Wat een mooi overzicht en hele toffe wandelingen heb je gemaakt! Echt een geweldige foto van Krka ook, heel mooi gemaakt!

  In augustus heb ik nog niet zoveel plannen, een paar tennistoernooien maar verder eigenlijk niet echt iets gepland. Hopelijk kan ik een paar weekenden voor mijn blog op pad om nieuwe adresjes te ontdekken! 🙂

  Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns

  Dat hoor je vaak bij verbouwingen dat er meer bij komt kijken dan je van te voren dacht. Maar goed, dan heb je uiteindelijk ook wel iets moois!

  Beantwoorden

 7. Anita

  Blokzijl ziet er leuk uit. Die kleurrijke paraplu’s in Veendam trouwens ook. Hopelijk kunnen jullie snel eindelijk echt gaan genieten van jullie vakantiehuisje. Ik vond die hitte en juli ook geen pretje, ben blij dat het deze maand iets koeler is. Ik heb in augustus weinig plannen, afgezien van een fietsweekendje met een vriendin. Gaaf dat je weer naar de GP van België gaat. Hopelijk gaat Max weer vlammen, heb echt genoten van de GP’s in Oostenrijk en Duitsland 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.