vakantiehuisje

Project Vakantiehuis: Eerste keer slapen is een feit!

Sinds augustus 2018 zijn we in het bezit van een vakantiehuisje aan de rand van het Zuidlaardermeer. Dit klinkt misschien heel chique, maar feit is dat het gewoon een ieniemienie huisje was in eigenlijk best wel een slechte staat. Dat jaar hebben we er dan ook niet zoveel meer aan gedaan. Vorig jaar stond dan ook vooral in het teken van opruimen, slopen én weer opbouwen. Een proces dat veel meer tijd in beslag nam dan dat we van tevoren hadden bedacht. Inmiddels begint het echt ergens op te lijken én hebben we er met Hemelvaart voor het eerst geslapen! Nieuwsgierig geworden naar hoe dit proces is verlopen? Ik vertel je er alles over in deze update!

Waarom hebben we dit vakantiehuis gekocht?

vakantiehuis

Eigenlijk heel simpel, we zochten een plek waar we in onze vrije tijd heerlijk van de zon konden genieten. Het liefst in de omgeving van Zuidlaren aangezien dat op ons allebei een enorme aantrekkingskracht heeft. Thuis hebben we helaas niet echt de mogelijkheid om lekker buiten te kunnen zitten. Althans, niet vrij zoals we dat zouden willen. Na wat campings te hebben bekeken, viel ons oog op dit plekje. Het huisje zag er super schattig uit, maar vooral de plek deed het hem voor ons. Als enige op de camping volop in het groen. We zagen het al helemaal voor ons!

Meer lezen over onze keuze voor een vakantiehuisje?

Vooral veel slopen

vakantiehuisje juli

Vorig jaar maart begonnen we vol frisse moed aan dit project. We wisten dat het dak niet al te best meer was en besloten dan ook om een nieuw dak te plaatsen. Dat ging op zich vrij vlot, maar daarna begon de ‘ellende’ pas echt. Nu klinkt dat heel dramatisch, maar zo erg was het nu ook weer niet. Alleen vielen we daarna van het ene in het andere. Want na het dak besloten we om de tussenwandjes eruit  te slopen.

Het huisje bestond namelijk uit drie kleine ruimtes en we hadden ons hoofd al menig maal gebroken over hoe we daar een tweepersoonsbed moesten plaatsen. Een vriend had de oplossing, namelijk er één grote ruimte van maken. Zo gezegd, zo gedaan. Alleen bleef het niet bij het slopen van de tussenwandjes, want we wisten dat de vloer in de slaapkamer en in de keuken zijn beste tijd ook had gehad. Dus ja, ook de vloer moest er aan geloven! En ach, als je dan toch bezig bent, dan kun je ook net zo goed de andere wandjes vervangen, toch?

Meer lezen over dit sloopproces?

Inrichten van ons vakantiehuis

keuken vakantiehuis

Vakantiehuis mei 2020

vakantiehuis mei 2020

Begin dit jaar moest er eigenlijk best nog wel veel gebeuren, maar de afgelopen periode, dankzij de corona, hebben we veel meters kunnen maken. Vorig jaar werd er al een nieuwe keuken geplaatst, verder schaften we een slaapbank bij de Ikea aan zodat we én kunnen zitten én kunnen slapen. Voor ons dé manier om ruimte te besparen.

Niet alleen binnen waren we druk bezig, ook de tuin werd flink onder handen genomen. Ik pootte tulpen en andere bloembollen en onze wilde tuin werd drastisch gesnoeid.

Ook zorgden we voor gordijnen, een kapstok en hangt er sinds kort een mooie foto van de watervallen van Krka boven onze bank.

Ons doel gehaald: overnachten met Hemelvaart

BBQ vakantiehuis

Natuurlijk baalde ik vorig jaar flink dat we er toen nog niet konden blijven slapen. Voor dit jaar was het doel dan ook om met Hemelvaart voor het eerst te blijven slapen, mits het goed weer was natuurlijk. En dat is gelukt! Vlag uit!

Okay, het is nog niet helemaal klaar, zo moeten we nog een eethoekje, een kastje, willen we de boel ook nog gaan verven, moet het dak nog worden afgewerkt en het terras opnieuw worden aangelegd. Maar het belangrijkste is, dat het leefbaar is, dat alles werkt, alles is aangesloten, en hoe basic het nu ook nog is, we kunnen er slapen!

Om dat te vieren besloten we om met Hemelvaart onze eerste bbq te geven. Mijn ouders en schoonvader waren gezellig van de party én met het mooie weer erbij, voelde het alsof we echt een weekendje weg waren. Alleen jammer van die regen op de vrijdagochtend…

Hoe nu verder?

Zoals gezegd moet er nog wel wat gebeuren, maar de grotere klussen zoals het verven bewaren we tot na de zomer. De andere klusjes proberen we tussendoor te doen, maar voor nu is het het belangrijkste dat we er gewoon kunnen zijn en kunnen genieten en dat we niet steeds van alles moeten of dat we zowat strompelen over alle gereedschap en halve planken.

Met Pinksteren zien de voorspellingen er opnieuw goed uit, dus dat betekent dat we op herhaling gaan! Nu al zin in!

Wat doe jij met Pinksteren?

20 comments

 1. Deborah

  Wat een super leuk project en wat hebben jullie er iets leuks van gemaakt. Heerlijk om zo buiten en toch thuis te kunnen zijn. Heel veel fijne momenten geweest in jullie minihuisje 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je wel! Gaan we zeker doen!

   Beantwoorden

 2. Saskia

  Zo ontzettend tof geworden. Hier gaan jullie zoveel plezier beleven.

  Beantwoorden

 3. sammie

  Ziet er ontzettend gezellig uit! Heerlijk om zo’m rustig groen plekje te hebben!

  Beantwoorden

 4. Lodi

  Zo leuk dat het toch gelukt is om hier met Hemelvaart te kunnen slapen en wat een werk hebben jullie allemaal gehad aan het huisje, maar wat is het al mooi. Hier geen plannen voor Pinksteren, normaliter zouden we gaan klimmen denk ik, maar nu zal het thuis in de tuin blijven zijn.

  Beantwoorden

 5. Irene

  O, wat heerlijk! Dat staat ook al heel lang op mijn lijstje! Zelf heb ik helaas ook geen buitenruimte en met twee tieners (helemaal in corona-tijd) zou het zo fijn zijn om de weekenden daar te kunnen zitten (en te tuinieren!). Heb je tips voor een vakantiehuisje voor een klein budget?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Als jezelf handig bent, zou ik voor iets gaan wat je moet opknappen. Hou er dan alleen wel rekening mee dat je tegen onvoorziene uitgaven aan kunt lopen, maar als je in de basis weinig hebt uitgegeven, dan zou dat geen probleem hoeven zijn.

   Beantwoorden

   1. Irene

    Ehm… nou ik ben niet per se handig wat timmeren betreft. Maar goed, misschien blijkt dat wel een verborgen talent. Haha.

    Beantwoorden

 6. Tine

  Waw ziet er super gezellig uit daar! Hopelijk kunnen jullie er heel veel leuke momenten beleven!

  Beantwoorden

 7. Koen

  Weet je wat gek is? Dat ik naar je foto’s kijk en onmiddellijk controleer of jullie 1,5 meter afstand bewaren. IK WIL DAT NIET CONTROLEREN. Natuurlijk niet maar iets in mijn brein is verpest met deze nieuwe leefregels. BAH BAH BAH.
  Het ziet er knus uit. Heel fijn. Misschien wordt dit wel jullie vakantie-stek deze zomer. Dat zou zomaar kunnen.
  Een groet uit Afrika (waar afstand bewaren totaal NIET wordt nageleefd.) Zucht.

  Beantwoorden

 8. Dhini

  Wat leuk zeg! Wij willen ook vakantiehuis hebben. Het lijkt mij erg leuk om te hebben

  Beantwoorden

 9. Skyblog

  Zo klein bungalow ziet prachtig uit. Lekker knusse bij elkaar. Dit heb je mooi aangepakt. Heel gezellig familie op bezoek. Zeker 1.5 afstand gehouden. Of niet? Wees voorzichtig. Ik begrijpt het wel hoor. Leuke foto’s gemaakt.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Mijn schoonvader woont naast ons en met hem houden we geen 1,5 meter, datzelfde doen we nu ook niet meer met mijn ouders, dat voelt voor ons beter. Daar buiten houden we ons er natuurlijk wel aan.

   Beantwoorden

   1. Skyblog

    Dan is het anders. Wat fijn dat je schoonvader er naast woonde.

    Beantwoorden

 10. girls-things

  Dat hebben jullie leuk opgeknapt zeg. Heerlijk om met het mooie weer te zijn. En lekker te genieten daar.

  Beantwoorden

 11. Nicole Orriëns

  Ah, wat een fijne mijlpaal zeg! De eerste nacht in jullie nieuwe vakantiehuisje. Het ziet er prachtig uit allemaal.

  Beantwoorden

 12. rachel

  zo dat ziet er goed uit!! en nu genieten !

  Beantwoorden

 13. hippiemeisje

  wow, dat is zo fijn…
  vrienden van me hebben nu ook zo een huisje gekocht dat ze aan het opknappen zijn. Lijkt me zo fijn.

  Beantwoorden

 14. Saskia

  Oh wat super tof zeg! Leuk dat het zo fijn is… Kan me nog heugen de post dat je vertelde er eentje te hebben gekocht en op te gaan knappen en kijk nou eens…

  Beantwoorden

 15. Marcella Molenaar

  Jeej, wat fijn joh! Echt een superknus huisje én lekker met alle groen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.