Biograd na Moru Dalmatië

Hoe staat het met onze vakantieplannen voor 2020?

Onder normale omstandigheden zou ik nu nog twee weken moeten werken en dan zou mijn favoriete maand van het jaar aanbreken. Juni is namelijk al jarenlang de maand waarin ik drie weken vrij ben en we heerlijk genieten van onze welverdiende zomervakantie. De plannen voor juni waren duidelijk. Tien tot twaalf dagen heerlijk genieten in de bergen van Oostenrijk. Helaas zit het er voorlopig nog niet in. Wat we dan wel gaan doen in juni? Tja, dat is ook voor ons nog één grote vraagteken, maar toch ga ik een poging doen om jullie hier alvast iets meer over te vertellen!

Vakantieplannen op de schop

Ehrwald 2016

Inderdaad, al vrij vroeg in het begin van het coronatijdperk besloot ik om onze vakantieplanning volledig om te gooien. Normaal dus drie weken in juni en dan nog een week in september met vaak ook nog een week in augustus vanwege de Formule 1 race in België.

Aangezien drie weken thuis hangen niet mijn ding is, besloot ik om onze zomervakantie te verplaatsen naar september en in juni slechts een weekje vrij te nemen. Het weekje augustus hadden we ergens met een schuin oog al losgelaten gezien de perikelen rondom de Formule 1 (wel of niet racen, wel of geen publiek).

In september hopen we dan toch nog naar Oostenrijk te kunnen gaan. Na een jaar geen bergen willen we dolgraag weer die kant op. Of het ook gaat gebeuren? Geen idee, want hoewel de vooruitzichten voor de zomer om naar Oostenrijk te kunnen gaan, gunstig lijken, is het natuurlijk nog maar de vraag hoe het er in september voor zal staan. Fingers cross dus dat het in september mogelijk en verantwoord is om naar Oostenrijk te gaan.

Wat doen we dan in juni?

Tja, dat is inderdaad de grote vraag. Ik hoopte dat we misschien richting de Ardennen zouden kunnen of desnoods naar de Moezel in Duitsland. Het lijkt er echter op dat dit alles niet mogelijk is. Voor beide landen geldt nog code oranje en dat betekent dat je als toerist niet welkom bent. Half juni gaan beide landen waarschijnlijk open voor toeristen, maar dat komt voor ons waarschijnlijk net te laat.

Althans, België is misschien vanaf 8 juni open en Duitsland vanaf 15 juni, de eerste dag van mijn weekje vrij. Het voelt echter vreemd om dan op vakantie te gaan naar één van deze twee landen. Wat is er open, wat is er mogelijk, zijn mondkapjes verplicht of niet, kun je gewoon ergens op een terras een kop koffie drinken, kortom, een hoop vragen én dus een hoop onduidelijkheid. Vakantie staat voor mij ook garant aan zorgeloos genieten en onder de huidige omstandigheden wordt dat denk ik best lastig. Dat dingen voorlopig even anders gaan en dat we nog wel enige tijd met die 1,5 meter zitten, is nog tot daar aan toe. Maar als het betekent dat we daar net zo weinig kunnen als hier, dan vraag ik me echt af wat het nut is om dan die kant op te gaan, als het al zou kunnen.

Vakantie in eigen land?

vakantiehuisje

Oh boy, ik wil het nog net niet mijn ergste nachtmerrie noemen, maar vakantie in eigen land staat bepaald niet hoog op mijn verlanglijstje. Ondanks mijn Project Nederland kan ik mij daar gewoonweg niks bij voorstellen. Hoewel Nederland een hoop mooie plekken telt, bezorgt het mij geen vakantiegevoel. Een weekendje weg in eigen land vind ik helemaal prima, maar een week? Ik kan me er totaal niks bij voorstellen, jullie wel?

Ik vind de waddeneilanden prachtig, maar een week wandelen of fietsen door de duinen hoeft voor mij niet. Strand is top, maar ook daar houden we het geen dagen achter elkaar vol. Een centrum met de geijkte winkels zoals de Hema, de Kruidvat enzovoort bezorgt ons ook geen vakantiegevoel.

Dus wat dan?

We hebben natuurlijk ons vakantiehuisje aan het Zuidlaardermeer. Ideaal voor de heerlijke zomerse dagen, maar niet ter vervanging van welke vakantie dan ook. Daarvoor zitten we ook gewoon te dicht bij huis waardoor er geen sprake van is om er echt even helemaal uit te zijn. Daarbij speelt natuurlijk ook het weer een grote rol, want bij minder weer is de kans groot dat we dan terug naar huis gaan.

Een weekje vrij…

Biograd na Moru Dalmatië

Het voelt voor mij dus niet als dat ik straks in juni vakantie heb. Mede natuurlijk ook door het hele coronagebeuren, maar vooral ook omdat we dus gewoon in onze eigen omgeving blijven. Het is alleen te hopen dat de weergoden ons goed zijn gezind, want anders is de kans vrij groot dat ik gewoon aan het werk zal gaan omdat ik dan liever mijn vakantiedagen bewaar voor een ander tijdstip.

Kortom, ik vind het lastig. Hoe gaan jullie daar mee om? Al in januari iets geboekt of inmiddels geannuleerd? Wel in Nederland op vakantie of dan maar een jaartje niet?

18 comments

 1. Shirley

  Hopelijk lukt het je toch nog om in Nederland een beetje vakantiegevoel te krijgen, maar ik snap wel wat je bedoelt. Misschien weet die vakantie dichtbij huis toch nog te verrassen. En nu maar duimen voor de vakanties later dit jaar. Ik heb wat dat betreft geluk dat ik naar België verhuisd ben, de Ardennen zijn opeens vakantie in eigen land. Voorlopig heb ik nog niets gepland. Ik duim dat de grens in juni opengaat, zodat ik mijn vrienden en familie in Nederland misschien nog kan zien deze zomer!

  Beantwoorden

 2. Tessa

  Mijn 7 daagse trip naar London is verplaatst naar volgend jaar. Nu hoop ik heel erg in september naar Liverpool of Wenen te kunnen. Afhankelijk van het reisadvies. In november ga ik zo ie zo een midweekje naar zee. Ook erg leuk

  Beantwoorden

 3. Beauty By Bibi

  Ik hoop dat jullie naar Oostenrijk kunnen! Ik ga zelf niet op vakantie momenteel zwanger dus we slaan een jaartje over. Veel plezier alvast!

  Beantwoorden

 4. Manon

  Ik had sinds 5 jaar een midweekje vakantie gepland staan. Voor mij is dat nogal moeilijk om op vakantie te gaan. Dus eindelijk iets gepland… corona happened. Afgezegd.

  Beantwoorden

 5. Saskia

  Wij gaan in September kijken of we last minute ergens heen willen/kunnen. Onze vakantie in Juni 2020 is verplaatst naar 2021 🙂

  Beantwoorden

 6. Mrs. T.

  Vakantie in Frankrijk ingeruild tegen een voucher. We gaan volgend jaar hopelijk naar dezelfde camping, Nu twee keer een week in Nederland geboekt. Een keer in Ermelo en een keer in Mechelen. En beide keren supergave huizen.

  Beantwoorden

 7. Anette

  Zoals je weet is onze vakantie naar Mexico op de valreep geannuleerd en moeten we hier nog een voucher voor ontvangen en Italië in september zal waarschijnlijk ook niet doorgaan plus een stukje onzekerheid komt om de hoek kijken bij deze bestemming. Ook weet je niet wat open zal zijn of gesloten dus op die manier is het toch niet hetzelfde. Dus we kunnen elkaar de hand schudden en vakantie in Nederland vieren:-)

  Beantwoorden

 8. Nicole Orriëns

  Een slim idee om het dan gewoon later in het jaar te doen, als het hopelijk wel kan!

  Beantwoorden

 9. Skyblog

  Mooie plannen heb je daar staan. Hopelijk kun je wel naar Oostenrijk toe gaan. Als vrije toegang hebben daar? Maar veel mensen gaan volgende jaar vakantie toe gaan. Dan nemen geen risico. Leuke foto’s van toen.

  Beantwoorden

 10. Wendy

  Misschien is het een idee voor je om een campertje te huren en door Nederland te touren?
  Ik breng een groot gedeelte van het jaar in mijn camper rond en ook in Nederland is dat mooi.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik denk dat een camper sws niet echt mijn ding is, te klein en te primitief en ook dan doet Nederland het gewoon niet voor mij.

   Beantwoorden

 11. Gabrielle

  Het is lastig, je weet helemaal niks maar ik wacht voorlopig nog maar met annuleren want ik weet nog steeds niet of het doorgaat. Wij zouden eind juli op vakantie gaan dus ik houd nog even hoop!

  Beantwoorden

 12. beautyn0te

  Je bent goed bezig geweest! Zou fijn zijn als we weer kunnen reizen maar het is inderdaad nog mooier om meer van je eigen land te zien : )

  Beantwoorden

 13. Kirsten

  Wij gaan dit jaar niet op vakantie; ik zie het zelf ook niet echt zitten vakantie in eigen land te vieren of in Duitsland… Misschien wel nog een weekendje weg. Toch neem ik wel af en toe een week vrij, omdat ik wel merk dat het me goed doet soms gewoon even extra rust te nemen en niet aan het werk te zijn 🙂

  Beantwoorden

 14. Sherry

  Helaas heeft Corona het roet in het eten gegooid. Ik hoop dat je alsnog mooi weer krijgt hier om toch te genieten. Ik heb mijn reis geannuleerd ben blij dat ik een annuleringsverzekering heb.

  Beantwoorden

 15. Rory

  Tja, weet je. Als kind gingen we jarenlang nooit met vakantie. Ik was niet anders gewend. Natuurlijk vind ik het jammer dat we dit jaar niet weg kunnen (voor het eerst had ik een buitenland-vakantie geboekt in de meivakantie. Daar hebben we gelukkig wel een voucher voor gekregen, al hoop ik dat er een moment komt dat we die kunnen gebruiken) maar het is zeker niet het einde van de wereld. Daarom zijn wij nu onze tuin met veranda aan het ‘opleuken’. Tuinkleden, een zwembad(je) gekocht die nog moet komen. Een extra chillstoel, lampjes, een extra parasol.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wij gaan altijd, zelfs meerdere keren, dus het is zeker nu wel wennen dat dat niet lukt en dat we thuis moeten blijven, want dat valt mij iig erg zwaar, mijn vriend heeft daar minder problemen mee, maar ik vind het lastig om niet weg te kunnen gaan omdat ik nu op een andere manier moet zorgen dat ik mijn accu vol krijg

   Beantwoorden

 16. Neeltje

  Jammer he? Ik heb ook mijn vakantie moeten cancelen, maar ga gewoon genieten van een weekje vrij thuis. Hopelijk is het dan een beetje mooi weer 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.