Adventure Lab Project Me Time

Project Me Time: Ben ik minder online?

Net als voorgaande jaren wil ik ook in 2021 met een aantal projecten aan de slag. Project Nederland, Vakantiehuis en Gezonder Leven lopen al een tijdje. Dit jaar zijn Project Wandelen en Me Time er nieuw bijgekomen. Natuurlijk is er een overlap tussen een aantal projecten. Dat maakt het in zekere zin gemakkelijker, maar tegelijkertijd vind ik het ook wel fijn om er af en toe even bewust bij stil te staan. Vandaag dus Project Me Time, oftewel, ben ik vaker offline en neem ik ook bewust tijd voor mezelf?

Waarom Project Me Time?

Nu met corona ben ik natuurlijk meer dan ooit op mijzelf aangewezen. Toch betekent dit in mijn geval dat ik zeker vorig jaar hele avonden alleen maar met mijn mobieltje in de weer was. Even Instagram checken, even een rondje op Facebook, even de Formule 1 sites afspeuren voor het laatste nieuws en ga zo maar door.

Dat wil ik dit jaar echt gaan doorbreken en weer oude hobby’s oppakken of nieuwe ontdekken. Alles om meer het gevoel te hebben dat ik mijn dag nuttig heb besteed waarbij ik ook nog eens mijn rust momenten heb gepakt. Niet met een vol hoofd naar bed gaan waardoor het de hele nacht in mijn hoofd blijf rondspoken. Herkenbaar?

Oude hobby’s herontdekken

lezen Project Me Time

Tot een paar jaar geleden was lezen één van mijn grootste hobby’s. Avonden achterelkaar kon ik mij helemaal onderdompelen in een spannende thriller. Tot ik ging schrijven voor Racingnews365 en het mobieltje mijn nieuwe metgezel werd. Inmiddels ben ik alweer enige tijd gestopt met Racingnews365, maar is dat mobieltje nog te vaak mijn metgezel.

Toch gaat het de laatste tijd wel een stuk beter en leg ik hem ook bewust aan de kant. Een hele avond, laat staan een heel weekend, offline zijn, blijf ik moeilijk vinden. Daarvoor ben ik én te nieuwsgierig aangelegd, maar is er ook altijd wel een whatsapp berichtje waardoor ik toch mijn mobieltje pak.

Het lezen heb ik in ieder geval weer opgepakt. Voortvarend ging ik dit jaar van start, maar door Kwaad Bloed kwam de klad er in. Niet omdat het geen goed verhaal was, maar een pil van dik 1000 pagina’s. Dat duurde wel even voor ik die uit had. De teller staat tot nu toe op 12 boeken, nog lang niet zoveel als in het verleden, maar ik maak er wel weer bewust tijd voor.

Daarnaast heb ik het puzzelen helemaal herontdekt, of beter gezegd, het oplossen van Zweedse puzzels. Door een puzzelboekje in mijn kerstpakket ben ik hier weer mee begonnen en inmiddels al toe aan mijn zesde puzzelboek. Ik vind het heerlijk ontspannend plus het schijnt ook nog eens goed voor het brein te zijn. Win win dus!

Nieuwe hobby’s ontdekken

Adventure Lab Project Me Time

Doordat we vanwege corona nogal aan huis zijn gebonden, werd het ook wel tijd om wat nieuws uit te gaan proberen. Al dat wandelen in de straten van Veendam komt mij zo langzamerhand wel de keel uit. Dankzij vriendinnetje M. leerde ik het geocachen kennen. Een hele leuke manier om al wandelend iets te ontdekken.

Alleen vind ik dit niet iets om in mijn uppie te gaan doen en zie ik mijzelf ook nog niet met allerlei hulpattributen ergens in een bosje op zoek gaan naar die verborgen cache. Maar toen kwam ineens het Adventure Lab voorbij en hoewel ik dit nog maar één keertje heb gedaan, ben ik er wel super enthousiast over. Juist omdat het weer een nieuwe dimensie aan wandelen geeft. Al wandelend doe je namelijk een soort van speurtocht en los je vragen op, zoals over de Wilkensfontein in Veendam,  waardoor je de cache kunt halen. Een leuke combi van wandelen en puzzelen dus!

Alleen op pad gaan

Bad Nieuweschans Project Me Time

Hoewel ik het super leuk vind om met anderen te gaan wandelen, vind ik het ook wel fijn om alleen op pad te gaan. Dan heb ik namelijk alle tijd om uitgebreid rond te kijken en op mijn gemak foto’s te gaan maken. Los van de ommetjes door Veendam heb ik dit nog maar één keer gedaan dit jaar. Grootste schuldige hieraan is toch wel het weer waardoor het mij ontbrak aan zin om erop uit te trekken.

Maar goed, onlangs ben ik naar Bad Nieuweschans geweest en heb ik daar heerlijk rondgestruind door het historische centrum. Normaal kom ik niet verder dan het wellness centrum dus het was zeker leuk om nu verder te kijken en zo weer heel wat mooie plekjes te ontdekken.

Dus hoe gaat het tot nu toe?

Nou, er is echt nog wel werk aan de winkel, maar ik merk wel dat ik bewust tijd voor ontspanning vrij maak. Ook laat ik mijn mobieltje wat vaker links liggen en heb ik ook ingesteld dat ik per dag maar maximaal zoveel tijd online mag zijn. Tot nu toe heb ik sinds januari slechts zeven keer mijn limiet overschreden. Netjes toch?

Nu de lente, volgens de weervoorspellingen, zich eindelijk voor langere tijd zal laten zien, wil ik zeker vaker er op uit. Zo wil ik dolgraag naar De Hortus in Haren, een botanische tuin. Ook wil ik zeker verder met Adventure Lab. Het leuke is dat ook in mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin en in Zuidlaren, mijn favoriete plaatsje in Drenthe, zo’n route is samengesteld. Nu al zin in om dit te gaan doen!

Neem jij bewust tijd voor jezelf? En zo ja, wat doe je dan?

9 comments

 1. Lodi

  Ik geniet heel erg van knutselen, in mijn bullet journal schrijven of tekenen. ’s Avonds lees ik graag en mijn mobiel zet ik ook bewust op tijd uit, ik slaap hier ook veel beter door.

  Beantwoorden

 2. Jasmina

  Ik moet ook echt minder online. Ik betrap me zelf er op dat ik steeds vaker op mijn tel zit.

  Beantwoorden

 3. Kristof

  Het laatste jaar heb ik best wat leuke projecten kunnen doen. Bij mij ging het dan vooral om klusjes in huis maar ik ben toch blij dat ze gedaan zijn. Vroeger was ik constant weg … Ga proberen van ook na Corona wat meer thuis te blijven hoor!

  Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  leuk ! oude hoby’s oppakken, nieuwe ontdekken: dat geeft sjeu aan het leven vind ik. Ik ga – als het weer kan – met mijn zusje bloemschikken, nieuwe hoby waar ik me erg op verheug

  Beantwoorden

 5. Rani

  Zo belangrijk! ? Ik hou ook van lezen (vooral op reis). Iedere maandag drie uur musical, 3x per week naar de sportschool en verder fotografie en mijn blog. Genoeg me-time!

  Beantwoorden

 6. Rory

  Ik zou het zoveel vaker moeten doen. Zelfs mijn 9-jarige dochter begint er vaker over. Dat ik te druk ben, teveel in mijn mobiele telefoon zit (is grotendeels mijn werk) en dat ik daardoor af en toe niet zo lekker ben. Ai, wel een wake-up call want daar moet ik wel wat mee doen. Laatst kreeg ik via een app een waarschuwing dat ik zo’n 4,5 uur per dag op mijn telefoon zit. Niet fijn. Dus die ontspanning moet er meer in gaan komen.

  Beantwoorden

 7. Tessa

  Hopelijk kan je het wandelen nu meer gaan oppakken nu het weer mooi weer is. Ik hoop snel mijn grootste hobby (musea bezoeken) ook weer snel op te kunnen pakken

  Beantwoorden

 8. Jouvence

  Ja, ik neem bewust tijd voor mezelf. Lekker lang onder de warme douche, maskertjes, nagels doen, uit eten gaan, met vriendinnen afspreken, dansen..

  Beantwoorden

 9. Wouter

  Ja, het belangrijkste dat er is, self-care. Goed voor jezelf zorgen, voldoende beweging en vrienden zien.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.