Dag Mei, Hallo Juni!

Nog één dag te gaan en dan zit ook de maand mei er weer op. Een maand waarin het mij veel te veel regende, maar waarin we ook leuke dingen hebben gedaan. Ook een maand waarin de accu langzaam maar zeker begon te pruttelen. Waarin ik gewoon moe werd van niks doen, maar nu de lente eindelijk is aangebroken, voel ik mij haast als herboren. Zeker met de maand juni op komst! Benieuwd naar hoe mei is geweest én waarom ik zo uitkijk naar juni?

Op de fiets naar Zuidlaren

Fietsen Zuidlaren mei

Aangezien onze fietsen standaard bij ons vakantiehuisje staan, hebben we de afgelopen maanden niet gefietst. Daar kwam op Hemelvaartsdag verandering in. We waren namelijk bij ons vakantiehuisje en besloten ’s middags om op de fiets naar Zuidlaren te gaan. Al met al een tochtje van zo’n 20 km in totaal, voor ons in ieder geval een leuk begin!

Onderweg natuurlijk een paar keer gestopt om foto’s te maken. Nu had ik tenminste eindelijk de kans om deze mooie molen, De Wachter, te fotograferen aangezien je er met de auto niet kunt komen.

Struinend door Bad Nieuweschans

Bad Nieuweschans Groningen

Normaal kom ik alleen in Bad Nieuweschans voor het wellness centrum, maar nu besloot ik om het historische centrum van Bad Nieuweschans eens te gaan ontdekken. Ik moet zeggen, het was een leuke verkenningstocht door dit dorpje. Niet echt groot, dus in een dik uurtje had ik eigenlijk alles wel gezien, maar het was gewoon leuk om in mijn eigen provincie weer op ontdekking te gaan.

Meer weten over mijn wandeling door Bad Nieuweschans?

Adventure Lab in De Heemtuin

Adventure Lab mei

Nadat ik dankzij vriendinnetje M. het doen van een Adventure Lab had ontdekt, besloten we om vervolgens samen op Adventure te gaan in mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin. Voor wie een Adventure Lab niks zegt, het is onderdeel van geocaching, alleen is dit meer een soort speurtocht, oftewel een wandeling langs een aantal objecten waar je dan een vraag moet beantwoorden.

Wat volgde was een middag vol gezelligheid en lol waarbij we ook nog eens heerlijk hebben geluncht. En ja, we hebben alle vijf de locaties gevonden én de vragen juist beantwoordt. Yeah!

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in mei?

hoogtepuntjes mei

 • de overwinning van Max Verstappen in Monaco!
 • het lange Hemelvaartsweekend (op het slechte weer na dan…)
 • lekker lunchen bij ons huisje
 • lekker uit eten bij Paviljoen De Leine
 • onze Mikey, die lekker ongegeneerd op zijn rug ligt, en ook een liefhebber is van de autosport

Welke foto kreeg de meeste likes op Instagram?

In mei plaatste ik slechts elf foto’s op mijn Instagram. Niet omdat ik er flauw van ben, maar omdat ik gewoon niet veel foto’s heb gemaakt in mei. De winnende foto maakte ik eigenlijk al in april, maar verscheen pas in mei op mijn Instagram. En ja, ook bij mijn volgers viel deze foto duidelijk in de smaak.

Wat zijn onze plannen voor juni?

Nou, juni is al jaren mijn favoriete maand van het jaar. Waarom? Nou, omdat het de maand is waarin ik mijn zomervakantie heb! Normaal drie weken, vorige jaar al gewijzigd naar één week en aangezien we nog steeds met corona zitten, wordt het dit jaar twee weken. Volgen jullie het nog?

Na lang wikken en wegen hakten we de knoop door en boekten we een appartementje in Zuid-Limburg. Het voelt ergens nog steeds heel onwerkelijk, vakantie in eigen land. Ik had het zelf nooit verwacht, maar ben heel benieuwd hoe het ons gaat bevallen. In ieder geval, kan het aftellen beginnen!

Hoe was jouw mei?

 

11 comments

 1. Krystle/Batboy

  Dat is zeker een mooie foto met die tulpen! In de maand mei was mijn zoontje jarig, lekker gefeest dus! Normaal zitten we altijd buiten met zijn verjaardag, maar dit was de eertse keer dat we het binnen moesten vieren, zo jammer van het weer! Hopelijk is de maand juni heerlijk zonnig!

  Beantwoorden

 2. henk

  Perfecte foto om weer zin te krijgen na al die weken met regen en kou. Juni is voor mij ook mijn vakantiemaand

  Beantwoorden

 3. lindaschrijfthetop

  Wat heerlijk er zo lekker op uit. Wij zijn met Pinksteren erop uit geweest maar het regende erg veel.

  Beantwoorden

 4. Daisy de Vos Burchart

  Wat een mooie meimaand was dit voor jullie!

  En zuidlaren, wat leuk! Was je aardig in de buurt hier 😀

  Maar het tulpenveld in Dwingeloo ga ik zeker onthouden, wist niet dat er dus een veld zo dicht in de buurt was?!

  Beantwoorden

 5. rachel

  de foto met de tulpen is een plaatje! het was een mooie maand voor jullie en voor ons een feest maandje met verjaardag en zoveel jaar getrouwd zijn

  Beantwoorden

 6. Felice Veenman

  die foto van die kat die aadachtig voor het beeldscherm zit. Te leuk!

  Beantwoorden

 7. Frederique

  Haha zo leuk de kat die aandacht tv kijkt. En ja, mij regende het ook echt teveel in mei. Ik geniet dan ook volop van de zon op het moment.

  Beantwoorden

 8. Sherry

  Zo jij weet je wel te vermaken zo te zien. Leuk hoor. Ik ga ook vaker leuke dingen doen maar dan wel buiten Amsterdam. Als ik jou zo zie word ik echt blij.

  Beantwoorden

 9. Liesbethblogt

  Die kat wat eend dotje! Mooie omgeving om naartoe te kunnen fietsen en ook Bad Nieuweschans jammer dat het voor mij wat ver is. De tulpen zijn prachtig je hebt ondanks al die regen toch nog mooie dingen kunnen doen. Op naar een mooie zomerse juni.

  Beantwoorden

 10. Anette

  Hoe mijn mei maand was? Leuk! De terrassen gingen weer open en op zonnige dagen was dat heerlijk toeven ? Had dit wel gemist:-)
  Ook zijn we een paar dagen naar een mooi villapark geweest waar we een wellness huisje hadden dus ik ben weer opgeladen.
  Wat is Mickey toch een lekker beest, dotje ?
  En jullie kunnen inmiddels gaan aftellen voor Limburg! Veel plezier met de voorpret!

  Beantwoorden

 11. Tessa

  Leuke maand heb je gehad. Al vast veel plezier in zuid Limburg

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.