Geen Oostenrijk, maar Tsjechië dit jaar!

Hoewel Oostenrijk bij ons een sterke voorkeur had, is onze keuze toch op een andere land gevallen! Jaja, twee jaar op rij niet naar Oostenrijk. Het is haast ondenkbaar, maar toch is het zo. Waar we dan wel heen gaan? We gaan naar Tsjechië en wel naar het Lipnomeer. Benieuwd hoe dat zo is kunnen gebeuren?

Een jaar geen Oostenrijk, is een jaar niet geleefd…

Althans, dat was altijd een beetje mijn lijfspreuk. Want sinds ik in 2004 voor het eerst in Oostenrijk ben geweest, heb ik mijn hart aan dat prachtige alpenland verpand. Het is voor mij het mooiste land, vooral vanwege die bergen met hun besneeuwde toppen. De mensen zijn er ontzettend vriendelijk en gastvrij, de natuur is er gewoon overweldigend en ik heb altijd het idee in een ansichtkaart te leven.

Kortom, we zijn er door de jaren vaak geweest en iedere keer was het weer opnieuw genieten. Vorig jaar wilden we echt eens wat anders en viel onze keuze uiteindelijk op de Opaalkust in Noord-Frankrijk (aanrader!). Voor dit jaar stond Oostenrijk dus op de eerste plaats en toch hebben we uiteindelijk voor een andere bestemming gekozen.

Waarom? We konden er gewoon niet uitkomen waar we dan naar toe zouden willen in Oostenrijk. Misschien te verwend? Misschien te ‘bang’ voor een soort deja vu-achtige vakantie? Ook konden we niet echt een accommodatie vinden die én een beetje redelijk was geprijsd én er ook nog eens leuk ingericht uitzag. Het was te vaak te duur en te oubollig.

Terug naar Tsjechië dus!

In het lijstje van potentiële bestemmingen kwam Tsjechië helemaal niet voor. Wel Slovenië en Zuid-Tirol, maar beiden vielen voor ons af vanwege de afstand.

Juist de afstand, we gaan met de auto en willen max 1000 km rijden om er te komen, zorgde ervoor dat Tsjechië in beeld kwam. Maar ja, het Reuzengebergte? Been there, done that. En het Reuzengebergte kun je natuurlijk totaal niet vergelijken met de bergen in Oostenrijk. Maar wacht eens even; lag er ook niet ergens een meer in Tsjechië? Hoorde ik daar mijn collega’s ook niet over?

En zo kwamen we dus bij het Lipnomeer terecht! Een omgeving die voor ons totaal onbekend is, maar daardoor des te interessanter.

Het Lipnomeer in Tsjechië

@Landal Marina Lipno

Een nieuwe regio dus en dat maakt dat we er enorm naar uitkijken. Niks leukers dan weer een nieuwe bestemming te ontdekken!

Het Lipnomeer is een heerlijke vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Het is een prachtig meer met diverse strandjes waarvan de oever geleidelijk afloopt in de zandbodem. Vanuit de kleine vakantieplaatsjes kunt u uitstekend de omliggende prachtige natuur van de Šumava bezoeken. De omgeving is fantastisch: heuvels, bergen en uitgestrekte bossen waar u schitterende wandelingen kunt maken in een ongerepte natuur. Door het gunstige klimaat en het schone water is het hooggelegen Lipnomeer één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Tsjechië (bron: Bohemia Travel)

Nu zijn we niet direct van die vakantiegangers die een hele dag aan het meer zullen liggen te bakken, maar zo’n meer zorgt wel voor levendigheid. Daarnaast zijn er ook in de omgeving genoeg leuke plekken, zoals Český Krumlov (Werelderfgoedlijst) en pittoreske dorpjes als Rožmberk nad Vltavou en Frymburk.

Ook is er vlakbij onze accommodatie (Marina Lipno) een heus Boomkronkelpad met een fantastisch uitzicht op het meer en de omgeving. Kortom, we zullen ons er vast niet gaan vervelen!

Het duurt nog eventjes, maar inmiddels ben ik mij wel een beetje aan het oriënteren, dus mocht je nog tips hebben, laat het dan vooral even weten!

Hebben jullie de zomervakantie al geboekt?

10 comments

 1. Yova

  Tsjechië is zeker hele mooie land. Daar zie je ook heel veel. Geen Oostenrijk voor jullie. Foto zegt al genoeg. Heel mooi! Je zult daar wel fantasy krijgen. Dorpjes heb je daar veel. Elke anders dorpje bezoeken in Tsjechië . Het is ook veel meer natuur omheen. Geen zomervakantie voor ons. Je weet wel waarom….. Fijne dag.

  Beantwoorden

 2. Claire

  Super benieuwd hoe jullie het gaan ervaren! De natuur lijkt mij ook erg mooi daar.

  Beantwoorden

 3. Melanie Hoogvliet

  Oooh wat leuk dat je naar een land gaat dat niet je eerste keuze was. Ik ben een keer in Oostenrijk geweest en vond het prachtig in Tsjechïe ben ik nog niet geweest dus ik ben reuze benieuwd naar je vakantie foto’s

  Beantwoorden

 4. Renata Feyen

  Dat klinkt helemaal niet zo slecht. Altijd leuk als je een vakantiebestemming dicht bij een meer hebt

  Beantwoorden

 5. Simone

  Wat leuk dat je ergens naar toe gaat, waar ik zelf niet zo snel naar toe zou gaan. Ik ben nu al benieuwd naar je reisverslag!

  Beantwoorden

 6. corrina wassenaar

  Nou onze plannen zijn ook bekend. we hebben net een weekje toromolinos achter de rug. Dan staat praag nog op de agenda en een week tenerife en tussendoor genieten van ons huisje in drenthe

  Beantwoorden

 7. Eat Live Travel

  Wat een leuke bestemming. Benieuwd hoe jullie de omgeving van het meer gaan vinden. Ik ga naar Napels!

  Beantwoorden

 8. Tessa

  Ik heb mijn zomervakantie geboekt. Ik ga, net zoals 2 jaar geleden, naar London en Brighton. Deze keer ga ik 8 dagen

  Beantwoorden

 9. Koen

  Geen tips. Sorry. Ik ken enkel Praag (een beetje) van 2 bezoeken. Zeker de moeite waard maar hoe ver dat van jullie ‘plekje’ ligt weet ik niet.

  Beantwoorden

 10. Amina

  Wat leuk dat je zo dol bent op Oostenrijk. Ik wil daar ook heel graag heen, al is het maar voor de frisse en gezonde lucht. Ik ben 1 keer in Tsjechië geweest, naar Praag. Ik wil er nog een keertje naartoe om de minder leuke reis met 5HAVO over te doen, hahahaha!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.