Onze potentiële vakantiebestemmingen voor 2024

Amper terug uit Lissabon of ik ben al aan het nadenken over onze vakantiebestemming voor juni. Altijd leuk natuurlijk om diverse bestemmingen te onderzoeken, wat is er allemaal te zien c.q. te doen. Wat is de afstand? Maar bovenal, wat willen we eigenlijk? Auto of vliegtuig? Stacaravan of een huisje? Zee of bergen?

Eén ding staat in ieder geval wel vast. We willen in juni gewoon met de auto op pad. Niet dat vliegen ons niet goed bevalt, maar met de auto op vakantie vinden we ook altijd wel erg fijn. Daarnaast willen we dan een bestemming die in één dag, dus maximaal 1100 kilometer, prima te doen is. Doordat we vorig jaar vooral aan zee zijn geweest (Opaalkust in Frankrijk en Costa Dorada in Spanje), gaat onze voorkeur nu meer uit naar de bergen.

Dat maakt het in zekere zin wel wat makkelijker, maar toch, ook dan is er nog volop keuze. Willen we naar een bestemming waar we al eens zijn geweest of willen we naar iets nieuws? Voor nu zijn dit onze potentiële bestemmingen!

Oostenrijk

Postalmstrasse Salzburgerland Oostenrijk

Oostenrijk kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, want dit is toch wel onze favoriete vakantieland. We zijn er tig keren geweest en zeker Vorarlberg heeft ons hart gestolen. Vorig jaar zijn we er niet geweest en het jaar daarvoor zaten we in het mooie Salzburgerland. Een prachtige regio waar we inmiddels twee keer zijn geweest.

Toch willen we ook wel weer een andere regio van Oostenrijk ontdekken. Tirol is natuurlijk de meest toeristische regio en uitgerekend daar zijn we nog maar één keer geweest. Ook Steiermark is een optie, want deze regio is compleet onbekend voor ons en staat al jaren op ons lijstje.

Vakantie in Oostenrijk is voor ons vooral een gevoel van ’thuiskomen’. Weten wat je kunt verwachten en dat het altijd meer dan goed is.

Het meer van Bled in Slovenië

©Pixabay

Slovenië, het land waar we ooit eens een middagje zijn geweest toen het vanaf onze bestemming in Oostenrijk een leuk ritje door de Karawanken was. Al jaren roepen we dan ook dat we best een keertje naar Slovenië zouden willen, maar dan zouden we vooral rond het meer van Bled iets willen zoeken.

Dit schilderachtige meer met het witte kerkje in het midden is dé toeristische trekpleister van Slovenië en ja, ook mij trekt dit gebied enorm aan. René is er nog niet echt van overtuigd en vraagt zich vooral af of er buiten dit meer nog andere leuke plekken in de omgeving zijn. Kortom, of we moeten ons er nog meer in gaan verdiepen of gewoon de gok nemen, zoals we vorig jaar ook hebben gedaan met de Opaalkust.

Zuid-Tirol in Italië

©Pixabay

Met Italië hebben we een beetje een haat-liefde verhouding, want de keren dat we er zijn geweest (Gardameer en Comomeer) hebben we het niet echt getroffen met het weer. Toch trekt het slenteren door die typische Italiaanse dorpjes ons wel aan. Vooral Toscane lijkt ons een enorm mooie regio, maar is ons met de auto net wat te ver.

Zuid-Tirol is wat dat betreft voor ons een ideale mix. Bergen, schilderachtige dorpjes en dat allemaal op zo’n 1.100 kilometer. Een stukje Oostenrijk in Italië, misschien wel het beste van beide landen op één plek. Een serieuze kanshebber, want ook vorig jaar hebben we hier al met een schuin oog naar gekeken.

Normandië in Frankrijk

©Pixabay

Jaren geleden waren we al eens in Normandië en dat is ons toen enorm goed bevallen. We waren vooral in de veronderstelling dat het vooral om de Tweede Wereldoorlog zou gaan draaien tijdens die vakantie, maar niks is minder waar. Normandië heeft zoveel meer te bieden.

We verbleven toen op een camping op het prachtige schiereiland Cotentin, maar nu zouden we denk ik eerder voor de omgeving van Honfleur kiezen. Dan is een uitstapje naar de kliffen van Etretat zo gemaakt! Toch acht ik de kans dat het Normandië wordt, niet echt groot. Vorig jaar waren we tenslotte ook nog in Frankrijk op vakantie en meestal gaan we niet twee jaar achtereen naar hetzelfde land. Plus, er zijn geen bergen.

Beieren in Duitsland

©Pixabay

Het is alweer een tijdje geleden dat we in Duitsland op vakantie waren. De laatste keer was in de Sachsische Schweiz in 2019, dus wat dat betreft zou het wel weer eens tijd worden om meer van Duitsland te gaan ontdekken. Om dan toch nog een beetje in de bergwereld te vertoeven, is Beieren een goede optie.

Niet alleen kunnen we dan genieten van de mooie bergen, maar kunnen we wellicht ook eindelijk eens een bezoek brengen aan Berchtesgaden. Even buiten dit schilderachtige dorpje bevindt zich namelijk het Adelaarsnest, het buitenverblijf van Hitler.

Zelf neig ik nog het meest naar Zuid-Tirol, maar zoals gezegd, dit zijn slechts potentiële bestemmingen. Het zou zomaar kunnen dat we ineens een heel andere bestemming ‘ontdekken’. Zo ging het tenslotte vorig jaar ook!

Hebben jullie de zomervakantie al geboekt?

13 comments

 1. Linda schrijft 't op

  Ik word altijd zo blij van een vakantiebestemming uitzoeken. Je hebt nog een ruime keuze uit landen, maar de bergen lijken me ook erg mooi

  Beantwoorden

 2. sandra

  Altijd fijn om een reisbestemming uit te zoeken en de trip voor te bereiden. Ik heb vorige week een weekje Malta vastgelegd.

  Beantwoorden

 3. Marcella

  Leuk, jullie overwegingen. Benieuwd wat jullie gaan kiezen! De Dolomieten zijn fantastisch en kan ik je zeker aanraden.

  Beantwoorden

 4. Corrina Wassenaar

  Vakantie gaan heerlijk
  Ik kan al genieten van het uitzoeken
  Ik kan Normandië je aanbevelen
  Paar jaar terug een Stenders gedaan
  Heel bijzonder

  Beantwoorden

 5. Renata Feyen

  Ik ben ook eens 10 dagen op vakantie naar het Gardameer geweest. Maar 1 dag regen gehad.

  Beantwoorden

 6. Claire

  Wat een heerlijke lijst! Oostenrijk staat ook op mijn wensenlijstje om eens te bezoeken.

  Beantwoorden

 7. Heleen Schrijvershof

  Heerlijk gevoel, om je vakantie uit te gaan zoeken. Volgens mij kun je niet veel fout doen., het ziet er allemaal mooi uit. Italie is wel echt heel fijn qua eten 🙂

  Beantwoorden

 8. Eat Live Travel

  Ik vind het ook altijd zo leuk om mijn volgende bestemming uit te kiezen! Ik ben een echte Italië fan en ga Napels weer bezoeken.

  Beantwoorden

 9. Tessa

  Mooie opties hebben jullie gekozen. Ik ga dit jaar in de zomer weer 8 dagen naar London. Het plan was 12 dagen door Engeland te reizen, maar dat was helaas niet haalbaar voor mijn budget

  Beantwoorden

 10. Anette

  Mooi wensenlijstje Wanda! Ben benieuwd welke bestemming het uiteindelijk zal worden 🤓
  Wij hebben nog geen vakantieplannen voor de zomer omdat we ook nog e.e.a. aan t huis willen doen. Nu genieten we momenteel van Curaçao dus we pakken de vitamine D al wat eerder:-)

  Beantwoorden

 11. Simone

  Dit soort artikelen vind ik altijd leuk. Vooral ook om zelf inspiratie op te doen. We gaan sowieso een (mid)weekje weg, maar hebben nog geen bestemming. Het zal in elk geval niet ver van huis zijn, denk aan Nederland, België of Duitsland. We willen namelijk voor het eerst met ons hondje op vakantie. Hopelijk kunnen we in september nog een keer weg, dan is het idee om naar Griekenland te gaan.

  Beantwoorden

 12. Liesbethblogt

  Ik werk altijd in de zomer, ik zit sowieso niet te wachten op kinderen als ik ergens heen ga daarnaast heb ik dit jaar in september genoeg te doen om vakantie te nemen. Maar Normandië staat zeker nog op mijn lijstje.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is ook voor ons een reden om al in juni op vakantie te gaan!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.