Panorama de Frahan Rochehaut

Dag September, Hallo Oktober!

September, een maand met veel drukte, zonnige dagen, maar ook met de nodige regen. Een maand waarin er weer van alles gebeurde, zowel leuke als minder leuke dingen. Een maand die voorbij is gevlogen en waarvan ik had gehoopt dat ie vele malen langer zou duren. Kortom, september is voorbij en we zijn alweer op de derde dag van oktober aanbeland. Hoogste tijd dus voor een terugblik én ja, ik deel ook alvast onze plannen voor oktober!

Weekje Ardennen in september

Yeah, eindelijk na twee jaar gingen we weer terug naar de Ardennen! Ik had nog twee weken vakantie begin september en de eerste week waren we gewoon thuis. De tweede week brachten we door in de Ardennen en was het opnieuw genieten geblazen.

september

Deze keer zaten we in het zuiden en dicht tegen de Franse grens aan. Het weer was wisselvallig, maar ondanks dat hebben we ons prima vermaakt. We ontdekten bijvoorbeeld hoe leuk Bouillon is, maar genoten ook van diverse mooie uitzichten. Daarnaast bezochten we het grootste fort van Europa in Sedan in Frankrijk. Kortom, er volgen nog de nodige blogs, voor nu heb ik alvast de hoogtepunten, de kosten van ons weekje Ardennen én een super leuk uitstapje, namelijk de hangbrug bij Bouillon op mijn blog gedeeld.

Wat deden we verder nog in september?

Nou, eigenlijk best wel veel. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het echt wennen is dat de agenda weer redelijk vol gepland is. Na twee jaar corona ben ik dat niet meer gewend en heel eerlijk, dat vond ik eigenlijk best wel fijn. Gewoon in het weekend kijken waar we zin in hadden in plaats van dat de weekenden weer vol staan met allerlei afspraken.

Maar goed, waar was ik dan zo druk mee?

september

 • we gingen een middagje naar Leer, altijd leuk om even door de oude binnenstad te slenteren
 • het is kouder, dus Mikey ontpopt zich weer als een dikke knuffelkont en ligt de hele avond gezellig bij mij op schoot
 • we vierden mams haar verjaardag
 • ik deed met mams een high tea bij het Fletcher Hotel in Zeegse waar we eerst nog even een rondje liepen over de bloeiende heide
 • met vriendinnetje M. deed ik weer eens een Adventure Lab en die bracht ons naar het pittoreske Rolde. Gezellig!
 • na 30 jaar was Clouseau terug in Groningen en daar moesten mijn nichtje en ik naar toe, want 30 jaar geleden was dit ons eerste concert. En ja, ondanks dat Koen inmiddels ook 55 is, zette hij en zijn broer/band een geweldige show neer en konden we alle liedjes nog lekker meezingen
 • ik sloot september af met een super gezellig personeelsfeest. Een puzzeltoerrit met Dafjes en dat zorgde voor een hoop hilariteit (wisten jullie bijvoorbeeld dat de richtingaanwijzers in zo’n Dafje rechts zitten?)

Wat zijn onze plannen voor oktober?

Zoals ik al zei, staat de kalender momenteel aardig vol. Zo ga ik met mijn nichtje nog wandelen en high tea-en in Onstwedde, ga ik met vriendinnetje M. naar het paddenstoelenfestival in Midwolda, ga ik met een collega naar het concert van Gewoon Willem (oftewel Waylon), ga ik met nichtje ook nog naar de show van Roué Verveer en hebben we van het werk nog een uitstapje naar het Aviodrome in Lelystad. Oh, en dan vergeet ik nog een filmavondje met vriendinnetje T.

Ergens in de komende dagen wil ik ook nog graag lekker aan de wandel, want dat is er na de Ardennen echt bij ingeschoten. Ik wil gewoon lekker genieten van de herfst in het bos, door de bladeren stampen en hopelijk heel veel paddenstoelen zien!

Ga jij ook nog op paddenstoelenjacht?

13 comments

 1. Yova

  Je hebt aardig kalender vol zitten. Wat heb jij mooie verslag gemaakt afgelopen september. Ardennen is zeker geweldig voor jullie geweest. Drukke bedoeling heb je altijd. Wel leuk om te doen. Oktober hebben wij zk afspraakjes en telefoon van dokter in zk enz. Fijne week gewenst.

  Beantwoorden

 2. Linda+schrijft+'t+op

  Een puzzeltourrit met Dafjes wat een leuke activiteit, die ga ik onthouden.

  Beantwoorden

 3. Linda Meester

  Gisteren zag ik in onze tuin meerdere paddenstoelen bergen of zwammen. Ik weet het verschil nooit zo

  Beantwoorden

 4. Caroline

  De herfst is mijn favoriete seizoen, ik ga niet op paddenstoelenjacht maar moet wel altijd een foto maken als ik tijdens een wandeling in de natuur een mooi exemplaar heb gespot.

  Beantwoorden

 5. Gabrielle

  Wat was september een fijne maand en ik zie al leuke dingen op de planning staan voor oktober.

  Beantwoorden

 6. Tessa

  Zo te lezen was september een fijne maand. Geniet van de herfst!

  Beantwoorden

 7. Simone

  Wat een leuke maand heb je achter de rug en in het vooruitzicht. Wij zijn toevallig afgelopen maand bij Roué Verveer geweest. Train je lachspieren maar alvast, ik had daarna gewoon spierpijn in mijn wangen en buik van het lachen!

  Beantwoorden

 8. Saskia

  Wat een heerlijke maand! Deze maand willen we zeker als gezinnetje naar het bos gaan, heerlijk!

  Beantwoorden

 9. Mandy

  Heyy!! Ik heb die deal van wandelen en high tea in onstwedde ook. Wat grappig weer!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk! Echt een aanrader, we troffen het niet echt met het weer, maar verder super geregeld

   Beantwoorden

 10. Melanie Hoogvliet

  Ondanks de drukte klinkt dit echt als een heerlijke maand! En wat zijn de Ardennen mooi he

  Beantwoorden

 11. Gemma

  Wij gingen vandaag even het bos in. En inderdaad paddestoelen gezien.

  Beantwoorden

 12. Karel

  Leuke tips. We gaan zelf wel eens naar de ardennen, dus gaan we zeker in het achterhoofd houden

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.