Dag November, Hallo December

En zo hobbelen we langzaam maar zeker richting het einde van dit jaar. Ook november is weer voorbij gevlogen. Een maand waarin de herfst zich wat te vaak van zijn slechtste kant liet zien in mijn ogen. Ook een maand waarin helaas de coronamaatregelen werden aangescherpt, maar ook een maand waarin we weer een hoop leuke dingen hebben gedaan. Natuurlijk deel ik ze met je én blik ik alvast vooruit op december!

Genieten van de herfst bij Fraeylemaborg

Herfst Fraeylemaborg Slochteren november

Traditiegetrouw ging ik deze herfst een rondje wandelen in het bos bij Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren. Deze keer ging vriendin M. gezellig met mij mee en ondanks de kou was het weer ouderwets genieten.

Ook hier waren er toen nog volop paddenstoelen, hoewel niet mijn favoriete rood met witte stippen, maar ach, dat mocht de pret niet drukken.

Aan de wandel bij de Ennemaborg in Midwolda

Ennemaborg Midwolda november

November was blijkbaar de maand van de Groninger borgen, want met René ging ik aan de wandel bij de Ennemaborg in Midwolda. Niet direct mijn favoriete wandelgebied, vind het er vrij recht toe recht aan, maar ach, in de herfst heeft het zeker wel wat.

Op ontdekking in het Heuvingerzand

Heuvingerzand november

Een tijdje geleden had ik via De Leukste Deal een wandel- en luncharrangement in Hooghalen besteld. Altijd leuk om samen met mams te doen én op die manier ook weer een nieuw gebied te ontdekken.

In november moest het er dan van komen, maar helaas voor ons was het uitgerekend die dag ontzettend grijs, grauw en miezerig. Bepaald niet mijn wandelweer, maar goed, zo ontdekten we wel een mooi natuurgebied, namelijk het Heuvingerzand.

Een voorproefje op de kerst

kerst november

Net als vorig jaar ging ik met mams een middagje op pad naar de Tuingroen in Stadskanaal en de Intratuin in Winschoten. Niet zozeer om planten te kopen, maar wel om alvast een beetje in de kerststemming te komen.

Dat lukte prima, want zowel in de Tuingroen als in de Intratuin hebben ze het weer ontzettend leuk ingericht. En nee, ik kwam ook niet met lege handen thuis!

Wat gebeurde er verder nog in november?

Mikey november

 • we gingen voor het eerst in jaren weer eens naar de bioscoop en wel naar de nieuwste James Bond (mwah…)
 • ik had een lunchdate met onze Mikey
 • spanning stijgt in de Formule 1, gaat het wel/niet lukken?
 • ik voltooide mijn leesdoel van 25 boeken in een jaar
 • elke week genieten van Het Perfecte Plaatje, zou ik best aan mee willen doen!

Wat zijn onze plannen voor december?

Nou, normaal had ik gezegd, kerstmarkten in Duitsland bezoeken, maar ik heb zo’n vermoeden dat dat hem opnieuw niet gaat worden (#zoklaarmetcorona). Wel ga ik deze zaterdag met mams naar de kerstmarkt in Bourtange, zin in!

En verder is december altijd een druk maandje qua werk en doordat de feestdagen in het weekend vallen, ook helaas geen extra vrije dagen. De kerstboom staat inmiddels en dat geeft altijd wel weer wat extra gezelligheid. Ben alleen heel erg benieuwd hoe vaak Mikey er dit jaar in duikt, vorige jaar is ie er maar liefst vier keer ingedoken! Lang leve onbreekbare ballen.

En vertel, staat bij jou de kerstboom al?

 

5 comments

 1. Saskia

  Leuke foto’s en leuk ook zo’n wandel- en luncharrangement 🙂
  Lijkt me erg gezellig!
  Op naar een nieuwe en laatste maand van 2022.

  Beantwoorden

 2. Gemma

  Ja, de boom staat inmiddels! Zo gezellig deze periode!

  Beantwoorden

 3. Anette

  Yes, gisteren hier de kerstboom neergezet samen met alle frutsels, lampjes en een heuse hertenkop aan de muur (pluche). Zo gezellig deze periode 🤗

  Beantwoorden

 4. Sandra

  Klinkt alsof je gezellige dingen hebt gedaan! De kerstboom staat nog niet, maar komt er snel aan.

  Beantwoorden

 5. Yova

  Echt leuke foto’s geworden. Wandeling maken in de natuur komen wat dingen tegen. Leuke kerstspulletjes in de winkel liggen daar. Wij hebben al kerstboom neergezet. Anders dan andere jaren. Omdat Ferry ziek is. Veel minder dan andere jaren. Niet te veel doen. Staat al op onze blog. Het word dan Stille kerst……. Fijne week.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.