Dag Juli, Hallo Augustus!

Terwijl juli voor mij vooral de boeken in gaat als een maandje met leuke dates en vakantievierende collega’s, is het ook vooral een hele natte maand. Ik hoef echt geen 30 graden, laat staan dat noodweer zoals in Italië, maar mooi stabiel zomerweer is momenteel ver te zoeken hier. Dus ja, er werd weinig gewandeld, echt veel te weinig, wel veel gefotografeerd, teveel gesnoept, echt teveel en verder was het van alles wat. Nieuwsgierig geworden?

Ochtendwandelingen

In het kader van Project Gezonder Leven en Project Wandelen besloot ik om het in juli weer anders aan te gaan pakken. Ik zou elke ochtend gewoon op mijn normale tijd, 06.30 uur, op gaan staan en dan op mijn vrije dag en op mijn thuiswerkdagen de dag beginnen met een ochtendwandeling.

Zo gezegd, zo gedaan. Hoe vaak het in de praktijk is gebeurd? Ik denk een keertje of zes. Mijn excuses? Tja, ik zou het gewoon niet weten waarom zoiets simpels én waarvan ik merk dat het mij goed doet, zo lastig vol te houden is. Als jullie de gouden tip voor mij hebben, dan hoor ik het graag!

Op ontdekking in het Duitse Ahaus

Traditiegetrouw bezochten we ook dit jaar mijn ouders tijdens hun vakantie in Nederland. Meestal gaan we dan nog wel even ergens aan de wandel, maar deze keer kozen we voor een bezoek aan Ahaus, net over de grens. Geen grote stad, maar wel met een mooi Schloss.

Na wat rondgewandeld te hebben rondom het Schloss en her en der een tentoonstelling te hebben bekeken, namen we nog even een kijkje in het centrum. De winkels waren gesloten, maar ach, het Schloss Café was wel open, dus sloten we ons bezoek af met een heerlijk ijsje c.q. koffie met apfelstrudel.

Uitslag opdracht 4 & op pad voor opdracht 5

Na zo’n 15 weken komt er bijna een einde aan mijn deelname aan Het Schierste Ploatje Veenkoloniën. Een hele mooie ervaring rijker en zeker ook de nodige tips opgedaan. Het betekende ook dat ik voornamelijk op pad was om voor opdracht 4 en opdracht 5 foto’s te maken en niet zoveel in de natuur te vinden was met mijn camera.

Inmiddels is de uitslag van opdracht 4 Industriële architectuur bekend en ja, deze viel mij eerlijk gezegd best wel tegen. Ik had echt verwacht dat ik met mijn foto hoger zou scoren, maar helaas vond de jury mijn foto niet zo bijzonder.

Ik ben dan ook heel benieuwd wat ze van mijn inzending voor de laatste opdracht vinden. We moesten namelijk een drieluik maken over de geschiedenis van de Veenkoloniën. Om het nog lastiger te maken, moest één van de drie foto’s ook nog een portret zijn! Het is gelukt, maar het was zeker wel een flinke uitdaging. Aangezien de uitslag nog niet bekend is, kan ik mijn drieluik nog niet met jullie delen, maar dat zal vast ergens volgende week gebeuren!

Wat gebeurde er verder nog in juli?

 • de mannen waren naar het concert van Rammstein in Groningen, dus ging ik met mijn nichtje lekker uit eten bij Anna in Veendam
 • ik las 2 boeken uit, namelijk: Perfecte Wraak van Helen Fields (****) en Het Leugenachtige leven van Volwassenen (Elena Ferrante (***)
 • op de zonnige dagen in juli waren we meestal bij ons vakantiehuisje te vinden
 • we vierden de verjaardag van René met een heerlijk etentje bij Java in Veendam
 • ondanks de regen kwamen vrienden M&B gezellig bij ons op de camping en gingen we lekker uit eten bij Paviljoen De Leine in Kropswolde
 • op mijn thuiswerkdagen hield Mikey mij gezelschap en blokkeerde hij regelmatig mijn beeldscherm
 • we genoten natuurlijk van de overwinningen van Max Verstappen, wat een seizoen!
 • normaal komen we alleen in de bioscoop voor de nieuwste Bond film, maar ook Cillian Murphy (Thomas Shelby in Peaky Blinders) zorgde ervoor dat we naar de bioscoop gingen en wel voor de film Oppenheimer (****)

Wat zijn onze plannen voor augustus?

Nou, in augustus staan er ook weer een aantal leuke dates gepland. Een City Game in Deventer met onze Brabantse vrienden en een dagje Landgoed Nienoord met vriendinnetje M.

Ook staat er in augustus nog een weekendje Schiermonnikoog gepland. Hopelijk wel met beter weer, want met dit weer op een waddeneiland zitten, hoeft voor mij niet zo. En ja, augustus is natuurlijk ook de maand waarin de heide bloeit, dus ik wil ook zeker een paar mooie heidewandelingen gaan maken.

Wat zijn jouw plannen voor augustus?

9 comments

 1. Krystle

  Oh, ik hoop het voor je dat jullie weekendje op Schiermonnikoog mooi weer is!

  Wij gaan in augustus op vakantie, zin in! Nu eerst nog 2 weken werken en de schuur opruimen, staat ook nog op mijn lijstje…

  Beantwoorden

 2. Nicole Orriëns

  Wat betreft je ochtendwandelingen: waar ging het mis? Stond je wel op tijd op?

  Zelf leg ik ’s avonds altijd mijn hardloopkleding alvast klaar en als ik ’s ochtends beneden kom is het eerste wat ik doe mijn hardloopschoenen aantrekken.

  Dan ontbijt ik in nachtpon met hardloopschoenen.

  Dat maakt de drempel om daarna te gaan hardlopen lager.

  Misschien dat dit kan helpen bij het wandelen bij jou?

  Beantwoorden

 3. Yova

  Lekker uit gaan is zeker leuk. Wat hebben jullie ontzettend genoten. Leuk om te zien. Omgeving is zeker prachtig om te wandelen. Eigen omgeving kun veel uit gaan. Fijne dag.

  Beantwoorden

 4. Linda schrijft 't op

  Het lijkt me heerlijk een ochtendwandeling, lopen in alle rust terwijl de mist verdwijnt en de zon opkomt.

  Beantwoorden

  1. Claire

   Wat een heerlijk overzicht weer en wat een fijne plannen allemaal voor augustus. Leuk!

   Beantwoorden

 5. Tessa

  Je hebt veel leuke dingen gedaan afgelopen maand, ben erg benieuwd naar jouw laatste foto reeks van de fotowedstrijd

  Beantwoorden

 6. Tania

  Oh ik ben heel benieuwd naar het resultaat van je laatste opdracht. Hier terug werken in augustus. In juli zijn we al 3 weken met vakantie geweest

  Beantwoorden

 7. Amina

  Wat leuk dat je naar Schiermonnikoog toe gaat! Ik wil heel graag een keertje naar de Waddeneilanden toe. Komt het misschien door de benauwdheid en het vochtige weer dat je minder wandelt? Ik wandel ook en met dit rare weer loop ik liever na 21u. Dan is het niet meer zo benauwd.

  Beantwoorden

 8. Jouvence

  Van mij mag het wel weer zomer worden, nu lijkt het af en toe wel herfst! Mijn man heeft vanaf volgende week 3,5 week vakantie, dus leuke dagjes uit (o.a. Burgers Zoo is jaarlijks vaste prik en sowieso wat kastelen bezoeken).

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.