Dag Februari, Hallo Maart!

Februari de kortste maand van het jaar en toch duurt ie mij altijd te lang. Ondanks dat het best een enerverende maand was, leek het op sommige dagen wel alsof de klok stil stond. Een maand waarin Project Wandelen absoluut een flinke boost kreeg, maar ook een maand met zorgen. Zorgen om de gezondheid van schoonvader, stress vanwege het winterweer en de zorgen of we ooit nog wel weer terug keren naar ‘normaal’. Kortom, het was een maand van uitersten, maar laten we ons voor nu vooral focussen op de leuke momenten van februari!

Twee verjaardagen in februari

Mikey februari 2021

Zowel Mikey, onze kat, als ik waren jarig in februari. Ik vierde mijn 47e verjaardag, hoewel vieren… Alleen mijn ouders kwamen even op de koffie en ’s avonds trakteerden René en ik ons op een maaltijd van de chinees. Wel had ik mijn parttime dag verplaatst zodat ik in ieder geval op mijn verjaardag vrij was. Vond het eigenlijk een beetje zielig om dan ook nog in mijn uppie thuis te gaan werken.

En ja, ook Mikey was jarig in februari. Onze stoere kater is inmiddels een jaartje oud en weet ons, maar vooral mij, dagelijks nog in te palmen! Elke dag kruipt ie lekker bij mij op schoot en na een dagje werken op kantoor moet er eerst uitgebreid worden geknuffeld.

Winter in februari

winter in februari

En ja, ik hoopte nog zo dat we geen winter zouden krijgen, maar uitgerekend met mijn verjaardag lag er een dik pak sneeuw. Niet bepaald een cadeautje waar ik op zat te wachten, maar toch heb ik er ergens ook wel van genoten. Ik ben zowaar twee keer aan de wandel geweest in de sneeuw.

Dat waren wel twee winterdagen waarop ook de zon zich liet zien, dus ja, dan wint toch mijn drang om foto’s te maken en trotseerde ik de winterse ongemakken.

Wandeldate in Orvelte

wandelen in Orvelte februari

Het was al even geleden dat we elkaar live hadden gesproken, maar in Orvelte hebben we de schade dubbel en dwars ingehouden! De wandeling in de omgeving van het museumdorp voerde ons door het bos en over het heideveld. Absoluut een aanrader waar ook zeker nog een artikel over volgt.

Terug in Orvelte was er gelukkig een coffee to go stalletje waar we niet aan voorbij konden lopen. Ook het stalletje even verderop waar je soep en broodjes kon kopen, werd door ons gesponsord. Ondertussen genoten we volop van het prachtige lenteweer en was het gewoon super om weer in het echt bij te kunnen kletsen én vooral te lachen.

Ik ging voor het eerst geocachen

geocaching in februari

Ook dit stond al langer op de planning, maar door corona was het er nog niet van gekomen. Afgelopen zaterdag was het dan toch zo ver en ging ik samen met een vriendin die al vaker had gegeocached op pad. Wat volgde was een wandeling door een onbekend natuurgebied dicht bij huis én vond ik zowaar mijn eerste cache!

Absoluut voor herhaling vatbaar!

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in februari?

 • ik ontdekte twee prachtige natuurgebieden, Het Noordlaarderbos en Drentse Aa.
 • mijn bestelde kleding kwam binnen en paste, yeah!
 • de winterjas maakte plaats voor de zomerjas
 • ik ben inmiddels al toe aan mijn derde Zweedse puzzelboekje, blijf het leuk vinden om te doen
 • ik doe het goed in de verschillende Wie is de Mol poules

Deze boeken las ik in februari

Slechts 1 boek las ik uit in februari, in nummer vijf ben ik al een tijdje bezig. Het verhaal boeit me wel, maar blijkbaar niet genoeg om door te lezen.

4/33 Zon – Lucinda Riley (****)

Welke foto kreeg de meeste likes op Instagram?

Ook was ik niet echt actief op Instagram, slechts 11 foto’s plaatste ik terwijl ik op zich genoeg foto’s heb gemaakt. Geen idee waar dit door is gekomen, misschien gewoon even geen zin door alle andere perikelen.

De foto van mijn wandeling door mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin in Muntendam leverde de meeste likes op en ja, daar ben ik het natuurlijk helemaal mee eens!

Wat zijn onze plannen voor maart?

Nou, voor het eerst in tijden kan ik inderdaad iets melden over onze plannen! Niet dat we een drukke agenda hebben, maar waar ik vooral naar uit kijk is zaterdag 6 maart! Dan mag ik eindelijk weer plaatsnemen in de kappersstoel! Enorm veel zin in, want ik heb inmiddels een dik bos haar, om over mijn pony nog maar te zwijgen.

Verder ga ik met mams aan de wandel in De Heemtuin waar we een uitgezette wandeling gaan maken waarbij we onderweg worden voorzien van wat lekkers. Erg benieuwd of we dan nog op onbekende plekjes in dit prachtige gebied zullen komen.

En ja, maart betekent ook dat eindelijk de Formule 1 weer gaat beginnen! In het laatste weekend van maart wordt de aftrap voor het nieuwe seizoen gegeven. Hopelijk heeft Verstappen dit jaar een auto waarmee hij direct mee kan doen om de overwinningen. Fingers cross dus!

Wat zijn jouw plannen voor maart?

 

 

13 comments

 1. Yova

  Voor ons heeft geen plannen. Heerlijk foto’s om te zien. Jullie vermaken zich wel. Veel wandelen. Ik hoop dat weer alles gewoon word. Ik baal als stekker. Gedoe allemaal. Mondkapjes dragen geen doen meer. Maar het moet. Pfff.. Afgelopen vrijdag hebben wij viooltjes op balkon. Staat weer gezellig. Legen potten is niks aan. Leuke foto’s en je verhaal te zien. Fijne week Wanda.

  https://gifanimaties.nl/files/animaties-gif/elfjes/animaties-gif-elfjes-362907

  Beantwoorden

 2. Yova

  Helaas doet plaatje niet.

  Beantwoorden

 3. Frederique

  Leuk dat geocoachen. En ja, I feel you wat de sneeuw betreft haha. Ik ben nu dan ook erg blij met deze blauwe luchten. Ik hoop echt dat het zo blijft. In maart ga ik vooral veel uitrusten, ik heb de laatste maanden teveel gedaan en mijn lichaam heeft het erg duidelijk aangegeven. Rusten in de zon tussen de bedrijven door dus als het weer meezit 🙂

  Beantwoorden

 4. Jasmina

  Leuk dat je voor het eerst ging gecoachen! Voor mij was Februari een lastige maand,aangezien mijn vader overleed. In Maart ga ik weer terug op zoek naar mijzelf

  Beantwoorden

  1. Krystle/Batboy

   Nog gefeliciteerd dan! En chinees is altijd lekker, dat heb ik lang niet gehad. Als mijn kinderen jarig zijn mogen ze ook altijd kiezen en dat is dan de Mac haha.
   Mijn middelste zoontje is deze maand jarig . Dus we gaan deze maand sowieso hamburgers eten haha

   Beantwoorden

 5. Lindaschrijfthetop

  Wat leuk om te lezen
  Ik zit ook nog steeds in de Wie is de Mol poule. Ik verdenk Renée.

  Beantwoorden

  1. Melissaschrijft

   Aaah wat leuk ik geocach al jaren. De verste die im gevonden heb is in Indonesië toen ik daar op vakantie was. Echt zo leuk om te doen

   Beantwoorden

 6. Mrs. T.

  Nog van harte met de verjaardagen. Heerlijk hé, een poes in huis. Zo gezellig.

  Beantwoorden

 7. Saskia

  Heerlijke foto’s weer. Nog proficiat met je verjaardag! (ja we gaan toch langzaamaan naar die 5 kruisjes, whaaa)
  In maart nog niet echt plannen. Misschien dat ik toch nog ga proberen een weekendje weg te boeken. Want richting camping gaan zit er ook niet in

  Beantwoorden

 8. Tessa

  Zo te zien was februari een fijne maand. mooie sneeuw fotos

  Beantwoorden

 9. Saskia

  Was een fijne maand dus zo te zien. Op naar een mooi (formule 1) maand 😉
  Mijne begon goed met mijn fijne dag vrij op m’n verjaardag.

  Beantwoorden

 10. Melanie Hoogvliet

  Wat leuk zo’n wandel date! En wat mooi he al die sneeuw ik heb daar zo enorm van genoten. Ik kijk enorm uit naar de Formule 1 nog even en het circus begint weer. Ik hoop daarnaast lekker veel te wandelen.

  P.s als nog gefeliciteerd met je verjaardag.

  Beantwoorden

 11. rachel

  het is leuk dat geocoachen!! je bent lekker buiten en je bent lekker bezig. ik kijk echt uit naar de lente en dan ook flink aan de wandel te gaan

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.